به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، در صحن علنی مجلس؛
دفاع ربیعی از برنامه و عملکرد اقتصادی دولت
           
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی از پاسخ های دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانع شد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی که امروز برای پاسخ به سوالات موسی الرضا ثروتی مبنی بر  عدم اجرای قانون استخدام فنی و حرفه ای کشور٬ عدم اصلاح مدیریت پتروشیمی بجنورد و همچنین در مورد عملکرد اشتغالبه صحن علنی مجلس آمده بود توانست با پاسخ های خود نماینده بجنورد را قانع کند.

دکتر علی ربیعی که برای پاسخ به سوال موسی الرضا ثروتی در مورد علت عدم اجرای مصوبات سفر دولت و مقام معظم رهبری٬ عدم اجرای قانون استخدام فنی و حرفه ای کشور٬ عدم اصلاح مدیریت پتروشیمی بجنورد و همچنین در مورد ضعف عملکرد اشتغال٬ به صحن علنی مجلس آمده بود٬ با تبریک به مناسبت ولادت حضرت محمد(ص) و هفته وحدت اظهار داشت : ولادت پیامبری که منادی وحدت و همبستگی تمام بشریت است بر همه انسانها مبارک باد. هر لحظه از زندگی مبارک رسول اکرم (ص) منشاء آموزه های بزرگ است. اما امروز شاید بزرگترین رسمی که می توانیم از پیامبر خاتم بیاموزیم وحدت و همبستگی است. پیامبری که با وحدت اقوام به محرومترین اقشار قدرتی بخشید که بر بخش بزرگی از جهان استیلا یابند.امروز نیازمند وحدت در برابر چه مشکلاتی  و برای حل چه مسائلی هستیم؟ بدون وحدت و همدلی قادر به پاسخگویی نیستیم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با بیان اینکه باید بدانیم در برابر چه مشکلات و مسائلی باید وحدت داشته باشیم٬ ادامه داد: اگر مسائل خارجی و مشکلات خارجی مثل مشکل بزرگ داعش بگذریم٬ باید به مسئله داخلی بپردازیم و بدانیم که بدون وحدت و همدلی قادر به پاسخگویی نیستیم. در این دوران دولت (اعم از دولت و حاکمیت) نیازمند تصمیم های بزرگ است.

وی افزود: دولت خودساخته نیست و مشکلات به او به ارث رسیده است لذا در این شرایط باید تصمیم های بزرگی بگیرد که این تصمیم ها نیازمند وحدت و ائتلاف است.

دکتر ربیعی با اشاره به اینکه سوال آقای ثروتی زمینه ای شد تا مسئله ای ملی را مطرح کنم٬ اظهار داشت: باید وحدت ملی را در نظر بگیریم و چه از لحاظ تئوری و چه از لحاظ عملی به وحدت برسیم تا در شرایط کنونی بتوانیم گام اساسی برداریم؛ سه مسئله آقای ثروتی٬ حوزه بیکاری٬ رفاه اجتماعی و مسئله سرمایه گذاری صندوق هاست که در مورد آن توضیح می دهم.

خوشحالم در وزارتخانه ای حضور دارم که پاسخگویی آن بالاست

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح این مسائل خاطرنشان کرد: خوشحالم که در وزارتخانه ای حضور دارم که پاسخگویی آن بالاست و روزهای زیادی برای توضیح مسائل مختلف به مجلس می آیم و باز می گردم و ارتباط خود را به همه گروه ها حفظ کرده ام.

او متذکر شد: حذف یارانه٬ مقابله با فقر غذایی از مسائل مبتلابه قشر ضعیف جامعه است؛ افرادی هستند که جز خدا کسی ندارند و دولت تکفل آنها را برعهده دارد؛ بچه های هستند که تنها امیدشان به خداست و دولت مسئول سرپرست آنهاست؛ در این شرایط خدارا شکر می کنم که با این قشر در ارتباط هستم و خدمتگزار مردمی هستم که تحت تکفل دولت هستند.

برای دولت سوختی نمانده است

در وضعیت کنونی دو ابزار مهم ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به شدت تضعیف شده اند. یعنی بودجه عمرانی و تسهیلات بانکی که دو موتور اقتصاد کشور و کانون انباشت سرمایه هستند، متاسفانه علیرغم سیاستگذاری های صورت گرفته در دولت یازدهم سوختی برای حرکت ندارند. در واقع این منابع از قبل مصرف (و پیش خور) شده اند. همان طوری که نمودار نشان می دهد، از سال 1390 به بعد، فاصله میان قانون مصوب و عملکرد برای هزینه های عمرانی به شدت افزایش یافته است، به طوری که در سال 1392، میزان مصوب هزینه های عمرانی نزدیک به 5 برابر عملکرد آن می باشد.

دکتر ربیعی با تاکید بر این مسئله که هر اقدامی در این شرایط بدون وحدت قابل حل نیست٬ یادآور شد: در مورد سوال بیکاری باید بگویم واقعیت اصلی برای ایجاد اشتغال٬ ضعف بودجه های عمرانی و مطالبات بانکی است. باید بدانیم بودجه های عمرانی موتور محرکه اشتغال است اما برای دولت سوختی نمانده است.

