به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رئیس جمهور نخستین هدف لایحه بودجه ۱۴۰۱ را ثبات اقتصادی دانست و تاکید کرد: اقتصادمان باید از ثبات بهره مند باشد تا تولید کنندگان، مصرف کنندگان و بازار بتوانند اطمینان داشته باشند.
آقای رئیسی در سخنانش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هنگام تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور افزود: لازمه ثبات اقتصادی این است که بودجه ای ارائه کنیم که کسری نداشته باشد، زیرا اگر کسری داشته باشد ریشه بسیاری از مشکلات در کشور خواهد شد.
وی، انضباط بانک ها را دومین ویژگی لایحه بودجه سال آینده دانست و گفت: بانک ها به ویژه بانک مرکزی باید منضبط اداره شوند؛ ما بر انضباط در نظام پولی و مالی کشور به خصوص انضباط در بانک ها تاکید داریم.
آقای رئیسی تاکید کرد: در این بودجه استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی خط قرمز ما تلقی می شود و برنامه این است که این اتفاق نیفتد، چون مشکلات جدی برای اقتصاد کشور ایجاد می کند.
رئیس جمهور افزود: در این چارچوب در چند ماه نخست دولت سیزدهم تلاش مان این بود که بتوانیم کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کنیم که این سیاست آثارش را در کاهش وضع تورمی نشان می دهد.
وی اضافه کرد: اینکه تا کی نرخ تورم به مرحله یک رقمی برسد باید تلاش کنیم، اما این امید را داریم که تورم دو رقمی کنونی که خاطر مردم، فعالان اقتصادی و همگان را نگران کرده است حداقل به تورم کاهشی تبدیل شود و به شرایط مناسب برسد.
رئیس جمهور گفت: ما این را دور از نظر نمی دانیم که با لایحه بودجه ای که ارائه کردیم این هدف تحقق یابد.
آقای رئیسی افزود: منتهی این بودجه نگاه ملی می طلبد اگر نگاه بخشی به آن شود و سازمان ها، دستگاه های مختلف و نمایندگان عزیز به طور بخشی بخواهند به آن نگاه کنند این هدف تحقق نمی یابد.
وی تاکید کرد: برای این که رشد اقتصادی ۸ درصدی هدف گیری و محقق شود باید نگاه کاملاً ملی به لایحه بودجه داشته باشیم.
رئیس جمهور گفت: اشکال جدی که در قبل همه را رنج می داد این بود که اقتصاد را به اراده بیگانگان گره زده بودند و بی توجهی به ظرفیت های داخل منجر به مشکلات اقتصادی شده بود.
آقای رئیسی در بیان ویژگی های لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با اشاره به اجرای اصل ۵۲ قانون اساسی با قدردانی از کارشناسانی که تلاش کردند لایحه بودجه در وقت مقرر تقدیم مجلس شود، افزود: امیدوارم با همه دقت نظری که نمایندگان محترم مجلس در کمیسیون های تخصصی، کمیسیون تلفیق و صحن مجلس دارند، بر غنای این لایحه و تبصره های بودجه بیفزایند تا انشاءالله بودجه ای که در شان مردم ایران و گره گشای مسائل کشور به ویژه مسائل مالی و اقتصادی باشد ارائه شود.
رئیس جمهور گفت: در سال های پیروزی انقلاب اسلامی به برکت مجاهدت های مردان و زنان در جای جای کشور در جهت توسعه یافتگی، مسئله آب، برق، گاز، حوزه های آموزشی و آموزش عالی و در حوزه های کشاورزی و صنعت و معدن کار بسیاری شده است.
وی افزود:، اما با همه اقداماتی که برای توسعه یافتگی در شهر و روستا و در جای جای کشور شده که باید تاکنون از همه خدماتی که شده است متشکر بود، اما ما با مشکلات جدی مواجه هستیم.
رئیس جمهور گفت: هم در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیازمندیم یک حرکت جهادی و برنامه ای داشته باشیم که بتواند پیش روی همه دولتمردان و مسئولان باشد و با یک برنامه دقیق کار هایی انجام شود تا مشکلات را از پیش پای مردم بردارد.
آقای رئیسی افزود: علاوه بر تاکیدات مقام معظم رهبری، اصلاح ساختار بودجه، ارتقاء سرمایه گذاری و اشتغال که از خواسته های اصلی مردم در سفر های استانی است، اصلاح نظام بانکی و بهبود فضای کسب و کار مورد تاکید همگان بوده و هست.
وی گفت: ما در آسیب شناسی های اقتصادی وقتی به شرایط نگاه می کنیم می بینیم رشد اقتصادی کاهنده را در کشور داریم بی ثباتی اقتصاد و تورم فزاینده را شاهد هستیم نامتوازن بودن توسعه در سرزمین و در نهایت کیفیت نامناسب بودجه ریزی را شاهدیم.
آقای رئیسی افزود: این ها اقتضا می کند که یک بازنگاهی به آنچه انجام شده و برنامه ریزی برای آنچه که باید انجام شود داشته باشیم.
رئیس جمهور گفت: اشکال جدی که در قبل همه را رنج می داد این بود که اقتصاد را به اراده بیگانگان گره زده بودند و کاری که می شد با استفاده از ظرفیت های داخل کشور به ویژه نیروی انسانی و ذخائر ارزشمند انجام داد با این رویکرد منجر به مشکلات جدی اقتصادی شده بود.
وی تصریح کرد: جذب سرمایه گذاری به میزان استهلاک نمی رسد و رشد اقتصادی در حد ۴ دهم درصد و افزایش ده برابری هزینه ها مردم، نمایندگان و همه کسانی که این شرایط را می بینند و دغدغه شرایط مردم را دارند رنج می دهد.
اتمام خبر