به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رییس اتاق تعاون ایران سهم فعلی بخش تعاون در اقتصاد را ۷ درصد اعلام کرد و از معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه خواست تا زمینه شناسایی، بهره مندی و استفاده از ظرفیت های بخش تعاون را در سایر کشورها فراهم کند.
بهمن عبدالهی امروز در نشست فعالان بخش تعاون و مدیران اتحادیه های تعاونی کشور که با حضور معاون امور اقتصادی وزارت امور خارجه برگزار شد، ابراز امیدواری کرد: همچنان که رونق اقتصاد تعاونی در کشورهای اروپایی به ویژه چین مورد توجه قرار گرفته است، با افزایش سطح تعاملات ایران و جهان، تولیدات صادرات محور تعاونی ها به دیگر کشورها عرضه و زمینه بهره مندی از فرصت های اقتصادی کشورها در بخش تعاون فراهم شود.
وی با انتقاد از مغفول ماندن اقتصاد در دستگاه دیپلماسی طی سالهای گذشته، راه اندازی مجدد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه را به فال نیک گرفت و گفت: هدف تمام دستگاه های دیپلماسی در دنیا کسب منافع اقتصادیی است و امیدواریم دستگاه دیپلماسی کشورمان پس از سال ها در این زمینه فعال شود.
رییس اتاق تعاون ایران سهم فعلی بخش تعاون در اقتصاد را ۷ درصد ذکر و اظهار کرد: علیرغم آنکه سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی با هدف گذاری ۲۵ درصدی قانون برنامه پنجم فاصله زیادی دارد ولی با توجه به مشارکت گسترده مردم در فعالیت های جمعی و تعاونی ، توسعه بخش تعاون در اقتصاد نقش مهمی ایفا می کند.
وی از عضویت ۱۴میلیون نفر در تعاونی ها خبر داد و گفت: با محاسبه سهم تعاونی های سهام عدالت این رقم به بیش از ۵۲ میلیون نفر می رسد.
عبدالهی با بیان اینکه ۴۰ میلیون نفر از خدمات بخش تعاون استفاده می کنند، افزود: هم اکنون تعاونی ها در ۱۲۰ رشته گرایش فعالیت دارند که تولید، مصرف، عمران و مسکن، حمل و نقل، اعتبار و کشاورزی از جمله این گرایش هاست.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: ما در معرفی بخش تعاون و ظرفیت های تعاونی ها تلاش خواهیم کرد و معتقدیم که تعاونی ها پشتوانه مطمئنی برای صادرات غیرنفتی در دنیا به شمار می روند.
انصاری افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه صادرات غیرنفتی، عدم تداوم است. بعضا پس از ماه ها تلاش و طی مرارت های بسیار برای تسخیر یک بازار در فاصله کوتاهی آن را به آسانی از دست می دهیم. مثلا رب و خیار شور ایرانی در جهان شهرت دارد و ما ظرف شش ماه بازار خوبی برای فروش آن فراهم می کنیم و مشتری پیدا می کند اما به یکباره با اعلام کمبود آن به دلیل نیاز داخل، صادرات رب و خیارشور متوقف می شود و اینگونه بازاری که تسخیر کرده ایم، از دست می دهیم.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید روی صادرات تعاونی ها بیشتر متمرکز شویم، آمادگی وزارت امور خارجه برای هرگونه همکاری و حمایت از تعاونی ها را اعلام کرد.
وی از برگزاری سمینار سفرا در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این سمینار فرصت خوبی برای آشنایی است تا تعاونی های صادراتی قدرتمند، توانمندی های خود را معرفی و عرضه کنند.
به گفته انصاری، امروز بورس اقتصادی پیشتاز است و دیپلمات های کشورمان برای آنکه ساختار و گرایش اقتصادی پیدا کنند، زمان می برد.
او گفت: وزارت امور خارجه یک سازمان دستورالعملی است و اگر دیپلمات های کشورمان برای انجام ماموریت های اقتصادی فعال و توجیه شوند، تحرک جدی و خوبی در این بخش حاصل خواهد شد.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با این اعتقاد که تجارت جاده یک طرفه نیست، اظهار کرد: موافقتنامه تجارت ترجیحی با اعتقاد برد-برد شکل می گیرد اما متاسفانه ما قراردادی را برد می دانیم که منفعت یک طرفه از آن ببریم و این نگاه نیازمند اصلاح است. بنابراین نگاه ما به تجارت باید عوض شود تا وزارت امور خارجه بتواند از آن دفاع کند.
اتمام خبر