به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، «سید مهدی نیازی» از ابلاغ برنامه راهبردی «ارتقای تولید دانش بنیان» وزارت صمت برای تحقق شعار سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین خبر داد و اظهار کرد: این برنامه برای ارتقا فناوری، نوآوری و دانش بنیان شدن کسب وکارهای حوزه صنعت، معدن و تجارت و باهدف ارتقا بهره وری و افزایش رقابت پذیری و تاب آوری اقتصاد، تدوین شده است.
وی افزود: برنامه یادشده با همکاری همه معاونت های ذی ربط تهیه و پس از تأیید وزیر صنعت، معدن و تجارت به رؤسای سازمان ها، موسسات تابعه و مدیران کل صمت استانی برای اجرا ابلاغ شده است.
معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صمت تصریح کرد: این برنامه در شش بخش تهیه و تنظیم شده که شامل اهداف تولید دانش بنیان، چارچوب مفهومی نقش دولت در ارتقای تولید دانش بنیان، سازوکارها، مشوق ها و الزام کننده ها، راهبردهای وزارت صمت در راستای ارتقای تولید دانش بنیان، برنامه های پیشران، توسعه زیرساخت های حمایت کننده از شرکت های دانش بنیان و سازماندهی اجرای برنامه ارتقای تولید دانش بنیان صنعت، معدن و تجارت است.
نیازی توضیح داد: از میان مهم ترین ابزارهای تشویق کننده و الزام آور برای سوق دادن بنگاه ها به سمت تحقیق و توسعه و نوآوری، می توان به ارائه ابزارهای تشویقی (مانند اعتبار مالیاتی)، به حرکت واداشتن بخش تقاضا (مانند تضمین خرید یا پیش خرید محصولات نوآورانه)، تأمین مالی نوآوری و تحقیق و توسعه (مانند هدایت منابع مالی، پوشش ریسک تحقیق و توسعه)، تعیین هدفمند تعرفه ها، و ارائه هدفمند مجوزها اشاره کرد.
وی ادامه داد: در این سند، دو دسته برنامه بزرگ افقی (راهبرد) و عمودی (برنامه پیشران) به همراه ابزارهای مرتبط برای تشویق بنگاه ها (کسب وکارها) به اجرای برنامه های فوق، برای تحقق تولید دانش بنیان، تعریف شده است.
معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صمت تصریح کرد: با توجه به اصلاح ساختار صورت گرفته در وزارت صمت، سازماندهی فعالیت ها در قالب نظام پروژه محوری و همچنین نظام پایش پروژه ها تعریف شده و معاونت ها و دفاتر ذی ربط ستادی و سازمان های وابسته و تابعه موظف اند اقدامات تعیین شده در این برنامه را اجرایی و عملیاتی کنند.
نیازی همچنین گفت: در کنار این برنامه، اقدامات دیگری شامل تهیه آیین نامه مصوب هیات وزیران برای ارتقای تولید دانش بنیان وزارت صمت و انعقاد تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار وزارتخانه بوده است که آن ها نیز در هفته آتی ابلاغ خواهد شد.
وی تاکید کرد: دفتر فناوری و نوآوری معاونت هماهنگی و محیط کسب وکار با همکاری معاونت ها، دفاتر ستادی و سازمان های وابسته و تابعه و همچنین ایجاد هماهنگی با بخش های بیرونی و داخلی به منظور هم افزایی بیشتر به تأمین زیرساخت های موردنیاز اجرای پروژه ها و رفع موانع پیشروی آن ها خواهد پرداخت.

اتمام خبر


CAPTCHA