 این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با نشان دادن یک نمودار به نمایندگان مجلس گفت: همانطور که نمودارها نمایش می دهد٬ از سال نود به بعد هزینه های عمرانی کاهش یافته است زیرا هزینه های جاری زیاد شده است.

منابع مورد نیاز دولت به گروگان گرفته شده است

وی با خطاب قرار دادن نمایندگان گفت: شما از بودجه دولت آگاهی دارید؛ البته بسیاری بانک ها را مقصر می دانند؛ این مسئله را در نظر بگیرید که وام های بی حساب و کتاب چگونه قدرت تولید کشور را گرفت. هماکنون معوقات بانک ها ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است؛ خب اینها فشار می آورد و باعث می شود جلوی حرکت دولت گرفته شود.

آن قسمت از بخش خصوصی که به طور سنتی دریافت کننده وام از سیستم بانکی بوده، قادر به دریافت و مدیریت مجدد این نوع از منابع نیست. اصولا میانگین درآمد جامعه آنقدر کاهش یافته که امکان سرمایه گذاری را به شدت کاهش داده است. به علاوه عدم ثبات در متغیرهای اقتصادی در سال های گذشته به گونه ای بوده که قدرت پیش بینی پذیری را برای بخش خصوصی پایین آورده است. نتیجه آنکه، سطج مخاطره پذیری جامعه کاهش یافته است.

وقتی نمایندگان در مورد اشتغال صحبت می کنند٬ باید به این شرایط واقف باشند و بدانند الان منابع مورد نیاز دولت از قبل پیش خور شده و به گروگان گرفته شده است.

دکتر ربیعی ادامه داد: همه باید مسائل را درک کنیم و با هم کمک کنیم تا مشکلات حل شود. چراکه با افزایش اعتماد مردم و اعتماد کارآفرینان است که ظرفیت های جدید در کشور ایجاد می شود.

اما در همین وضعیت، رویکرد ما استفاده از ظرفیت های درون کشور بوده است. اگرچه ابزارهای سنتی کند شده اند اما، می توان از سرمایه اجتماعی و ظرفیت های بومی در کشور استفاده کرد. به همین دلیل اگر به برنامه های این وزارتخانه نگاهی بیندازید، مشاهده خواهید کرد که:

•    به سمت استفاده از ظرفیت های بومی منطقه ای میل کرده است. به همین دلایل طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار را در استان ها به اجرا در آورده است. هم اکنون 9 استان در این چارچوب قرار گرفته اند.

•    رویکرد اشتغال بزرگ از طریق کسب و کار های خرد و کوچک را در دستور کار قرار داده است. این نوع از کسب و کار ها در حال حاضر بیش از 85 درصد از اشتغال موجود کشور را پوشش می دهند.

•    برای ارتقای ظرفیت های مهارتی، شعار هر ایرانی یک مهارت و هر روستا یک مهارت مورد توجه ما بوده است.

 

در این چند سال به جای کارآفرینان بزرگ چه کسانی رشد کرده اند؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  در توضیح قسمت دیگر در خصوص مقابله با رکود گفت: ما برای خروج از رکود نیز برنامه داریم٬ اما باید بدانیم اخلاقِ کار آسیب دیده و جامعه به سمت رانتی شدن و نه تولیدگر شدن٬ رفته است. در این چند سال به جای کارآفرینان بزرگ چه کسانی رشد کرده اند؟

او افزود: برای حل معضل بیکاری ما مسیر سرمایه گذاری بزرگ و رشد بزرگ را می پیماییم٬ اما بدانید که برای هر یک درصد رشد٬ صد هزار میلیارد تومان پول لازم است. لذا نیازمندیم به سمت روش ها و رویکردهای جدید برویم؛ در همین راستا هم اکنون زمینه اشتغال ما با شعار «هر ایرانی یک مهارت» و «هر روستا یک یا دو مزیت» انجام می شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه اگر در زمینه اشتغال می خواهیم به مسائل اشتغال مناطق و بیکاری در مناطق کمتر توسعه یافته بپردازیم٬ باید رویکرد در زمینه نوع شغل تغییر یابد. ما در هشت استان رویکرد ها را تغییر داده ایم و اگر مجلس کمک کند٬ نوید می دهم می توانیم بخشی از بیکاری در اتصالات عمودی و افقی، خرد و کوچک و اتصال به بازارهای جهانی را با شعار «اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک» محقق کنیم.

 

دولت در شرایط اعتماد از دست رفته قبل و گوشه نشینی کارآفرینان فعالیت می کند

دکتر ربیعی در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به سوال موسی الرضا ثروتی گفت: همه سوال های آقای ثروتی را جداگانه توضیح می دهم؛ در تبیین شرایط دولت نباید نقطه صفر را نادیده گرفت؛ این نقطه صفر اعتماد از دست رفته ای است که اکنون مشکل اصلی است. افرادی قبلاً آمده بودند که با پول دولت سرمایه گذاری کنند و کارآفرینان نیز گوشه نشین شده اند در این شرایط است که اعتماد ها از دست رفته است و در این شرایط است که دولت می خواهد کاری انجام دهد.

