به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه از اجرای چندین طرح سایبان باغ و کشت در محیط های کنترل شده استان خبر داد و گفت: بزرگترین طرح سایبان باغ کشور به وسعت ۴۰ هکتار در کرمانشاه هم اکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
«ایرج بهرامی» با اشاره به اینکه اجرای این طرح ها در سال های آینده منجر به رونق تولید و ایجاد اشتغال در استان می شود، اظهار داشت: بزرگترین گلخانه غرب کشور در شهرستان اسلام آبادغرب به وسعت ۲۶ هکتار و یک طرح گلخانه دیگر در شهرستان سرپل ذهاب به وسعت ۲۵ هکتار در حال اجراست که به زودی به بهره برداری می رسند.
وی بر حمایت از سرمایه گذاران در کشت گلخانه ای تاکید کرد و گفت: اگر از سرمایه گذاران در این بخش حمایت های لازم انجام بشود قطعا در آینده، استان کرمانشاه به قطب تولید محصولات گلخانه ای در کشور تبدیل می شود.
بهرامی کمبود منابع آبی، بیکاری و امنیت غذایی را سه چالش عمده در کشاورزی استان دانست و گفت: کشت گلخانه ای در محیط های کنترل شده، می تواند با بهره وری ۱۰ برابری در تولید و اشتغال، این سه مشکل را به هم پیوند زده و حل کند.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه افزود: برای آنکه بتوانیم با کمترین میزان آب به بیشترین تولید برسیم باید به سمت کشت گلخانه ای پیش برویم چرا که میزان تولید و اشتغال ایجاد شده در کشت گلخانه ای ۱۰ برابر کشاورزی سنتی است.
وی با اشاره به اینکه برای تولید یک کیلو گوجه در کشت سنتی ۳۰۰ لیتر آب ولی در کشت گلخانه ای ۶۰ لیتر مصرف می شود گفت: کشت در محیط های کنترل شده امکان تولید محصول را تا ۴۰۰ تُن در هر هکتار به کشاورز می دهد.
فعالیت ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در این استان چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.
اتمام خبر