به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مدیر عامل شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان خواف گفت: طرح رمق گیری کنسانتره سنگ آهن برای نخستین بار در منطقه سنگان این شهرستان از روز سه شنبه به صورت رسمی آغاز شد.
مجید معصومی  افزود: طرح احداث واحد رمق گیری باطله کارخانجات کنسانتره با تکیه بر دانش فنی داخلی و درجهت اشتغال آفرینی و حفظ منابع معدنی کشور در سالجاری با دیدگاه توسعه پایدار توسط این شرکت در شهرستان خواف راه اندازی شد.
وی در تشریح طرح رمق گیری کنسانتره گفت: در این راستا باطله های کنسانتره که به صورت معلول از فرآیند تولید خارج می شدند با اجرای این طرح دوباره در فرآیند رمق گیری قرار می گیرند تا بعد از فرآیند مربوطه درصد باقی مانده سنگ آهن در آنها جداسازی شوند.

وی اظهار داشت: با راه اندازی این طرح سالیانه حدود ۶۵ هزار تن کنسانتره با عیار آهن بیش از ۶۰ درصد تولید و این مساله مانع از هدر رفت این میزان ماده خام از چرخه تولید می شود.

مدیر عامل شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان خواف مهمترین مزایای طرح فوق را افزایش بهره وری کارخانجات کنساتره سنگ آهن (راندمان، جدایش، میزان تولید و غیره) ذکر کرد و گفت: با اجرای آن زمینه اشتغال ۵۰ نفر در منطقه فراهم و از هدر رفت منابع معدنی ملی در منطقه جلوگیری می شود.

مدیرعامل شرکت معادن احیاء سپاهان خواف گفت: برای اجرای این طرح ۵۸۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شد که ۶۰ درصد هزینه های سرمایه گذاری مربوط به تامین تجهیزات است.

معصومی گفت: در راستای حمایت از تولید ملی و بومی سازی دانش فنی تمامی تجهیزات استفاده شده در طراحی و ساخت واحد رمق گیری کنسانتره از منابع و تولیدات با کیفیت داخلی و قابل رقابت با محصولات خارجی تامین شده است.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌ آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش‌ دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسارهای سنگ‌آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.

اتمام خبر


CAPTCHA