به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، کارشناسان شیلات بر این اعتقادند که در سالیان اخیر به سبب فعالیت بیش از ۲ هزار فروند شناور ماهیگیری در شهرهای ساحلی گلستان، ذخایر آبزیان خزری به ویژه ماهیان استخوانی و خاویاری کاهش محسوسی داشته است و استمرار فعالیت آنان لطمات غیر جبرانی به زیستمندان خزر وارد می سازد.
عبدالجلال ایری اظهارداشت: بیش از ۹۰ درصد مزارع فعلی پرورش میگو در گمیشان در اختیار غیربومیان و افراد غیر گلستانی است که این امر سبب شده تا از صنعت میگو درآمدزایی ملموسی برای بومیان حاصل نشود.
وی تصریح کرد : در جلسه اخیر با استاندار گلستان مقرر شد تا با هدف ایجاد درآمد پایدار و کاهش وابستگی اقتصادی بومیان به دریای خزر مزارع پرورش میگو به صیادان بومی واگذار شود تا علاوه بر درآمدزایی شاهد کاهش حضور صیادان غیرمجاز در پهنه آبی خزر باشیم.
ایری ادامه داد : برخی از افرادی ساکن در سایر استان ها با اجاره مزارع میگو سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال درآمد بدست می آورند در حالی که شاید مجموع درآمد ایجاد شده برای بومیان از این رقم بسیار کمتر است.
نماینده حوزه انتخابیه غرب استان گلستان افزود : با اختصاص اعتبار ۱۲ هزار میلیارد ریالی دولت به عنوان مصوبه سفر اسفند پارسال آیت الله رییسی به گلستان مقرر شد سامانه آبگیری در داخل دریای خزر، ایجاد و انتقال کانال به عرض ۱۱۰ متر و ۲ موج شکن به طول سه کیلومتر و ایجاد زیرساخت های موردنیاز توسعه پرورش میگو و ماهیان خاویاری در گمیشان احداث شود.
به گفته وی این اعتبار زمینه ساز شتاب بخشیدن به اجرای برنامه بلندمدت توسعه تولید میگو و پرورش ماهیان خاویاری در منطقه گمیشان خواهد بود.
پرورش میگو در گلستان از دهه ۷۰ آغاز شد و ثمربخش بودن پرورش آن در گمیشان برای نخستین سال، ترغیب دستگاه های مرتبط استانی را برای جذب سرمایه گذاری در این حوزه کشاورزی طبق سند آمایش دوچندان کرد و به مرور طی یک دهه اخیر با جذب اعتبارات دولتی برای ایجاد زیرساخت ها در حوزه های مختلف از جمله خط انتقال آب از دریا، مزارع، صنایع فرآوری و بسته بندی در شهرک ها از جمله گمیشان، اکنون ظرفیت پوشش اجرای این طرح در مرحله اول برای آماده سازی و سرمایه گذاران در فضایی به مساحت چهار هزار هکتار فراهم است.
شهرستان گمیشان در شمال غربی استان گلستان قرار دارد و شغل اکثر اهالی این منطقه ترکمن نشین صیادی و کشاورزی است.
اتمام خبر