به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، نگاهی به بخش توسعه آبزی پروری در استان تهران نشان می دهد که تنوع اقلیمی، وضعیت آب و هوایی و وجود چشمه ها و رودخانه هایی مانند کرج، جاجرود، لار، حبله  شور، قناتها و چاه های آب کشاورزی و وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی ، از ظرفیت هایی است که کمتر استانی از آن برخوردار است و می توان با رویکرد دولت مردمی سیزدهم از آن به بهترین شکل ممکن بهره برد و همزمان با توسعه اقتصادی به اشتغالزایی این استان پهناور کمک کرد.
 از طرفی استقرار ۲ تشکل اصلی آبزی پروری استان شامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان ماهیان سردابی کشور و اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در استان تهران که در زمینه بیمه واحدهای تولیدکننده تخم چشم زده با استان همکاری دارند، می تواند در زمینه توسعه بازار استان و سهم بری بیشتر استان تهران از صادرات آبزیان کشور موثر باشد.
 هم اکنون از جمله فعالیت های آبزی پروری استان می توان به تولید انواع گونه های ماهیان سردابی، گرمابی و خاویاری، تولید بچه ماهی ماهی قزل آلا در مراکز حد واسط استان و تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی آب شور و شیرین، گیاهان آبزی، ریزجلبکهای آب شیرین و زالوی طبی بهداشتی اشاره کرد.
اشتغال ۲ هزار و ۶۰۰ نفری در حوزه آبزی پروری استان تهران
به گفته مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، آنچه که پیش روی شیلات استان تهران است، دستان پُری را نشان می دهد که در دل خود؛ نه تنها اشتغال مستقیم ۲ هزار و ۶۰۰ نفری را در آبزی پروری ایجاد کرده است،
بلکه گامهای مناسبی در راستای افزایش تولیدات شیلاتی، مهاجرت معکوس، افزایش مصرف سرانه ماهی، بهبود کیفیت تغذیه و بالا رفتن سلامت تغذیه جامعه و البته تولید هفت هزار تنی در مزارع آبزی پروری را دربر داشته است که همگی می تواند نویدبخش توسعه آبزی پروری در این استان برپایه شیلات باشد؛ موضوع مهمی که نورالله حسینی با اشاره به عملکرد شیلاتی، رتبه استان تهران در ماهیان زینتی را  ۲ ، تولید ماهیان سردابی را رتبه هفت  و در تولید ماهیان گرمابی کشور رتبه ۱۲ را متذکر شد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید به نقش شیلات استان در نوآوری و تحقیقات افزود: شیلات استان تهران، پیشرو در اجرای طرح های تحقیقاتی و آزمایشگاهی  از جمله صدور مجوز اولین واحد تولید ریزجلبکهای آب شیرین به روش متراکم با استفاده از سیکل بسته در کشور، صدور مجوز اولین و بزرگترین واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی آب شور در کشور است.
نورالله حسینی، تهران را دومین استان در اجرای طرح های مطالعات امکان سنجی تولید آرتمیا در آبهای شور، سومین استان در اجرای مطالعات ایجاد شهرک ماهیان زینتی دانست.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، با بیان اینکه عمده تولید ماهیان سردابی در شهرستانهای فیروزکوه و دماوند و ماهیان زینتی در شهرستانهای اسلامشهر، رباط کریم و شهریار بوده است گفت:در سال گذشته  ۳۹ میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان تهران تولید شد.
وی بابیان اینکه ماهی های گرم آبی یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین است، گفت: ماهیان گرمابی نیز در شهرستانهای ری و پیشوا تولید می شوند.
این مسئول، تولید ۲.۶  تن ریزجلبک های آب شیرین، ۵.۱۵ تن تولی آرتمیا، ۱۳۵ هزار قطعه زالوی طبی بهداشتی و ۱۲.۷۴ میلیون قطعه تفریخ تخم چشم زده و تولید بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان را از جمله فعالیت های این امور در سال گذشته عنوان کرد.
وی، تولید ماهیان سردابی، گرمابی و خاویاری، تکثیر و تولید بچه ماهی ماهی قزل آلا در مراکز تکثیر و حد واسط استان، انواع ماهیان زینتی آب شور و شیرین و گیاهان آبزی و همچنین تولید سایر آبزیان از قبیل زالوی طبی و غذای زنده (آرتمیا) و میکروجلبکهای آب شیرین را از دیگر  فعالیت های آبزی پروری شیلات استان برشمرد.
اجرای طرح هوشمندسازی مزارع آبزی پروری
حسینی در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به  شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: مقرر است در راستای تحقق شعار سال با همکاری  شرکت های دانش بنیان بخش خصوصی طرح هوشمندسازی مزارع آبزی پروری بخصوص مزارع پرورش قزل آلا در استان تهران اجرا شود.
وی، حمایت از توسعه فعالیت های نوین در پرورش و تولید آبزیان از جمله میکروجلبکهای آب شیرین و زالوی طبی، ایجاد تنوع گونه ای متناسب با اقلیم استان  و ترویج پرورش گونه های جدید  اقتصادی و بازارپسند، پتانسیل یابی و ماهیدار کردن استخرهای دومنظوره کشاورزی و توسعه پرورش ماهی در این استخرها با توجه به توسعه اجرای سامانه های نوین آبیاری را اهم برنامه های توسعه شیلات استان خواند.
چهار تولیدکننده برتر زیر بخش شیلات استان تهران
حسینی با تاکید برفعالیت گسترده این حوزه و حمایت از تولید کنندگان در این بخش گفت:  همزمان با هفته جهاد کشاورزی در میان نمونه های برتر بخش کشاورزی استان تهران، محمدرضا جمشیدیان پرورش دهنده ماهیان زینتی در شهرستان رباط کریم با تولید سالانه ۵ میلیون قطعه ماهی زینتی، جزء تولیدکنندگان برتر ملی استان تهران معرفی شد.
وی ادامه داد: در بخش تولید ماهیان سردابی، از شهرستان پردیس و  شهرستان فیروزکوه ویک مرکز صنایع تبدیلی وعمل آوری وبسته بندی محصولات شیلاتی به عنوان نمونه های برتر استانی شیلات وآبزیان استان تهران معرفی شدند.
این مسئول، اهداف پیش روی شیلات استان تهران در سال جاری را علاوه برتولید وتوسعه آبزی پروری ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان، افزایش مصرف سرانه آبزیان، بهبود کیفیت وفرآوری محصولات در راستای  بالا رفتن سلامت جامعه، بهبود کیفیت زراعی از طریق پرورش ماهی در استخرهای دومنظوره با استفاده از کود ماهی، ارتقا سطح صادرات وکمک به ارزآوری و مهاجرت معکوس عنوان کرد.

اتمام خبر


CAPTCHA