به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،  توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) / ابلاغ همزمان ۴ طرح اشتغالی دولت از امروز

۴ طرح "توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار (تکاپو)"، "مشوق های بیمه ای سهم کارفرما"، "کارورزی" و "مهارت آموزی در محیط کار واقعی" در قالب بسته جامع اشتغال فراگیر از امروز از سوی دولت به سراسر کشور ابلاغ می شود.

در راستای سیاست های اشتغالی دولت برای حل معضل چند میلیونی بیکاری امروز بسته جامع اشتغال فراگیر که شامل 4طرح اشتغالی است به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود. دولت در راستای تحقق برنامه ششم توسعه مکلف است که سالانه 955 هزار شغل ایجاد کند که به این منظور  4طرح سیاست گذاری اشتغال را ابلاغ می کند.

طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)، طرح مشوق های بیمه ای سهم کارفرما، طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در قالب بسته جامع اشتغال فراگیر وزارت کار است.

این بسته در 31خرداد ماه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شد و از امروز به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود.

در طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) اشتغال پایدار با هدف پویایی و توسعه رسته های کسب و کاری منتخب و اولویت دار در سطح ملی و استانی هدف این طرح است که ایجاد سالانه 450 هزار اشتغال را در دستور کار دارد.

در قالب طرح کارورزی نیز قرار است فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار در سامانه کارورزی ثبت نام و احراز صلاحیت کنند و به مدت 4 تا 6ماه به عنوان کارورز معرفی شوند. در قالب این طرح قرار است سالانه 150 هزار فارغ التحصیل بیکار دارای شغل شوند. در راستای این طرح قرار است به آن دسته از ثبت نام کنندگانی که مشغول کار می شوند به میزان 310 هزار تومان یعنی به میزان یک سوم حداقل حقوق مصوب سال 96 پرداخت شود.

پیش از این عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون از آغاز رسمی طرح کارورزی از تیرماه خبر داد و گفت: کارورزان برای حضور در دوره کارورزی حدود 310هزار تومان دریافت می کنند و مشمول بیمه مسئولیت مدنی می شوند.

طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی نیز طرح دیگر این بسته اشتغالی است که با مخالفت جامعه کارگری همراه شده است چرا که معتقدند این همان طرح استاد ــ شاگردی قدیم است که برده داری نیروی کار را به دنبال دارد. جامعه هدف این طرح افراد بالای 18 سال هستند که قرار است مهارت های فنی را فرا گیرند.

آشنایی با محیط کسب و کار، کسب تجربه و آماده سازی و ایجاد خودباوری در مهارت آموز برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی، حفظ و پایداری مشاغل سنتی و بومی خصوصاً در صنایع دستی، کمک به بنگاه های فعال به منظور شناسایی و جذب نیروی کار مستعد و توانمند، کاهش هزینه های جذب و به کارگیری نیروهای فاقد مهارت و استفاده از ظرفیت و توان آموزشی عملی بنگاه های اقتصادی اهداف اجرای طرح مهارت آموزی هستند.

طرح آخر بسته سیاستی اشتغالی دولت طرح مشوق های کارفرمایی سهم کارفرما است. دولت مشوق هایی را برای کارفرمایان در قالب اجرای طرح های تکاپو، کارورزی و مهارت آموزی از جمله معافیت از بیمه را در صورت جذب افراد جویای کار در نظر گرفته است.

اتمام خبر


CAPTCHA