به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی ضمن تشریح عملکرد این نهاد در سال 98؛ از نگاه توسعه ای به آموزش، فرهنگ و پژوهش تا پیاده سازی ساختارهای اشتغالزا در این نهاد خبر داد.
مسعود شهرجردی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در سال 98 فعالیت های بسیاری را علیرغم تنگناهای اقتصادی موجود، در تمامی بخش ها به صورت متوازن پیگیری کرد و سعی شد که در راستای تحقق اسناد توسعه ای استان نقش آفرینی کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش و فناوری طرح های مختلفی آغاز شد، انجام شد و به اتمام رسید، گفت: طرح هایی مثل "ارزیابی پایداری اجتماعی سکونتگاه های روستایی استان مرکزی با تاکید بر زنان روستایی" و "پایگاه اطلاعات مکانی در محیط GIS برای اراضی در حریم و خارج از حریم شهرهای استان" به اتمام رسید و "طرح جامع گردشگری شهرستان های شازند، خمین، محلات و دلیجان" نیز بازنگری و ارزیابی شد .
شهرجردی از اتمام طرح "راهکارهای ارتقای بهره وری در حوزه منابع مالی آموزش و پرورش" در سال گذشته خبر داد و گفت: طرح های پژوهشی "ارزیابی تاب آوری مناطق شهری کلانشهر اراک"، "تحلیل و ارزیابی شبکه توزیع میوه و تره بار در مراکز شهرستان های استان و ارائه الگوی کارآمدی در جهت رفع نابسامانی ها و معضلات"، "شناسایی زمینه ها و اولویت های سرمایه گذاری در استان مرکزی" و "شناسایی و ارزیابی فضاهای شهری اراک و ارائه راهکارهای ارتقای آنها مبتنی بر نظریه مکان سوم" در سال 98 به اتمام رسیده است.
طرح ملی شناسایی شاخص های توسعه استان های کشور در سال جاری به اتمام می رسد
وی همچنین با اشاره به ادامه اقدامات در حوزه طرح ملی "شناسایی شاخص های توسعه استان های کشور" در سال گذشته خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی استان مرکزی به عنوان یکی از واحدهای استانی این نهاد، در این طرح بزرگ ملی، متولی کار شد.
شهرجردی با بیان اینکه طرح یاد شده طرحی بسیار بزرگ بود که عملا در سال 99 به اتمام می رسد و تحویل کارفرما که سازمان برنامه و بودجه کشور است می شود، گفت: عرضه دستاوردهای پژوهشی این واحد در نمایشگاه های مختلف تخصصی و غیرتخصصی و فعالیت به عنوان دبیر کمیته علمی انتخاب پژوهشگران جوان از دیگر اقدامات معاونت پژوهشی این نهاد در سال 98 بوده است.
شهرجردی با اشاره به تلاش برای توسعه ساختارهای این معاونت در سال گذشته اظهار کرد: در این راستا آزمایشگاه تشخیص طبی در این واحد راه اندازی و جذب نیروی مورد نیاز برای این آزمایشگاه انجام، تجهیزات تامین و مجوزهای لازم دریافت شد و در حال حاضر به عنوان یکی از آزمایشگاه های مجهز استان در حال فعالیت است.
وی با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه معتمد محیط زیست در انتهای سال 97 گفت: در سال 98 سعی شد گواهینامه های این آزمایشگاه ارتقا یابد و بر این اساس پارامترهای مختلفی را می توان در این آزمایشگاه ارزیابی کرد . این واحد برای بهبود شاخص های زیست محیطی در کنار واحدهای تولیدی است.
شهرجردی در ادامه با اشاره به راه اندازی مرکز مشاوره عمومی و اجتماعی جهاد دانشگاهی و آغاز بکار دفتر نمایندگی سلول های خون بند ناف در ساوه در سال گذشته گفت: در پروژه ارزیابی ریسک مجتمع مس شهر بابک مشارکت جدی داشتیم و مقالات مختلفی را پژوهشگران این نهاد در مجلات مختلف ISI ، علمی پژهشی و علمی ترویجی منتشر کردند.
وی از انتصاب عضو هیات علمی این معاونت در شاخه تخصصی جامعه شناسی جهاد دانشگاهی کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: پیگیری های انجام شده برای توسعه مرکز درمان ناباروری در سال 98 منجر به واگذاری زمینی برای توسعه مرکز تحقیقات ناباروری شد و امید است که در سال جاری فاز دوم توسعه مرکز درمان ناباروری را به عنوان یکی از مراکز پیشرو در غرب کشور به انجام برسانیم.
