به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بنابراین آمار مشاغل خانگی که ایجاد شده نیز کاهش پیدا کرده و این فرض درستی نیست، تصریح کرد: در واقع اشتغال حاصل پرداخت وام نیست. اصولا اشتغالی که با وام آغاز شود، پایدار نخواهد بود و تجربه سال های اخیر نشان می دهد که ما باید روش خود را تغییر دهیم.
عیسی منصوری در آیین رونمایی از طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی در هشت استان کشور در استانداری اظهار کرد: مساله مشاغل خانگی معمولا در دو حوزه رونق پیدا می کند که یکی از آن ها تجربه دوره پس از رکود است. در این دوره سهم و نقش مشاغل خانگی افزایش پیدا می کند و اگر به درستی هدایت صورت بگیرد، در آینده نه چندان دور فضای خوبی برای مشاغل خانگی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: ارزیابی های متعدد نشان می دهد آنچه که در سال های اخیر در حوزه اشتغال اتفاق افتاده است، بخش زیادی از آن به کسب و کارهای خرد و غیررسمی مربوط می شود. گزارش مرکز ملی آمار در تابستان 96 نشان می دهد بخش صنعت رشد قابل توجهی را در ایجاد اشتغال داشته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اگر به این صنعت دقیق تر نگاه کنیم، مشخص می شود که بنگاه های زیر 10 نفر به ویژه بنگاه های خویش فرما و مشاغل خانگی، در آن نقش بسیاری داشته اند.
منصوری خاطرنشان کرد: به این ترتیب علی رغم اینکه کشور از قبل تجربه توسعه مشاغل خانگی را داشته، وضعیت کشور نشان می دهد که باید توجه خاصی به این مشاغل داشته باشیم اما تجربه ما در سال های گذشته از جنسی بوده که پاسخگوی نیازهایمان نبوده است.
وی بیان کرد: ما اگر به شغل های خانگی وام و مجوز بدهیم، فرض بر این است که شغل ایجاد شده است. بنابراین تمرکز اصلی کار بر ارایه وام به متقاضیان مشاغل خانگی بوده است اما طی سال های اخیر به ویژه سال 95، میزان وام ارایه شده به مشاغل خانگی کاهش پیدا کرده است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بنابراین آمار مشاغل خانگی که ایجاد شده نیز کاهش پیدا کرده و این فرض درستی نیست، تصریح کرد: در واقع اشتغال حاصل پرداخت وام نیست. اصولا اشتغالی که با وام آغاز شود، پایدار نخواهد بود و تجربه سال های اخیر نشان می دهد که ما باید روش خود را تغییر دهیم.
منصوری تاکید کرد: بنابراین دوستان ما در وزارتخانه تلاش کردند تا با هماهنگی با ستاد ملی مشاغل خانگی الگویی جدید را طراحی کنند تا محور آن توسعه مشاغل خانگی باشد.
وی با بیان اینکه ما به دنبال نفی تجربیات قبلی نیستیم و جایی که امروز قرار داریم، ادامه تجربه های قبلی کشور است، گفت: یکی از مولفه های این الگوی جدید این است که به مداخلات توسعه ای نیاز داریم. منظور من دخالت در اقتصاد نبوده بلکه مداخلات توسعه ای بوده که این الگو نیز با این مداخلات شکل گرفته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: در سال جاری خوشبختانه حاصل اقدامات آزمایشی و استفاده از تجربیات فعالیت های سال های گذشته فرصت ویژه ای را فراهم کرد که شعار سال «تولید و اشتغال» محقق شود.
منصوری ادامه داد: در همان هفته اول کاری سال 96 حدود 8 ساعت دستور کار دولت موضوع رشد اشتغال زایی بود و به دلیل نوع نگاهی که داشتیم، عملا برنامه ریزی های وزارت کار روی میز قرار گرفت.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از طرح های چهارده گانه برنامه اشتغال فراگیر موضوع توسعه اشتغال خانگی و محلی بوده، اظهار کرد: خوشبختانه همکاران ما تلاش کردند این الگو نیز شکل گیرد و در ستاد مشاغل خانگی هم به تصویب رسید. این الگو ناظر بر این است که ما باید حتما یک نهاد توسعه ای و تسهیل گر داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه به دلیل تجربه سازمانی که جهاد دانشگاهی دارد، به این توافق رسیدیم که نقش تسهیل گری و مداخله گری در سطح استان برای توسعه و گردش مشاغل خانگی را برعهده جهاد دانشگاهی قرار دهیم.
منصوری تصریح کرد: علاوه بر ظرفیتی که سالانه از سیستم بانکی منابعی را برای توسعه مشاغل خانگی اختصاص داده ایم، امسال ظرفیت 20 هزار میلیارد تومان پرداخت تسهیلات با یارانه 2 تا 7 درصد را نیز داریم که بانک مرکزی این ظرفیت را در اختیار ما گذاشته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین ضمن اینکه در آیین نامه اجرایی تبصره 18 قانون بودجه سال 96 کمک هایی ارایه شد، حدود 1000 میلیارد تومان نیز از آن محل در اختیار ما قرار گرفته و در کمک های فنی و اعتباری و پرداخت یارانه سود تسهیلات برای اشتغال از جمله طرح جدید مشاغل خانگی نقش اساسی داشته است.
اتمام خبر