به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، وزارت ورزش و جوانان به عنوان یکی از مهمترین سازمان های فعال در حوزه جوانان طی ۱۰۰ روز اخیر با برگزاری کارگاه های آموزشی و انعقاد تفاهمنامه های متعدد، افزایش ۳۰ درصدی اشتغال را در دولت مردمی آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی نوید داده است.
وزارت ورزش و جوانان ۸ دی ماه ۱۳۸۹ پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد.
این سازمان به عنوان یکی از مهمترین نهادهای دولتی با مراکز تابعه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان، کمیته ملی المپیک و ملی پاراالمپیک در دو حوزه ورزش و جوانان فعالیت می کند.
ساماندهی امور جوانان با مشارکت دستگاه های مرتبط و پیگیری نظارت بر اجرا، پیگیری اجرای مصوبات شورای عالی جوانان، ستاد ملی ساماندهی امور جوانان، سیاست های کلی جمعیت در بخش جوانان، پایش و پژوهش مستمر وضعیت امور جوانان براساس شاخص های مصوب مراجع ذی ربط، حمایت از برنامه های پژوهشی مرتبط با امور جوانان و تعامل با مراکز آموزشی و پژوهشی کشور، صدور مجوز فعالیت تشکل های مردم نهاد جوانان و نظارت بر عملکرد آنها، صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت خانه های جوانان، عضویت یا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی مرتبط با جوانان با رعایت قوانین و مقررات و هماهنگی وزارت امور خارجه و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی و نهادهای غیر دولتی در حوزه های مرتبط با امور جوانان، اتخاذ تدابیر مناسب برای تسهیل تشکیل خانواده و ترویج فرهنگ فرزندآوری در زوج های جوان با استفاده از ظرفیت تمامی دستگاه های اجرائی ذیربط و خیرین و حمایت و توانمندسازی جوانان با ایجاد مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در راستای تحقق سیاست های کلی جمعیت از جمله وظایفی است که در حوزه جوانان برای این سازمان تعیین شده است.
تعهداتی که در دولت مردمی ابراهیم رئیسی طی ۱۰۰ روز اخیر با برگزاری کارگاه های آموزشی در حیطه های مختلف ازدواج و خانواده و... و انعقاد تفاهمنامه با وزارتخانه و سازمان های متعدد تلاش می شود، سرعت بگیرد.
آغاز کارگاه ملی دبیرخانه سلامت اجتماعی سمن های جوانان کشور
یکی از مهمترین کارگاه های آموزشی در این زمینه، کارگاه ملی دبیرخانه سلامت اجتماعی سمن های جوانان کشور به میزبانی استان قزوین است که با هدف اتصال و ارتباط هدفمند، اثربخش و کارآمد سازمان های مردم نهاد جوانان جهت تشکیل یک شبکه تخصصی موضوعی برای تصمیم گیری و برنامه ریزی در موضوعات مختلف جامعه و همچنین بهبود مشکلات کشور در دستور کار قرار گرفته است.
تشریح ابعاد مختلف موضوعات جامعه سالم، سلامت اجتماعی و پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی توسط اساتید مطرح و صاحبنظران علمی از محورهای اصلی این کارگاه ملی محسوب می شود.
توانمندسازی اعضای شبکه ملی امداد و نجات کشور
توانمندسازی اعضای شبکه ملی امداد و نجات کشور نیز به عنوان یکی از مهمترین دوره های ملی در راستای آموزش فعالیت های امدادی به هنگام بحران به داوطلبان و آگاهی بخشی به سازمان های مردم نهاد برای فعالیت در زمان بحران و هم افزایی تشکل های سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است.
در این دوره ملی بیش ۹۰ نماینده از سمن های جوانان عضو شبکه امداد و نجات استان‎های سراسر کشور آموزش داده می شوند.
برگزاری دوره های ملی دانش افزایی مدیران، روانشناسان ومشاوران مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده کشور نیز که با هدف ارتقاء توانمندسازی این راهنمایان در دستور کار سازمان قرار گرفته است، با مشاوره ازدواج در بستر فرهنگ ایرانی و اسلامی، مشاوره زوج های پیمان شکن- روش ها و تکنیک های درمان، ارائه مقاله پژوهشی رویکرد غنی سازی زندگی زناشویی، حضور درمانی و همدلی در مشاوره و روان درمانی ارائه می شود. آموزشی که تلاش می کند، فرهنگ ازدواج ساده (بدون تشریفات) و را به جوانان بیاموزد و سبب تداوم زندگی از طریق انتخاب های آگاهانه باشد.