پیگیری راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک در استان
شهرجردی با اشاره به بهسازی فاز اول مرکز درمان ناباروری در انتهای سال 98 در راستای تکریم ارباب رجوع و کسب رضایتمندی بیشتر مراجعان به این مرکز و به روزآوری سخت افزاری و نرم افزاری خدمات این مرکز اظهار کرد: بنا داریم در سال 99 پیگیری راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک استان را داشته باشیم. متاسفانه در حال حاضر استان از این آزمایشگاه بی بهره است و امید است بتوانیم این خلاء را با کمک دولت راه اندازی کنیم. در واقع جهاد دانشگاهی در حوزه ساختارها بدنبال به انجام رساندن امور بر زمین مانده در استان است.
وی خاطرنشان کرد: مراحل ابتدایی اینکار انجام شده و تعاملاتی با علوم پزشکی در این خصوص صورت گرفته است تا بتوانیم در سال جاری این مجموعه را راه اندازی کنیم.
ضرورت نگاه ویژه به تزریق بودجه در بخش پژوهش
شهرجردی با بیان اینکه مسئولان استان اعتقاد ویژه ای به پژوهش دارند، اما مهمترین محدودیت در این حوزه که همان تامین منابع مالی است موانعی را در این زمینه ایجاد می کند، افزود: در میان مسئولان استان اعتقاد بر این است که بدون پژوهش تصمیم گیری نشود و استان این مهم را مد نظر دارد، اما بودجه ها کافی نیست و نیاز است بودجه پژوهش در زمان تزریق منابع، بیشتر دیده شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در ادامه با اشاره به فعالیت های فرهنگی این نهاد در سال گذشته اظهار کرد: در این حوزه سازمان های متنوعی در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) از جمله آنهاست. این مرکز در سال 98 فعالیت های خوبی را به انجام رسانده و قراردادهای افکارسنجی را با دستگاه های مختلف منعقد کرده و به انجام رسانده است.
بررسی میزان مشارکت مردم استان مرکزی در انتخابات مجلس با کمترین خطا
شهرجردی از انجام پنج طرح کارفرمایی توسط ایسپا در سال 98 خبر داد و گفت: یکی از طرح های خوبی که انجام شد طرح بررسی میزان مشارکت مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس بود که نتایج آن با کمترین میزان خطا حاصل شد و پرسشگرانی که از نیروهای جوان دانشجو بودند توانستند این نتایج خوب را در دو مرحله ارائه کنند که منجر به تقدیر دفتر مرکزی از این دفتر شد.
وی با اشاره به فعالیت خبرگزاری بین المللی قرآن کریم(ایکنا) به عنوان یکی از خبرگزاری های فعال در مجموعه این نهاد، از کسب رتبه برتر سازمان فعالیت های قرآنی در سال 98 خبر داد و گفت: شعبه ایکنا در استان مرکزی بواسطه تولید اخبار متنوع و با کیفیت معمولا همواره یکی از شعب برتر کشور است.پ
توسعه فعالیت های سازمان دانشجویان در دانشگاه های استان
شهرجردی با بیان اینکه توسعه فعالیت های سازمان دانشجویان در دانشگاه های استان در سال 98 پیگیری شد چرا که فعالیت های فرهنگی باید مبتنی بر بدنه دانشجویی باشد و نباید این فعالیت ها تنها معطوف به دانشگاه اراک باشد، افزود: با رویکرد فعالیت در تمام دانشگاه های استان، در سال گذشته توسعه فعالیت های این سازمان را در دانشگاه های فنی حرفه ای امیرکبیر، صنعتی اراک، دانشگاه تفرش و پیام نور اراک پیگیری کردیم.
وی برگزاری گردهمایی منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی منطقه چهار کشور به میزبانی جهاد دانشگاهی در دانشگاه پیام نور اراک و راه اندازی این باشگاه در این دانشگاه، کسب رتبه های مختلفی در حوزه فرهنگی از جمله کسب رتبه برتر کشور توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان، طراحی مناظرات دانشجویی ویژه اساتید و اعلام آن در شورای هماهنگی دانشگاه های استان را از دیگر دستاوردها و اقدامات معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان در سال گذشته عنوان کرد.
شهرجردی همچنین با اشاره به راه اندازی و فعالیت گروه جهادگران جهاددانشگاهی در شهرستان اراک و فعالیت این گروه با مشارکت کمیته امداد؛ اجرای طرح ارزیابی فرهنگی دانشگاه های اراک که در جلسه روسای دانشگاه های استان ارائه و نتایج آن برای استفاده در تصمیم گیری ها برای معاونان فرهنگی دانشگاه ها ارسال شد را نیز بخشی از فعالیت های انجام شده فرهنگی در سال گذشته عنوان کرد.
