به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، کاهش رونق بيكاری در ايران بيش از آنكه براي مسئولان محل دغدغه باشد، به جان مردم افتاده و كاملا ملموس در بطن و روح جامعه حس مي شود. هرچند گاهي از سوي مسئولان از آن در قالب «سونامي بي كاري» يا «ارتش بي كاران» ياد مي شود، اما هنوز هم راه حلي منطقي براي حل اين بحران پيدا نشده است.
شرق: حالا مركز آمار ايران گزارشي با عنوان «نتايج آمارگيري نيروي كار-١٣٩٤» منتشر كرده كه نشان مي دهد: ۸.۷ درصد جمعیت فعال اقتصادی کشور دارای اشتغال ناقص هستند و ۳۳.۹ درصد از جمعیت بي كاران، ۱۹ ماه خود را در بي كاری می گذرانند. اطلاعات مرکز آمار نشان می دهد در سال ۱۳۹۴ افراد شاغل و بي كار در مجموع ۳۸.۲ درصد از جمعیت ۱۰ساله و بیشتر را تشکیل می دادند. این نسبت در جامعه مذبور برای مردان ۶۳.۲ درصد و برای زنان ۱۳.۳ درصد بوده است.
همچنین این نسبت در نقاط شهری ۳۷.۵ درصد و در نقاط روستایی ۴۰ درصد است. در سال ۱۳۹۴ از کل شاغلان ۱۰ساله و بیشتر ۹۱.۲ درصد باسواد و ۸.۳ درصد بی سواد بوده اند. این نسبت برای مردان به ترتیب ۹۲.۲ و ۷.۸ درصد و برای زنان ۸۶ و ۱۴ درصد بوده است. همچنین از کل جمعیت بي كار ۱۰ساله و بیشتر ۹۷.۱ درصد باسواد و ۲.۹ درصد بی سواد بوده اند. این نسبت به ترتیب برای مردان ۹۶.۱ درصد و ۳.۹ درصد و برای زنان ۹۹.۳ و ۰.۷ درصد بوده است.
همچنین در سال ۱۳۹۴، ۱۱.۳ درصد جمعیت فعال ۱۵ تا ۶۴ ساله را بي كاران تشکیل داده اند. از مجموع تعداد این بي كاران ۲۸.۱ درصد مربوط به گروه سنی ۱۵ و ۲۴ ساله، ۶۳.۳ درصد مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۴۴ ساله و ۸.۵ درصد مربوط به گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ ساله بوده اند. اطلاعات مرکز آمار می گوید: در سال ۱۳۹۴ از ۲۴ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۱۷۶ نفر جمعیت ۱۰ساله و بیشتر، ۱۱ درصد بي كار بودند. بالاترین نرخ بي كاری مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله با ۲۷.۷ درصد و پایین ترین نرخ بي كاری مربوط به ۶۵ ساله و بیشتر با ۰.۹ درصد بوده اند. نرخ بي كاری در بین مردان ۹.۳ درصد و در بین زنان ۱۹.۴ درصد بوده است. این نرخ در نقاط شهری ۱۲.۲ درصد و در نقاط روستایی ۸.۱ درصد بوده است.
اتمام خبر