به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، وزیر کار و امور اجتماعی، علی ربیعی صبح امروز در همایش ملی اطلاعات و مردم در محل سالن همایش های صدا و سیما اظهار کرد: از سوی دیگر تهدیدات جدید با عنوان خصلت انتشار تهدید یاد می شود، یعنی در ذات فرآیند ارتباطات این تهدیدات نهفته است و نمی توانیم با ابزار بازدارنده شناخته شده با آن مقابله کرد. این نوع تهدیدات بعضا کنشگر و عامل مشخصی ندارند و نمی توان با سازوکار های سازمان یافته با آن مقابله کرد، آماده کند. در این تهدیدات به جای افراد فرآیندهای خاصی تهدید را ایجاد می کنند ، وزیر کار همچنین خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات باید خود را برای مقابله با تهدیداتی که کنش گر فعال ندارد.
وی در ادامه افزود: برای مقابله با این تهدیدات باید کار اطلاعاتی عمیق تری انجام گیرد و از دانش اجتماعی، روانشناسی و سایر علوم و حتی هنر بهره گرفت و آن را با اطلاعات ترکیب کرد. ارتباط وزارت اطلاعات با مردم و تولید انواع کتاب، فیلم و دانش های مختلف در این زمینه مهم است و می تواند به ما کمک کند.
ربیعی در ادامه با اشاره به اینکه دلایل موفقیت در ایجاد امنیت این است که امنیت دولت در کنار امینت جامعه و فرد مهم تلقی شده و ما امنیت دولت، جامعه و فرد را توامان خواسته ایم، خاطر نشان کرد: امینت ملی زمانی به دست می آید که در این سه حوزه امنیت تامین شود و بین این سه حوزه و مرجع امنیت توازن برقرار شود .
ربیعی تاکید کرد: رابطه مردم و اطلاعات دست یابی به این مهم را تسهیل تر خواهد کرد . ربیعی تاکید کرد دولت امنیت خود را ناشی از تامین امنیت تک تک انسان ها و گروه های اجتماعی می داند.
ربیعی همچنین گفت: اطلاعات جایی برای شنیدن صدای همه مردم است، زیرا جامعه ای که صدا در آن شنیده نشود، نا امن است. توسعه اطلاعات به معنای کنترل افراد نیست بلکه به معنای درگیر کردن همه افراد در ایجاد امنیت جامعه است. شنیدن صدای همه مردم توسط دستگاه اطلاعاتی لازم است و ما در این زمینه مترقی هستیم. امروز خوشبختانه رابطه اطلاعات و مردم به نحوی است که دستگاه اطلاعاتی ناقل صدای مردم است.
وزیر کار در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه نیروهای اطلاعاتی ما هیچ گاه دچار اشرافیت اطلاعاتی و کاست طبقاتی نشده اند، خاطرنشان کرد: نیروهای اطلاعاتی ما همیشه جزئی از مردم و حتی جزئی از اقشار پایین دست جامعه بودند و همواره تحلیل های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را مطرح کرده و این از نقاط قوت دستگاه اطلاعاتی ماست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سیستم اطلاعاتی ای موفق است که هم تهدید را درک کرده و دچار کاستی در درک تهدید نشود و هم آنچه که تهدید نیست را تهدید تلقی نکند. نیمی از مشکلات ما همین جابه جایی مفهوم تهدید است. بودن مردم کنار اطلاعات موجب می شود ما فرصت ها را تهدید تلقی نکنیم. وزرات اطلاعات وقتی ارتباط خود را با مردم بیشتر کند، مسائل و مشکلات را می تواند راحت تر حل کند. وجود انواع دانش اجتماعی، سیاسی، علوم ارتباطات، انسان شناسی، اقتصاد وتجارت ظرفیت دستگاه اطلاعاتی را افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه ما امروز به امنیت روانی، اجتماعی و اخلاقی بیش از هر زمانی نیازمندیم، تصریح کرد: امروز شفافیت با بی آبرو کردن افراد اشتباه گرفته شده و به راحتی مسائل خصوصی افراد به عرصه عمومی کشیده می شود. در حالی که ما به امنیت اخلاقی نیازمندیم و جامعه باید در کنار هم با امنیت زندگی کند. همه افراد جامعه باید کمک یار هم باشند و گروه های اجتماعی هم باید گفت وگو میان خود را بیشتر کنند. امنیت روانی، اجتماعی و اخلاقی نیاز امروز جامعه ماست.
ربیعی تاکید کرد امروز بیش از همه وقت نیاز داریم به گسترش روح خیرجمعی در جامعه داریم و بیش از آنکه هوای هم را تنگ و محدود کنیم باید هوای هم راداشته باشیم.
وزیر رفاه تاکید کرد که برای حل مسائل ایران به گفت و گوی اجتماعهی و ائتلاف بزرگ نیاز داریم.
ربیعی اظهار کرد: پیرامون آسیب های اجتماعی باور داریم و صحبت هم کرده ام که دیگر نمی توان از رابطه خطی و تک علتی بین فقر و اعتیاد ویا فقر و طلاق صحبت کرد بلکه مواردی نظیر فقدان مهارتهای زندگی ، از بین رفتن گفت و گو و مسائل مرتبط با ایجاد رابطه جنسی و همچنین نوع سبک زندگی نامتعارف با زندگی ایرانی اسلامی در زمره عوال طلاق به شمار می روند در خصوص اعتیاد هم مواردی نظیر ناامنی ، بی پناهی ، احساس نامانی روانی و فردگرایی از جمله عوامل شیوع به شمار می روند.
وی در پایان افزود: در کنار مردم بودن سبب می شود فرصت به تهدید بدل نشود و سیستم اطلاعاتی مسائل را در ساحت های مربوط به خود تحلیل و واکنش نشان دهد.
منبع : ایسنا
اتمام خبر