به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در نشستی خبری با بیان اینکه سند تحول بخش کشاورزی استان با دستور استاندار تدوین شده است، اظهار داشت: این سند بر اساس ظرفیت ها و کمبودهای استان تنظیم شده و اکنون آماده اجرا است.
وی با بیان اینکه این سند به هشت محور اصلی پرداخته است، عنوان کرد: ایجاد زنجیره پرورش شتر در یزد یکی از این محورهاست و با توجه به اینکه شتر حیوانی کم توقع است و به عنوان دام جهان در سال ۲۰۲۵ معرفی شده، در استان یزد جای کار بسیار است.
وکیلی، محور دوم تحول کشاورزی استان یزد را ایجاد زنجیره ماهی تیلاپیا اعلام کرد و گفت: با توجه به منابع آب شور فراوانی که در یزد وجود دارد، امکان افزایش تولید این گونه آبزی در استان وجود دارد.
رئیس جهاد کشاورزی استان یزد همچنین به تشریح سایر محورهای این سند پرداخت و بیان کرد: توسعه گردشگری کشاورزی نیز یکی از این محورهاست و در این زمینه تفاهمنامه هایی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان منعقد شده است.
وی همچنین با اشاره به کمبودهای حوزه کشاورزی استان یزد اظهار داشت: یکی از نیازهای اصلی در این راستا، ایجاد پایانه صادراتی در یزد است.
جانمایی پایانه صادراتی کشاورزی در یزد و اشکذر
وکیلی ادامه داد: در حال حاضر استان یزد فاقد پایانه صادراتی است که خود دارای گمرک باشد اما جانمایی برای ایجاد دو پایانه در یزد و اشکذر انجام شده و امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم ترانزیت و حمل و نقل را به صورت سامان یافته انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تولیدات کشاورزی استان یزد اظهار داشت: سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان یزد تولید می شود.
وکیلی، ارزش ناخالص محصولات کشاورزی استان یزد را ۲۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: محصولات کشاورزی استان یزد ۱۱ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.
وی، بیان کرد: از این میزان، محصولات باغی ۲۹۷ هزار تن، محصولات زراعی ۵۶۰ هزار تن، محصولات دامی ۴۵۰ هزار تن و محصولات گلخانه ای ۵۸۹ هزار تن را به خود اختصاص داده اند.
تقاضا برای نهال پسته یزد از سراسر کشور
رئیس جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه یزد در بسیاری از تولیدات کشاورزی و دامی در کشور رتبه دار است، بیان کرد: یزد در تولید پسته از استان های پیشتاز است ضمن اینکه نهال پسته یزد از جمله نهال هایی است که متقاضی بسیار زیادی در سراسر کشور دارد.
وی در زمینه تولید نشاء سبزی و صیفی در استان بیان کرد: یزد یکی از برترین تولیدکننده ها در جنوب شرق کشور به شمار می رود و اکنون سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار عدد نشاء در یزد تولید می شود که با توجه به میزان آب بسیار کمتری که در مقایسه با محصول برای تولید نشاء مصرف می شود، در تلاشیم این میزان را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
وکیلی، سطح زیرکشت محصولات باغی و زراعی استان یزد را ۱۱۰ هزار و ۷۱۵ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان ۲۵ درصد زیر کشت محصولات زارعی و ۷۳ درصد زیرکشت محصولات باغی و دو درصد نیز زیر کشت محصولات گلخانه ای هستند.
بهره برداری از ۳۸ طرح کشاورزی
وی در بخش دیگری از سخنان خود از بهره برداری ۳۸ طرح کشاورزی در این استان خبر داد و اظهار داشت: این طرح ها در هفته جهاد کشاورزی در زمینه های آب و خاک، تولیدات دامی، گیاهی، شیلات و صنایع تبدیلی افتتاح شد.
وکیلی با بیان اینکه ۱۸ مورد از طرح یاد شده در زمینه آب و خاک است بیان کرد: طرح های مورد اشاره برای ۱۶۳ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
اتمام خبر