به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، بر اساس مطالعات مقایسه ای برآورد میزان اشتغال در نیروگاه های بادی کشور و جهان که از سوی ساتبا و توسط دانشگاه تهران انجام شده است، مشخص شد که میزان آمار اشتغال ایجاد شده در این نیروگاه ها در ایران بالاتر از متوسط جهانی بوده است.
این مسئله می تواند ناشی از نوپا بودن این صنعت یا پایین بودن شاخص بهره وری نیروی کار در ایران نسبت به کشورهای صنعتی باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که اشتغال ایجاد شده در طول زنجیره ارزش یک نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی بومی، به ایجاد ۶۶۸ شغل مستقیم و ۱۶۷۰ شغل غیرمستقیم در زمان راه اندازی و همچنین ۴۸ شغل مستقیم و ۱۲۰ شغل غیرمستقیم در زمان بهره برداری، تعمیر و نگهداری منجر شده است.
در طی سال های اخیر، اشتغال زایی یکی از اصلی ترین مزایای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در سراسر جهان بوده است و بر اساس مطالعات آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر (IRENA)، حدود ۱۰.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ میلادی در بخش تجدیدپذیرها مشغول به کار بوده اند.
ضمناً در این سال میزان اشتغال جهانی در بخش انرژی باد به رقم ۱.۱۵ میلیون نفر و میزان ظرفیت نصب شده انرژی باد به بیش از ۵۳۹ گیگاوات رسیده و بررسی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۳.۸ میلیون شغل بواسطه توسعه نیروگاه های بادی ایجاد خواهند شد.
گفتنی است: در حال حاضر ۱۹ نیروگاه بادی با ظرفیت ۲۸۲.۶ مگاوات در کشور نصب شده و حدود ۱۰۰ مگاوات دیگر نیز در حال نصب است.
طبق برآوردهای صورت گرفته حداقل ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در ایران شناسایی شده است که همین رقم حدود نیمی از اوج بار را تأمین می کند.
اتمام خبر