چاپ و انتشار 150 عنوان کتاب در سال گذشته
شهرجردی گفت: در سال 98 مقرر شد که به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ماهیانه حداقل یک رونمایی از کتاب را در مجموعه سازمان انتشارات داشته باشم و در همین راستا طی سال گذشته حدود 150 عنوان کتاب چاپ و ماهیانه یک عنوان کتاب در بخش های مختلف رونمایی شد و سعی شد این روال در سال جاری نیز ادامه یابد.
وی افزود: برپایی اردوهای هدفمند دانشجویی، عضویت معاونت فرهنگی این نهاد در دبیرخانه دائمی بزرگداشت روز اراک، اعزام اعضای گروه جهادی این نهاد به مناطق سیل زده در ابتدای سال 98، برگزاری کرسی های آزاداندیشی متعدد در مجموعه های مختلف دانشگاهی و شرکت در نمایشگاه های مختلف استان برای ارائه دستاوردهای فرهنگی این نهاد نیز در سال گذشته به انجام رسیده است.
سنجش نگرش دانشجویان به فرهنگ ایثار و فداکاری در دانشگاه های اراک
شهرجردی همچنین به برگزاری اولین دوره مسابقات دفاع سه دقیقه ای پایان نامه در استان مرکزی بر اساس مدل دانشگاه کوئینزلند استرالیا برای دانشجویان ارشد و دکترا، برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد در حاشیه نمایشگاه ها و دانشگاهی هایی که سازمان دانشجویان در آنها مستقر شده است، انجام طرح مطالعاتی در سال 98 با موضوع سنجش نگرش دانشجویان به فرهنگ ایثار و فداکاری در دانشگاه های اراک که نتایج آن به مبادی ذیربط ارسال شد، عضویت سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در شورای اطلاع رسانی استان و اتصال خبرگزاری های جهاد دانشگاهی به شبکه دولت و میزبانی طرح ملی دانشجومتدبر قرآن کریم را از دیگر اقدامات حوزه فرهنگی در سال 98 عنوان کرد.
نکوداشت پدر پیوند مغز استخوان ایران برگزار شد
وی افزود: در سال گذشته مراسم نکوداشت پروفسور قوام زاده پدر علم پیوند مغز استخوان ایران با محوریت خبرگزاری ایسنا با کیفیت بسیار خوب برگزار شد. برگزاری این مراسم با حضور این دانشمند بزرگ و با کمک استانداری و مجموعه های مختلف استان به انجام رسید. همچنین برگزاری مراسم بزرگداشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی نیز در دستور کار این نهاد قرار دارد.
شهرجردی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در این معاونت از جمله برگزاری برنامه های متعدد تکریم افراد به مناسبت های مختلف، اجرای طرح دوشنبه های قرآنی توسط خبرگزاری ایکنا، عضویت در کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان، برپایی میز خدمت در نماز جمعه اراک، حضور فعال در مناسبت های ملی و مذهبی، دیدار با خانواده شهدا با هماهنگی بنیاد شهید برای قدردانی از آنان و مشارکت در برگزاری اجلاسیه شهدای دانشجو در سال گذشته را از برنامه های سال جاری این معاونت عنوان کرد.
راه اندازی مراکز فرهنگی نوع "ب" در دستور کار است
وی با بیان اینکه راه اندازی مراکز فرهنگی نوع "ب" در سال جاری در دستور کار این معاونت قرار دارد، تصریح کرد: با رایزنی های انجام شده با آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بدنبال راه اندازی اندیشکده ای با زمینه موضوعی امام و اقتصاد اسلامی با مشارکت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان و هدایت گری نماینده ولی فقیه در استان هستیم. امور مقدماتی این مهم انجام شده و تلاش می کنیم این مرکز در سال 99 در مجموعه معاونت فرهنگی این نهاد به عنوان یک فعالیت شاخص به انجام برسد. هماهنگی های لازم در این زمینه با مرکز امام و انقلاب جهاد دانشگاهی کشور نیز به انجام رسیده است.
شهرجردی با تاکید بر نگاه ویژه تر به فعالیت هایی همچون برگزاری مناظرات دانشجویی و مسابقات دفاع سه دقیقه ای در سال جاری با توجه به تاکیدات استاندار مرکزی، در سطح دانشگاه ها، گفت: مخاطب فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی بیشتر دانشجویان هستند و این اقدامات نیز بیشتر در سطح دانشگاه ها انجام می شود، البته این نهاد به عنوان عضو شورای فرهنگ عمومی استان هم فعالیت هایی دارد.
