به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،  ثبت رکورد جدید در بزرگترین میدان گازی جهان/تولید روزانه ٤٦٥ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: این شرکت در ٢٤ ساعت گذشته بیش از ٤٦٥ میلیون مترمکعب گاز را فرآورش و به خطوط سراسری ارسال کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی (یا گنبد شمالی در بخش قطری)، بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است که با داشتن 34.2 تریلیون مترمکعب گاز استحصال پذیر، حدود ١٩درصد از کل ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. ذخیره بخش ایرانی این میدان 13.3 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی (9 میلیارد بشکه قابل برداشت)تخمین زده می شود.
در زمان تحریم، قطر به پشتوانه شرکت های بین المللی توانست به سرعت اقدام به برداشت گاز از این میدان کند؛ ایران در سال های اخیر تلاش کرده است با اولویت بندی فازهای پارس جنوبی، توسعه فازهای مختلف را شتاب بخشیده و عقب ماندگی های گذشته را نیز جبران کند.
در دولت یازدهم با بهره برداری از فازهای 12، 15، 16 و بخش هایی از فازهای 17، 18، 19 و 20 توانست تولید گاز از این میدان بزرگ گازی را افزایش و فاصله خود با قطر را کاهش دهد.
وزارت نفت به نقل از مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از ثبت رکوردی جدید در تولید گاز از این میدان گازی خبر داده است.
مسعود حسنی مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی درباره آخرین وضعیت تولید پارس جنوبی، گفت: در ٢٤ ساعت گذشته، بیش از ٤٦٥ میلیون مترمکعب گاز از مخزن مشترک برداشت و فرآورش شده است.
وی با بیان اینکه در درون خودمان باید درون زایی داشته باشیم، افزود: در مقابل نیز باید به برون گرایی توجه ویژه داشته باشیم.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اضافه کرد: در اقتصاد مقاومتی بحث های متفاومتی عنوان می شود و یکی از این مباحث اقتصاد تاب آور است.
وی خاطرنشان ساخت: در اقتصاد تاب آور و اقتصاد مقاومتی باید برای میعانات گازی راه حل مناسبی پیدا کنیم؛ اگر نتوانیم آن را صادر کنیم در داخل کشور به محصولی کرده که ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.
این مقام مسئول گفت: یکی از مهمترین اصول اقتصاد مقاومتی، برداشت و تولید حداکثری از مخازن مشترک کشور بوده و این مهم به طور ویژه در اقتصاد مقاومتی آمده است.
به گزارش ایرنا، میدان پارس جنوبی، در عمق بیش از سه هزار متری از بستر خلیج فارس و در محوطه ای به وسعت ٩ هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع واقع شده است.
حدود سه هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع از این میدان مشترک، در آب های سرزمینی ایران و نزدیک به 6 هزار کیلومتر مربع از آن در آب های قطر واقع شده است.
میدان گازی پارس جنوبی، حدود 50 درصد ذخایر گازی ایران را تشکیل می دهد. برآورد می شود سهم ایرانی پارس جنوبی حدود هشت درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است.
ذخیره بخش ایرانی این میدان 13.3 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی (9 میلیارد بشکه قابل برداشت)تخمین زده می شود. میدان گازی پارس جنوبی، در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد.
ایران اعلام کرده است که تا پایان سال 1396 کار توسعه همه فازهای پارس جنوبی به جز فاز 14 را به پایان خواهد رساند.

 

اتمام خبر


CAPTCHA