به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، فریبرز مسعودی، مدیر فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی درباره فعالیت های این پارک گفت: پارک علم و فناوری زمینه ساز زیرساخت های لازم برای فناوری و نوآوری در دانشگاه است. در این راستا سعی کرده ایم فعالیت ها را از حوزه فیزیک پارک فراتر ببریم و موضوعات را علاوه بر پارک در دانشکده ها و پژوهشکده ها هم مطرح کنیم تا از پتانسیل های علمی و تجهیزاتی آنها استفاده کنیم و اعضای هیئت علمی و دانشجویان را بیشتر با مسائل فناوری و نوآوری درگیر کنیم لذا اخیرا مراکز نوآوری و فناوری در دانشکده ها تاسیس شده که در این راستا چند موضوع مهم قابل ذکر است.
مسعودی ادامه داد: یک موضوع این است که مراکز جدید ایجاد شده بتوانند هدفمند کار کنند و در این مدتی که در خدمت پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی هستم سعی کرده ایم که زیرساخت های لازم علمی را ایجاد کنیم یعنی اساسنامه ها و آیین نامه های فعالیت های شرکت ها در دانشکده ها و پژوهشکده ها را تدوین کنیم که نسبت به گذشته متفاوت باشد و بتوانیم بیشتر از پتانسیل های آنها استفاده کنیم در این راستا کارگروه های کارآفرینی و اشتغال را در دانشکده ها و پژوهشکده ها پیش بینی کردیم که بتواند الویت های پژوهشی کاربردی آن واحدها را تعیین کند و در همین راستا شرکت ها به صورت هدفمند راه اندازی شوند.
مدیر فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که الویت دانشکده ها و پژوهشکده ها بر چه اساسی تعیین می شود گفت: این الویت ها براساس اسناد بالادستی و سند چشم انداز علمی کشور و سند چشم انداز وزارت علوم و برنامه های راهبردی دانشگاه و سابقه و توانمندی واحدها است که در سال های متمادی ایجاد شده و از همه مهمتر نیازهای جامعه است تا برنامه ها و تجربیات موجود را بر نیازهای جامعه منطبق و اهداف کاربردی را تعیین کنیم، سپس در راستای اهداف کاربردی شروع به فعالیت کنیم. این اهداف یا به شکل خدمات دانش بنیان یا اگر به شکل ساخت و تولید است به شرکت ها سپرده شود تا با پشتوانه علمی دانشکده ها و پژوهشکده ها، شرکت های دانش بنیان به عنوان بازوهای تجاری آنها را عملی کنند.
وی افزود: به عنوان مثال در دانشکده علوم زمین دانشگاه یکی از اهداف راهبردی ما کانی ها و سنگ های صنعتی یا به عبارت ملموس تر گوهرشناسی است. یکی از نیازهای جامعه ما در این حوزه این است که مردم می خواهند بدانند جواهری که دارند اصل هست یا نه؟ چون دانشگاه دارای سابقه چهل ساله در کانی شناسی و سنگ شناسی است تجربه آن را با نیازهای جامعه منطبق کردیم و قطب و مرکز گوهرشناسی کشور را در دانشکده علوم زمین به عنوان بازوی علمی راه انداختیم و شرکت های دانش بنیانی ایجاد شد که کارهای شناسایی را انجام دهند. به عنوان مثال شرکت توسعه دانش و هنر گوهرشناسی زیر نظر علمی مرکز و قطب گوهرشناسی به صورت تخصصی فعالیت می کند و کار آزمون را برای مردم و صنعت انجام می دهد این کار را برای سایر واحدهای دانشگاه هم انجام می دهیم.
مسعودی در پایان گفت: هدف از ایجاد قطب و هسته این است که بتوانیم از توان و پتانسیل سایر دانشکده ها و پژوهشکدها در داخل و خارج دانشگاه استفاده کنیم به عنوان مثال روی مبحث گوهرشناسی دانشکده های مختلف فیزیک، شیمی و ... کار و در انواع روش های شناسایی به ما کمک می کنند. در بیرون دانشگاه هم ارتباط خوبی با صنعتکاران که باتجربه داریم به عنوان مثال صنعتگران حوزه طلا و جواهر در زمینه گوهرشناسی به ما کمک می کنند. این نوع فعالیت در دیگر رشته های علوم پایه و فنی و مهندسی در حال اجرا و گسترش است. این اقدام نوین پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در حال انتقال به دیگر پارک های علم و فناوری است.
اتمام خبر