به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، کارشناسان معتقدند با توجه به آمار فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت این سرمایه‌های عظیم باید در دستور کار قرار گیرد و بستر آموزش و مقدمات ورود به بازار کار تحصیلکردگان کشاورزی فراهم شود. به گزارش بازارکار از ایسنا، تعاونی‌ها تشکل‌های مستقل و متشکل از افرادی هستند که به طور داوطلبانه برای تأمین نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضاء ایجاد می‌شوند و فعالیت خود را با مشارکت و با مدیریتی دموکراتیک به اجرا در می‌آورند. با توجه به توسعه روستایی برای دستیابی به امنیت غذایی و پیشرفت جوامع محلی، لازم است اقشار مختلف کشاورزان در قالب گروه ها و تشکل‌های مختلف محلی سازماندهی شوند. بر اساس گزارش‌ها تولید بیش از ۷۵ درصد محصولات کشاورزی توسط تعاونی‌ها صورت می‌گیرد و امنیت غذایی کشور به دست بخش تعاون تامین و حفظ می‌شود. تعاونی‌های تولید روستایی به کشاورزان خرده‌پا کمک می‌کنند تا ظرفیت تولیدی و بازاررسانی خود را افزایش دهند. این تشکل‌ها قدرت چانه‌زنی بهره‌برداران را افزایش داده و هزینه‌های مربوط به تولید، حمل و نقل، بازاریابی و فرآوری محصول را کاهش می‌دهند. برابر آمارها ۵۵ درصد تعاونی‌های کشور در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند. اگر چه تعاونی‌ها در بخش‌های مختلفی همچون صنعت، خدمات و بازرگانی فعالیت دارند ولی بیشترین اقدامات مشترک آنها با بخش کشاورزی انجام می‌شود به نحوی که ۷۰ درصد تولیدات کل کشاورزی در اختیار بخش تعاون قرار دارد، ۳۵ درصد در بخش محصولات باغی است و بخش مهمی از تامین نهاده‌های کشاورزی توسط تعاونی‌ها صورت می‌گیرد. در همین راستا ارسلان قاسمی ـ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران - تولید بیش از ۷۵ درصد محصولات کشاورزی را توسط تعاونی‌ها دانسته و می‌گوید: امنیت غذایی کشور توسط بخش تعاون تامین و حفظ می‌شود. وی با اشاره به صادرات ۲ میلیارد دلاری تعاونی‌ها در کشور، بیشترین صادرات شرکت‌های تعاونی را محصولات کشاورزی ذکر کرده و می‌گوید:۹۰ درصد فعالیت‌های شیلاتی به ویژه در حوزه صید و صیادی، ۲۵ درصد تولید دام، ۳۰ درصد زنجیره تولید مرغ، بیش از ۶۰ درصد تولید پسته و بخش اعظمی از تولیدات گلخانه‌ای، ‌خرما و زعفران توسط تعاونی‌های صورت می‌پذیرد. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران به وجود ۲۱۰ هزار شرکت تعاونی ثبت شده در کشور اشاره کرده و می‌گوید: این رقم پیش از انقلاب عدد کوچکی بود که به تعاونی‌های روستایی و بعضا تعاونی‌های توزیعی کارگری محدود می‌شد اما امروز در ۳ بخش صنعت و معدن، کشاورزی و صنایع غذایی و خدمات، تعاونی‌های حضور گسترده‌ای دارند. ۹۰ درصد فعالیت‌های شیلاتی به ویژه در حوزه صید و صیادی، ۲۵ درصد تولید دام، ۳۰ درصد زنجیره تولید مرغ، بیش از ۶۰ درصد تولید پسته و بخش اعظمی از تولیدات گلخانه‌ای، ‌خرما و زعفران توسط تعاونی‌های صورت می‌پذیرد. در این زمینه فتح الله بیات ـ رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت وگو با ایسنا، بر لزوم خروج بخش کشاورزی از حالت سنتی تاکید کرده و می‌گوید:در حال حاضر نیروهای تحصیلکرده و مهندسان رشته‌های کشاورزی بسیاری در کشور وجود دارند که عمدتا بیکارند و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری دولت بستر آموزش و مقدمات ورود آنها به بازار کار را فراهم کند. وی با اشاره به ضرورت آشنایی فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی با متدهای روز دنیا می‌گوید: به منظور افزایش سطح اشتغال در بخش کشاورزی لازم است از روش های جدید و به روز برای آموزش فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی استفاده و چنانچه مشکل کمبود متخصص است نسبت به اعزام فارغ التحصیلان این بخش به کشورهای دیگر جهت الگوبرداری از شیوه‌های کشت و به روزرسانی سیستم کشاورزی داخلی اقدام کنیم. بیات تمرکز بر بخش کشاورزی را خواستار شده و می‌گوید: از طریق متدهای جدید دنیا باید دانش فارغ‌التحصیلان را آموزش بدهیم، زیرا امروز در بسیاری از بخش‌ها دیگر شیوه سنتی جواب نمی‌دهد و باید شیوه‌های مدرن و مکانیسه را دنبال کنیم تا نیروهای تحصیلکرده‌ بیش از این بیکار نمانند. به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعاونی‌ها یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی هستند که می‌توانند همگام با سیاست های دولت، در بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم مؤثر باشند و هزینه‌های دولت را در حد بسیار زیادی کاهش دهند. بر این اساس ضرورت پرداختن به مقوله حساس کارآفرینی و نقش تعاونی‌های کشاورزی در توسعه و ترویج آن در شرایط کنونی جامعه بیش از پیش احساس می‌شود.

اتمام خبر


CAPTCHA