حمایت از ۱۸۰ اثر فرهنگی - آموزشی سمن ها در حوزه ازدواج و خانواده
اهمیت جامعه وزارت ورزش و جوانان به تولیدات محتوای آموزشی و فرهنگی متناسب با نیاز جوانان و خانواده ها به ویژه در فضای مجازی همچنین سبب حمایت از ۱۸۰ اثر فرهنگی - آموزشی سمن ها در حوزه ازدواج و خانواده طی ماه های اخیر شده که شامل کلیپ های آموزشی روانشناسی، انیمیشن، موشن گرافی، فیلم کوتاه/ مستند، اینفوگرافی، کاریکاتور، پادکست و... است.
بنابر اعلام دقیق این سازمان، تاکنون ۶۱ محصول فرهنگی، رسانه ای با موضوع مهارت های زندگی، ارتباطی، آگاهی رسانی و پیشگیری از طلاق، ۱۴ محصول فرهنگی با موضوع انتخاب آگاهانه همسر، ۶۵ محصول فرهنگی با موضوع ترغیب جوانان به ازدواج آسان، ۳۲ محصول فرهنگی با موضوع فرزندآوری و فرزندپروری و سایر محصولات فرهنگی با موضوع اهمیت مشاوره ازدواج و خانواده، سواد رسانه ای در خانواده، عفاف و حجاب، اعتیاد و خانواده، کمک های مؤمنانه و خیرین در امر ازدواج جوانان تولید شده است.
اولویت محتوایی تولید محصولات رسانه ای شامل سیاست های کلی جمعیت، فرزندآوری و افزایش جمعیت، ازدواج و خانواده، سبک زندگی جوانان و خانواده های جوان، ازدواج آسان، نقد رسومات نوظهور و تشریفات زائد ازدواج، عفاف در خانواده، فرهنگ سازی مشاوره ازدواج و خانواده، فرهنگ سازی استفاده از کالای ایرانی در جهیزیه بوده است.
همچنین معرفی الگوهای ازدواج موفق بدون تشریفات مرسوم، کنترل و کاهش طلاق در خانواده، آسیب های فضای مجازی و آموزش سواد رسانه ای در خانواده، نقد تشریفات نوظهور فرزندآوری مانند نمایش سیسمونی، مراسم نوپدید بارداری تا تولد و فرهنگ سازی پرهیز از مصرف زدگی از دیگر مباحث پرداخته شده است.
تفاهمنامه معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با کمیته امداد امام خمینی
تفاهمنامه معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با کمیته امداد امام خمینی(ره) جهت مهارت آموزی جوانان تحت پوشش و اختصاص حداکثر ۴۰ درصد از اعتبارات طرح به تربیت مربیان حوزه اشتغال و کارآفرینی توسط این کمیته و همچنین شناسایی افراد جهت مهارت آموزی و تربیت مربی، ارائه نیازسنجی های آموزشی در هر مهارت و تعیین سرفصل ها و تولید محتوای آموزشی برای هر مهارت طبق نیازهای اعلامی هم از دیگر اقدامات مهم طی ۱۰۰ روز اخیر به همت جامعه جوان بوده است که اعلام می شود، ۱۲هزار جوان تحت پوشش کمیته امداد را حمایت خواهد کرد.
توافقنامه جامعه جوانان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رشد ۳۰درصدی اشتغال
دومین توافقنامه و دیگر اقدام حیاتی جامعه جوانان که با هدف حمایت از اشتغال جوانان کشور طی ۱۰۰ روز اخیر در این دولت انجام گرفت، تفاهمنامه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت اجرای برنامه ملی اشتغال در جمهوری اسلامی ایران بود که ۲ آذرماه به امضا رسید.
تفاهمی که به گفته وحید یامین پور، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نزدیک به ۳۰ درصد از جوانان جویای کار در کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد.
برگزاری هفتاد ونهمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان اما به عنوان نخستین جلسه در دولت سیزدهم، طرح اولیه تاسیس ستاد فعالیت های جهادی تشکل های جوانان، ارزیابی سمن های جوانان برای نخستین بار در کشور بر اساس الگوهای جهانی که بومی سازی شده و حمایت از سمن های فعال، برگزاری کارگاه ملی دانش افزایی با عنوان آموزش ابزارهای سنجش خانواده ویژه مدیران، روانشناسان و مشاوران مراکز تخصصی ازدواج و خانواده و دیدار و عیادت های مردمی و غیرمردمی و افتخارآفرینی جوانان ایران در رویداد بین المللی جایزه "ما با هم هستیم" از طریق خدمات فداکارانه در پاندمی کرونا از دیگر برنامه های حائز اهمیت در این دوران بوده که مرهون تلاش معاونت و تشکل های جوانان در دولت سیزدهم طی ۱۰۰ روز اخیر است.

اتمام خبر


CAPTCHA