به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رضا رحمانی در سفر یک روزه به استان قم در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت: اگر تولید کشور در کلان تامین شود به طور حتم مشکلات اساسی مثل بیکاری، تورم، گرانی و ... حل می شود. اگر چه برخی از کشورهای پیشرفته توریستی هستند، اما بسیاری از آن ها صنعت و تولید را در کنار یکدیگر دارند.
وی راه نجات از شرایط کنونی کشور را صادرات دانست و گفت: ایران از معدود کشورهایی است که 15 کشور همسایه دارد. همسایگان ما امسال 1300 میلیارد دلار واردات داشتند که از این میزان 25 میلیارد دلار سهم ایران بوده است. یعنی 2 درصد از ورادات منطقه را ما انجام داده ایم که بسیار کم است. اگر این مقدار را افزایش دهیم، در اشتغال و رونق تولیدمان اثرگذار است. کشور روسیه می تواند یکی از پایگاه های صادرات ما باشد، در حالی که امسال فقط 300 میلیون دلار به روسیه صاردات داشتیم. تولید کنندگان ما باید بررسی کنند کشورهای همسایه به چه چیزهایی نیاز دارند و تولیدات شان را در آن خصوص افزایش دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اشتغال روستایی عنوان کرد: با مجوز رهبری 1 میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی برداشته شد و الان زمان آن است که از این ظرفیت استفاده کنیم. در زمینه صاردات به جای اینکه نفت خام صادر کنیم، می توانیم فراورده های آن را تولید و صادر کنیم. بخش خصوصی و تشکلات باید به کار ورود کنند. در شرایط کنونی خودمان باید همت کنیم و خودمان را نجات دهیم. اگر خودمان اراده کنیم به طور حتم می توانیم.
رحمانی افزود: در تولید داخلی هر کس در هرزمینه ای که توان دارد باید ورود کند. استفاده از تولید داخل نیازمند فرهنگ سازی است. هنوز خیلی از مردم ایران نمی دانند تفاوت تولیدات داخلی و خارجی در چه چیزی است یا خیلی ها از بیکاری فرزندان شان معترض هستند و نمی دانند عامل این بیکاری نوع مصرف خودشان است.
وی با بیان اینکه ثبت سفارش در استان ها را تفویض اختیار کرده ام، افزود: بنده صد درصد به تفویض اختیار قائل هستم. بخش صنعت در هر استان رییس دارد. بخش معدن شورای معادن استان و در تجارت کارگروه تنظیم بازار دارند. در هیچ بخشی در حمایت از تولید کننده محدودیت نداریم، ولی اغماض هم نداریم. واحدی که تولید ندارد، نباید تایید شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات عنوان کرد: هفته گذشته «واردات در مقابل صادرات» را در جلسات دولت مطرح و بانک مرکزی این مورد را پذیرفت. طبق مصوبه پیشین هر کس ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگرداند، قاچاقچی محسوب می شود که البته در خصوص صادرات فرش این مبحث کمی متفاوت است. البته توجه داشته باشید که در شرایط کنونی کشور به این ارز نیاز دارد.
رحمانی با تاکید براینکه واردات در مقابل صادرات به نفع صادرکنندگان است، گفت: برای این نوع واردات مصوبه ای از دولت گرفتیم که طبق آن صادرکنندگان بتوانند اقلام ضروری مثل مواد خاص یا قطعات مورد نیاز در تولید را وارد کنند. برای ترخیص اینگونه کالاها کمک می کنیم و اجازه نمی دهیم واحدهای تولیدی تعطیل شوند. هدف این است که در تحریم شرایط را تسهیل کنیم. فراموش نکنیم که یکی دیگر از راهکارهای تسهیل شرایط تحریم، استفاده از توانِ بخشِ خصوصی است.
وی عنوان کرد: در خصوص واحدهای صنایع غذایی مشکلی در زمینه آرد پیش آمده بود که پیگیری کردیم و با مصوبه دولت این مشکل حل شد. تا عید نوروز آرد تغییر قیمت ندارد. دولت با درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوبه داد که وزارت جهاد کشاورزی آرد مورد نیاز را تامین کند. امسال 600 هزار تن بیشتر از سال گذشته آرد به واحد ها تحویل شده است. صنوف و واحدهای صنعتی هم در این زمینه مشکلاتی داشتند که رفع شده است. در حال حاضر گندم ذخیره خوبی دارید و و دراین خصوص مشکلی پیش نمی آید.
رحمانی در ادامه این نشست در خصوص ایجاد شهرک های تخصصی گفت: اگر بتوانیم این شهرک ها را در یک سال به بهره برداری برسانیم، بسیار پیشنهاد خوبی است. معتقدم شهرک های تخصصی در آینده حفظ می شوند. در استان های مختلف پیشنهاد ایجاد شهرک های تخصصی را داده ام. باید اجازه بدهیم هم افزایی ایجاد شود. در حال حاضر شرایط خوبی برای صادرات به عراق داریم و تمام این صاردات به طور شخصی انجام می شود. امسال و سال آینده عراق یکی از ظرفیت های ما در صادرات است.
وی با بیان اینکه در حوزه بیمه قالیباف ها امسال اتفاق خوبی می افتد، افزود: سال گذشته در مجلس تصویب شد بیمه قالیباف ها بیش از دو برابر افزایش پیدا کند و این مورد در بودجه وارد شده است. در خصوص ابریشم درگذشته 26 درصد بوده است و سعی کردیم این مقدار را حفظ کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تولید ما از صنعت، معدن و کشاروزی است، عنوان کرد: هر اندازه روی این سه بخش وقت بگذاریم، کشور بیشتر بیمه می شود و مشکلات اساسی هم حل می شود. در حال حاضر ماهانه 20 میلیارد دلار ارزش معدن و تولیدات معدنی کشور است. اگر این میزان تولید را نداشتیم در شرایط کنونی به این میزان نمی توانستیم واردات انجام دهیم.
رحمانی ادامه داد: کالاهای بسیاری را در داخل کشور تولید می کنیم، ولی این مقدار اندکی را که در کشور تولید نمی کنیم، مشکل ایجاد کرده است. اگر صنعت، معدن و کشاورزی را تقویت کنیم به طور حتم صنایع وابسته به آن هم رشد می کنند.
رحمانی با تاکید براینکه در سال آینده برای معدن برنامه های ویژه داریم، گفت: فرش هم مثل معدن یکی از صنایع داخلی ما است و در این دوران می تواند کمک کننده باشد. تمام تولیدات داخلی می توانند موثر باشند. امسال فقط برای عراق بیش از یک میلیارد و 300میلیون دلار محصولات پتروشیمیایی و شیمیایی صادر کردیم که بسیاری از واحدهای تولید کننده محصولات تولید شده در اطراف قم بودند.
وی در رابطه با استفاده از ظرفیت اتحادیه و تعاونی ها تصریح کرد: مسئولیت تامین، تهیه و توزیع مواد اصلی و غذایی اساسی کشور با وزارت جهاد است. اما ما هم از طریق دبیرخانه تنظیم بازار ورود اندکی به این مسئله داریم که از این طریق از تعاونی های کشور خواهش کردیم در توزیع اقلام کمک کنند. در حال حاضر این کار به خوبی انجام می شود.
 

اتمام خبر


CAPTCHA