به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، سرپرست معاونت فرهنگی ، اجتماعی وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی ، بهترین ابزار ایجاداشتغال و خلق فرصتهای شغلی پایدار را تولید کالای با کیفیت دانست و گفت این امر موجب رونق صادرات نیز می شود .
کار ورفاه اجتماعی ابراهیم صادقی فر ، دردومین نشست علمی کارشایسته درایران که با مشارکت موسسه کار و تامین اجتماعی و معاونت فرهنگی ، اجتماعی وزارت تعاون ، کارورفاه برگزار شد ضمن تبریک هفته کارگر به تبیین نقش کارگران در تحقق شعار راهبردی حمایت از کالای ایرانی پرداخت .
وی افزود : نیروی کار وقت شناس، سخت کوش، متعهد و مشارکت جو در خط مقدم تولید و عرضه کالای مرغوب قرار دارد.
سرپرست معاونت فرهنگی ، اجتماعی وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی راهبرد حمایت از کالای داخلی را دغدغه همه دولتها دانست و افزود : تجربه کشورهایی نظیر ژاپن و المان و ...نیز حاکی از حمایت همه آنها از محصولات و کالاهای با کیفیت داخلی خود است.
تحلیل تغییروتحولات فرهنگ کار در ایران
گفتنی است در این نشست علمی ، شهلا کاظمی پور عضو هیات علمی دانشگاه تهران در نشست علمی تحلیل تغییر و تحولات فرهنگ کار در ایران را ارائه کرد .
وی درتعریف کار گفت : کار عبارت است از فعالیتی که به وسطه آن انسانها از طبیعت بهره می گیرند و بدین سان بنای خود را تامین می کنند . فرهنگ کار نیز عبارت از مجموعه ارزشها ، باورها و دانشها ی پذیرفته شده یک گروه در انجام فعالیتهای معطوف به تولید ، یا ایجاد ارزش افزوده است .
کاظمی پور افزود : آنچه به فرهنگ کار مشروعیت می بخشد نظم پذیری جمعی ، کار دلسوزانه و باورهای عملی به کار یدی یا فکری و سازگار شدن با شرایط قواعد و رفتار های صنعتی و تولیدی است .
این استاد دانشگاه تصریح کرد : از گذشته در کشور ما کار و تلاش امر مقدسی بوده و به کمک منابع آب و هوایی و جغرافیایی ، این کشور همواره در زمره سرزمین های آباد و پیشرفته به حساب می آمد .
وی افزود : در جهان پیشرفته کنونی کار یکی از عوامل کلیدی توسعه محسوب می شود و کشورهایی که دچار عارضه کم کاری یا تنبلی هستند از کاروان پیشرفت و توسعه عقب می ماند . امروزه کار اعم از کار فکری یا جسمی دارای جایگاه ویژه اقتصادی بوده و به نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه بی بدیل نگریسته می شود.
کاظمی پوراشاره کرد : اندیشمندان جهان در بررسی های خود به این نتیجه رسیده اند که کار برخاسته از جوهره درونی افراد است و جوامع برای تبلور هر چه بیشتر این جوهره نیازمند ایجاد فرهنگ کار هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ، فرهنگ و اخلاق کار در ایران را تبیین کرد و افزود : پیشرفت و رشد اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته در غرب ، به دلیل اهمیت قائل شدن به سخت کوشی ، به تعویق انداختن کامجویی ، گردآوری ثروت بدون مصرف تجملی و مباهات به توفیق اقتصادی بوده است .
اتمام خبر