به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،  مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: استان ایلام دارای ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است که در زمان جنگ یک چالش و تهدید به حساب می آمد اما هم اکنون این مرز مشترک دیگر تهدید نیست و ایران با کشور عراق دارای روابط حسنه و از نظر فرهنگی و عقیدتی وجوه مشترک فراوانی دارد؛ بعضی از استان ها نسبت به ایلام با کشور عراق مرز کمتری دارند که هر استان با ایجاد چندین گمرک از فرصت ها برای نفع مردم دو کشور و مراودات تجاری استفاده می کنند.
وی افزود: مرزهای چیلات، چنگوله و هلاله شمالی با سه استان کشور عراق هم مرز هستند که با رایزنی با مقامات عراقی می توان زمینه فعالیت های اقتصادی این بازارچه ها که دو مرز آن به تصویب هیات دولت رسیده اند و مرز هلاله که به صورت غیر رسمی بازگشایی شده را فراهم ساخت.
مدیر کل گمرکات استان ایلام با اشاره به اینکه مرز مهران ایمن ترین و کوتاه ترین مسیر ارتباطی به عتبات عالیات کشور عراق و تردد زائران ایرانی و عراقی محسوب می شود، گفت: مهران به واسطه داشتن مرز مشترک با کشور عراق و وجود گمرک، نقش مهمی در توسعه صادرات و اشتغالزایی در این حوزه دارد؛ با توجه به اینکه خروجی مهران از فعال ترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای مذهبی عراق این مرز را به یکی از مهم ترین کانون های رفت و آمد زائران و صادرات کالا به کشور عراق تبدیل کرده است.
غلامی با بیان اینکه مرز مهران که با استان واسط هم مرز و تنها مرز رسمی ایلام به صورت فعال در حوزه صادرات است یادآور شد: روزانه بین ۶۰۰ تا ۸۶۵ کامیون صادر می شود که ۲ تا ۵ هزار نفر ائم از رانندگان و کارگران تخلیه بار تجار، ترخیص کاران و کارکنان و شرکت های خدماتی، مشغول به کار هستند این یک ظرفیت عظیم اشتغال پایدار در این گمرک ایجاد کرده است.
غلامی اظهار داشت: هر مرزی که در استان باز یا ایجاد شود حدود ٢٠٠٠ نفر و اگر زیرساخت ها تکمیل و تردد در مرزها بیشتر باشد تا ۵٠٠٠ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی صورت خواهد گرفت.
روح الله غلامی اضافه کرد: امنیت بالای مرز بین المللی مهران برگ برنده رونق صادرات از این مرز است که باید همچنان در راستای حفظ و توسعه آن کوشید، دولت برای ایجاد هر شغل باید هزینه کلانی تخصیص دهد که بعضا چند صد میلیون تومان است اما این مرز به تنهایی توانسته برای مردم محروم و مرزی ایجاد اشتغال کند لذا باید به سمتی حرکت کنیم که این فرصت ها را حفظ کنیم که استاندار به دنبال حفظ ایجاد ظرفیت در مرز و افزایش بازارچه ها و مرزهای رسمی است که با ملاقات های مرزی مداوم با استانداران واسط و دیاله، از این ظرفیت ها استفاده می شود.
همچنین نمایندگان استان در مجلس هم در کمیسیون های مرتبط این موضوع را پیگیری می کنند، با اتحاد و همدلی از ظرفیت مرزهای مشترک که یک فرصت طلایی هم برای تجار و هم برای مردم منطقه است استفاده شود.
وی در ادامه گفت: مردم دو طرف مرز شیعه و اعتقادات مشترکی دارند که هر دو دلداده ائمه اطهار (ع) و فرهنگ یکدیگر هستند که در همایش اربعین اوج ارتباط و نزدیکی فرهنگی و اعتقادی در مرز مشترک ما بیشتر و گسترده تر است که باعث ارتباطات فرهنگی گسترده دو طرف می شود.
غلامی در ادامه گفت: زائرین عراقی امام رضا(ع) و زائرین ایرانی در همایش اربعین در هر دو کشور به عنوان خادمین ائمه اطهار به هم دیگر خدمات می دهند که باعث یک تبادل فرهنگی بین مردم دو کشور صورت گیرد و این تبادل فرهنگی در همایش اربعین پررنگ تر است.
 وی افزود: تولیدکنندگان این استان در صورت استفاده از این مرز برای صادرات محصولات خود به دلیل کاهش هزینه های حمل و نقل، می توانند اهرم ارزآوری برای استان باشند.  
غلامی استفاده از فرصت گردشگران عراقی از بعد تفریحی و سلامت را یکی دیگر از مزیت های وجود این مرز دانست و گفت: در صورت استفاده بهینه، این مزیت هم می تواند باعث ورود ارز به استان شود، در کنار این مسائل تردد زوار از مرز و عبور از این استان موجب آشنایی بیشتر افراد با جاذبه های گردشگری استان خواهد شد و سفرهای دیگری را به قصد دیدن از این جاذبه ها ترتیب خواهد داد.
مدیرکل گمرکات استان در پایان تاکید کرد: وجود مرز مشترک، در صورت استفاده بهینه و رعایت تمام وجوه امنیتی می تواند فرصتی برای رشد و شکوفایی استان باشد.

اتمام خبر


CAPTCHA