ضرورت پیش بینی راهبردهای افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های فرهنگی
وی با بیان اینکه طرح ارزیابی فرهنگی دانشگاه ها نشان داد که مشارکت دانشجویان در برنامه های فرهنگی کاهش یافته است، افزود: آسیب شناسی این مهم بسیار حائز اهمیت است و باید راهکارهایی برای افزایش نرخ مشارکت دانشجویان در اقدامات فرهنگی ارائه شود که امیدواریم در این زمینه نیز نقش آفرین باشیم.
شهرجردی بر لزوم اجرایی شدن سند اسلامی شدن دانشگاه ها به عنوان یک سند بالادستی در دانشگاه ها تاکید کرد و افزود: این سند راهبردی است و می توانیم بر مبنای بندهای این سند برنامه های فرهنگی را ساماندهی کرده و اقدامات موثری در این حوزه داشته باشیم. در مجموع باید راهبردهایی برای رفع آسیب های موجود در این حوزه و افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های فرهنگی پیش بینی شود.
آموزش در مسیر توسعه/ راه اندازی مرکز مهارتی پزشکی جهاد دانشگاهی در سال جاری
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در ادامه به اقدامات این نهاد در حوزه آموزش نیز اشاره کرد و افزود: در سال 98 موافقت نامه اصولی و راه اندازی مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت شماره دو جهاد دانشگاهی اخذ و اخذ موافقنامه اصولی و راه اندازی مرکز آموزشی جهاد دانشگاهی محلات انجام شد و راه اندازی مرکز شماره دو جهاد دانشگاهی ساوه و مرکز شماره سه اراک را در دست پیگیری داریم.
وی با بیان اینکه پیگیری اخذ مجوز راه اندازی مرکز مهارتی پزشکی جهاد دانشگاهی در سال 98 انجام شد، گفت: مراحل پیگیری تقریبا به انتها رسیده و منتظر ارسال مجوز هستیم و اگر مشکلی نباشد این مرکز در سال جاری راه اندازی می شود.
شهرجردی با بیان اینکه معاونت آموزشی در سال 98 طرح مهارت آموزی سربازان را در پادگان ها با مشارکت سازمان ورزش و جوانان و نیروهای نظامی و انتظامی به انجام رساند، اظهار کرد: معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی استان آزمون های مختلفی را در استان مثل آزمون های توانمندسازی آموزشیاران نهضت ساودآموزی، ارتقای نظام مهندسی، آزمون هایاستخدامی دستگاه های اجرایی، آزمون های نظری و عملی آتش نشانی و ... را در مرکز آزمون این معاونت برگزار کرده است.
وی با اشاره به راه اندازی دو رشته جدید کاردانی و کارشناسی در مراکز علمی کاربردی این نهاد، تدوین و تصویب دو دوره تک درس در شورای بررسی آموزش علمی کاربردی کشور و اخذ مجوز دو نشریه از دانشگاه جامع علمی کاربردی؛ از عضویت معاونت آموزشی این نهاد در صندوق تعاون آموزش کشور خبر داد و گفت: برای توسعه فعالیت های آموزشی نشست های بسیاری با مسئولان اجرایی استان انجام شد.
افزایش کیفیت خدمات آموزشی برای تبدیل تهدید کاهش دانشجو به فرصت
شهرجردی همچنین از انعقاد16 تفاهم نامه در این معاونت با سازمان ها، ادارات و نهادهای استان خبر داد و با بیان اینکه این تفاهم نامه ها نسبت به سال قبل از آن روند افزایشی داشته است، گفت: کاهش دانشجو در سال های اخیر مسئله ای است که این نهاد نیز همچون دیگر مجموعه های دانشگاهی با آن روبرو شده است و عملا میزان ظرفیت خالی صندلی ها افزایش یافته است، ولی برای تبدیل این تهدید به فرصت، بنا را بر افزایش کیفیت اقدامات گذاشتیم.
اشتغال مهمترین دغدغه دانشجویان است
وی تصریح کرد: در این راستا دغدغه دانشجویان بررسی شد و مشخص شد که اشتغال مهمترین دغدغه آنان است پس ساختارهای اشتغالزا را در مراکز آموزشی این نهاد پیاده سازی کردیم و با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان قطب فناوری اطلاعات در سطح کشور در حوزه مراکز دانشگاه علمی کاربردی شناخته می شود، مرکز نوآوری کسب و کارهای اینترنتی جهاد دانشگاهی را راه اندازی کردیم و سعی شد در این قالب محیطی برای دانشجویان ایجاد شود که آموزش با کیفیت منجر به اشتغال به آنها ارائه شود و خدمات آموزشی با محوریت اشتغال ارائه شود.
وی اظهار کرد: در کنار این اقدامات تلاش شد با برگزاری پودمان های آموزشی و تک درس های مهارتی دانشجویان را برای بازار کار آماده کنیم.
اتمام خبر