اقتصاد هماکنون قابل پیش بینی شده و صف ارز و طلا دیگر وجود ندارد

وزیر کار با بیان اینکه من از مقابله دولت با تورم دفاع می کنم بیان داشت: اقتصاد کشور غیر قابل پیش بینی شده بود، صف ارز و طلا دیگر وجود ندارد و الان اقتصاد قابل پیش بینی شده است.

دکتر ربیعی با بیان اینکه کسری ۵۶ درصد نیازمند وحدت ملی است٬ گفت: در استراتژی ایجاد اشتغال باید تجدید نظر شود. اشتغال مساوی با استخدام نیست. اما این نوید را می دهم که آزمون های فنی و حرفه ای در حالی تکمیل شده که از سال ۹۱ زمین مانده بود٬ اما الان به سرانجام رسیده و دوباره تاکید می کنم که طرح «هر روستا یک مزیت»، «هر روستا یک مهارت» را به صورت جدی دنبال می کنیم.

او اظهار داشت: نمایندگان می دانند ۴هزار میلیارد پول هدفمندی یارانه ها گرفته نشد؛ حتی پول فنی و حرفه ای گرفته نشد. بحث نگرانی های آقای ثروتی برای فقر خوراکی و نیازمندان خراسان شمالی بحثی جداست و توضیح می دهم که ما در این مسئله برای اولین بار در دهه گذشته در کشور برای حمایت غذایی، مقابله با فقر غذایی، فقر درمان و فقر بی سوادی در شورای عالی تصمیم گیری کردیم و با اینکه روند کار نگران کننده است و تعدادی از مناطق کشور به خصوص در استان های مرزی مانند سیستان و بلوچستان برخی وضعیت مناسبی ندارند و  ۵ درصد در صف مواد خوراکی مشکل دارند٬ ما گام های بزرگی برداشته ایم اما با صراحت می گویم که حل این مسائل ائتلاف ملی می خواهد.

 

برای اولین بار مزد از تورم پیشی گرفت

دکتر ربیعی با تاکید بر اینکه دولت به مستمری بگیرانِ کمتر از ۸۰۰ هزار تومان با نگاهی دیگر توجه می کند٬ افزود: وقتی مزد را تعیین کردیم٬ در دو سال اول٬ ۲۵درصد و در سال سوم ۱۵درصد به مزد اضافه شد. پیش از این فاصله تورم و مزد ۷۵ درصد بود که این٬ یعنی تورم ۷۵درصد از مزد پیشی گرفته بود.

او با بیان اینکه ما برای اولین بار توانستیم در عمل در سال دوم این رقم را به ۲۰ درصد برسانیم٬ اظهار داشت: در سال بعد برای اولین بار مزد از تورم پیشی گرفت.

مجلس، «کمیته مبارزه با فقر و افزایش رفاه» تشکیل دهد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با بیان اینکه برای مسائل حمایتی، نظام چند لایه را باید پیش برد٬ گفت: بیش از ۱۰ میلیون نفر در این دولت توسط وزارت کار، تعاو و رفاه اجتماعی بیمه شده اند و افتخار می کنم که ۸۰ درصد طرح تحول سلامت بر دوش سازمان های بیمه گر است که ما به همین دلیل سازمان های بیمه گر را پویا کرده ایم. از این رقم ۸۰ درصد آن ها حقوقشان زیر یک میلیون تومان بود. این ها برنامه دولت برای مقابله با فقر بود که همچنان با قدرت ادامه دارد.

او ادامه داد: ما برای حمایت اجتماعی از کودکان، سالمندی پویا و سبدهای اجتماعی نیز تلاش می کنیم و پیشنهاد می دهیم مجلس، «کمیته مبارزه با فقر و افزایش رفاه» را تشکیل دهد تا بتوانیم با همدلی بیشتر مشکلات را حل کنیم.

دکتر ربیعی با بیان اینکه صندوق ها شفاف شده اند٬ گفت: در سال های گذشته شرکت ها به ۱۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان فروخته شده بود که ۵هزار میلیارد آن فقط چک داده شده بود که ما همه آن ها را شفاف کردیم. مضاف بر اینکه وضعیت بازنشستگان در صندوق ها در حال حاضر کاملاً مشخص شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  در پایان با بیان اینکه سخنم را با سخن ختمی مرتبت پیامبر اسلام به پایان می رسانم که به همدلی و وحدت تاکید داشتند و می گویم برای خروج از وضعیت موجود و برای مبارزه با فقر اقتصادی نیازمند فهم مشترک و اعتماد مشترک هستیم. خداوند متعال ما را قدردان نعمت اسلام، سنت و اهل بیت بگرداند.

خاطرنشان می شود پس از توضیح های وزیر کار، موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد قانع شد و ربیعی مجلس را ترک کرد.

اتمام خبر


CAPTCHA