به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رییس پارک فناوری پردیس گفت: شرکتهای تولید کننده محصولات دانشبنیان در حوزههای مختلف از جمله الکترونیک، مخابرات، دارو و تجهیزات پزشک موفق به ممانعت از خروج ۳۵۱ میلیون یورو ارز از کشور شدند.
مهدی صفاری نیا در بیستمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس که با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه مساحت این پارک در حال حاضر به ۴۰۰ هکتار رسیده است، افزود: طبق آخرین آمارها، ۴۳۹ شرکت عضو پارک فناوری پردیس هستند.
وی افزود: از این تعداد ۱۹۶ شرکت تملیکی و ۶۰ شرکت استیجاری هستند و ۸۸ تیم نوپای عضو تحت پوشش این مجموعه نوآوری به شمار می روند.
صفاری نیا تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶۳ شرکت مستقر در این پارک دارای مجوز دانشبنیانی هستند و ۸ هزار و ۹۰۰ نفر نیز در پارک فناوری پردیس مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین از استقرار ۲۶۰ استارتآپ در شعب پارک پردیس خبر داد و افزود: ۲۴ فضای کار اشتراکی، ۷۹ شتابدهنده نوآوری شامل ۷۰۰ استارتآپ نیز در شعب پارک فناوری پردیس در نقاط مختلف مشغول تحقیق و توسعه هستند.
رییس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه، مجموع فروش داخلی شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس در سال ۱۴۰۰ رقم ۲۰۱ هزار میلیارد ریال بوده است، افزود: این عدد به میزان ۲۹ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی در این آیین که با حضور علیرضا پیمان پاک رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، با بیان اینکه، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ محصول به ۲۴ کشور خارجی به ارزش ۱۵ و نیم میلیون یورو صادر شده است، تصریح کرد: فناوران و تولید کنندگان محصولات دانشبنیان در حوزههای مختلفی همچون الکترونیک و مخابرات، دارو و تجهیزات پزشکی موفق به جلوگیری از خروج رقم ۳۵۱ میلیون یورو ارز از کشور شدند.
رییس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه، حدود ۲۵۰ هزار متر مربع برای فضاهای پژوهش و فناوری شرکتهای دانشبنیان در این مجموعه نوآورانه اختصاص داده شده و در حال بهرهبرداری است، افزود: مجموع سرمایهگذاری دولت برای حوزه فناوری و نوآوری پارک رقم ۵ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی معادل ۱۸ هزار میلیارد ریال در حوزه ساختمان و تجهیزات این شرکتها سرمایهگذاری کرده اند.
رییس پارک فناوری پردیس همچنین گفت: در طول سال 1400 حدود 8 هزار و 205 میلیارد ریال سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه، تاکنون تعداد 2 هزار و 52 محصول فناورانه در پارک فناوری پردیس به تولید رسیده است، افزود: در سال گذشته ۱۲۰ محصول ارتقا یافته است و همچنین ۶۷ محصول جدید به تولید رسیده است.
صفاری نیا در ادامه در خصوص ایجاد زمینه اشتغال نخبگان مقیم خارج در پارک فناوری پردیس نیز با بیان اینکه، در سال ۱۴۰۰ از ۱۴ کشور مهاجرت معکوس داشتیم، تصریح کرد: تاکنون ۳۵ نخبه جذب شده اند و از این طریق ۱۰ فناوری جدید به کشور وارد و به واسطه اشتغال نخبگان مقیم خارج در پارک، ۱۶۲ شغل جدید در ۳۰ شرکت ایجاد شده است.
وی در ادامه همچنین گفت: در دو سال اخیر بیش از 6 هزار 100 میلیارد ریال شبکه فنبازار ایران عملکرد اقتصادی داشته است، ضمن اینکه طی این مدت رویدادها و نمایشگاههای مختلفی برای شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای این مجموعه برگزار کرده ایم.
رییس پارک فناوری پردیس در ادامه از عقد قرارداد فروش 300 میلیارد ریالی در قالب برگزاری رویدادهای مختلفی همچون تجارت دانش و فناوری خبر داد.
اتمام خبر