به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، دکتر صفدری رنجبر مشاور معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، از راه اندازی سامانه پایش، نوآوری، فناوری و اشتغال دانش بنیان خبر داد و گفت: این سامانه با هدف شبکه سازی و به هم رسانی نقش آفرینان مختلف اکوسیستم نوآوری در هر استان با محوریت پارک های علم و فناوری اجرا خواهد شد.
دکتر مصطفی صفدری رنجبر امروز در نشست رؤسای پارک های علم و فناوری با اشاره به جزئیات نظام ملی نوآوری و مشارکت نهادهای مختلف در تحقق اقتصاد دانش بنیان، افزود: دانشگاه ها، بانک ها و نهادهای سیاستگذار در تعامل و ارتباط با یکدیگر، نظام نوآوری را شکل می دهند تا در نهایت خلق ثروت و رفاه اجتماعی ایجاد شده و توسعه یابد.
صفدری رنجبر، بازیگران نظام ملی نوآوری کشور را شامل دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و بنگاه های اقتصادی دانست و یادآور شد: در این بین پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را به بنگاه ها وصل می کنند.
وی کارکردهای پارک ها در نظام ملی نوآوری را گسترده دانست و گفت: ارتقای فناوری، تحقیق و توسعه، تولید و عرضه محصول، انتقال و اشاعه فناوری از جمله کارکردهای پارک ها است و از نظر عملکردی به عنوان ورودی یا زیرساخت نظام ملی نوآوری عمل می کنند.
مشاور معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم خاطرنشان کرد: پارک ها در دنیا فقط برای تجاری سازی دستاوردها نیستند و نسل چهارم و پنجم پارک های علم و فناوری که پارک های کنونی هستند، می توانند شبکه نوآوری را به صورت منطقه ای یا استانی ایجاد کنند.
وی به طرح "تانا" اشاره کرد و گفت: این طرح با نام کامل توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها با هدف شبکه سازی و به هم رسانی نقش آفرینان مختلف اکوسیستم نوآوری در هر استان با محوریت پارک های علم و فناوری اجرا خواهد شد.
صفدری رنجبر افزود: هر پارک علم و فناوری باید یکبار رویداد "تانا" را برگزار کند. این رویداد، رویدادی یک روزه نیست و پیش رویداد و پس رویداد نیز برای آن در نظر گرفته شده است. جلسات هم فکری و هم اندیشی پس از رویداد و پیگیری تفاهم نامه ها و قراردادها از دیگر فعالیت های مهم بعد از رویداد "تانا" خواهد بود.
به گفته این مقام مسؤول، در واقع طرح "تانا" رویدادی برای توسعه زیست بوم نوآوری در استان هاست.
صفدری رنجبر با اشاره به سامانه "نپفاد"، گفت: پایش، نوآوری، فناوری و اشتغال دانش بنیان توسط این سامانه انجام می شود. پایش مستمر، متوازن و برخط عملکرد نقش آفرینان مختلف برای پیشبرد نظام ملی نوآوری بسیار مهم است.
در این نشست همچنین دکتر خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم ضمن نتیجه گیری و تاکید بر ارتباط مستمر پارک های علم و فناوری شهرهای مختلف با استانداری ها و ضرورت هم افزایی بین نهادهای مختلف از جلسه ای با مسؤولان دانشگاه پیام نور برای رایزنی در مورد استفاده از فضاهای آموزشی این دانشگاه در راستای تبدیل آنها به مراکز رشد با مشارکت پارک ها خبر داد و گفت: قرار شده با همکاری پارک های دانشگاهی یا استانی در این فضاها پارک تاسیس شود تا هم شرکت ها و هم واحدهای فناور در این محل مستقر شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه پیام نور یک میلیون و ۳۴۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده دارد که اکثرا خالی و قابل استفاده است.
اتمام خبر