به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، استاندار خراسان شمالی گفت: تمامی دستگاه‌های متولی نسبت به پیشرفت صنعت فرش استان ملزم به همکاری هستند و باید پای کار باشند.
محمدرضا حسین نژاد  در کارگروه توسعه صنعت فرش خراسان شمالی اظهار داشت: توسعه صنعت فرش موجب احیای این هنر اصیل، ایجاد اشتغال، افزایش تولید داخلی با توجیه اقتصادی مناسب می شود و باید در این زمینه تحرک بیشتری انجام داد.
وی افزود: با پیگیری ها و نظراتی که در کارگروه فرش استان ارایه می شود در راستای کمک به پیشرفت این صنعت باید استفاده کرد.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی ادامه داد: مسوولان ایده و راهکارهای جدید را ارایه دهند و به اقدامات گذشته بسنده نکنند.

وی خاطرنشان کرد: مسوولان در پرداخت تسهیلات به بافندگان کوشا باشند و پیگیر هزینه کرد این تسهیلات در صنعت فرش باشند.

حسین نژاد در ادامه به جایگاه صنعت فرش در کشور به ویژه در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: باید در این زمینه اقدامات بسیار کاربردی انجام شود و این هنر جایگاه خود را در آموزش و پرورش پیدا کند و بعنوان رشته تحصیلی به دانش‌آموزان آموزش داده شود.

واکاوی مشکلات حوزه فرش

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی در ادامه این نشست گفت: مدیران و مسوولانی که در حوزه فرش استان فعالیت می کنند باید مشکلات این حوزه را واکاوی و به دبیرخانه ارایه دهند.

ناصر فخر موحدی افزود: مسوولان مربوطه افرادی را که در این حوزه از تسهیلات کم بهره استفاده می کنند را شناسایی و در سامانه رصد ثبت کنند.

خراسان شمالی هم اکنون با دارا بودن یکهزار دار قالی بافی، ۶۰ هزار قالیباف که ۲۶ هزار نفر آن به صورت مستمر فعالیت و مابقی فصلی در مناطق مختلف شهری و روستایی فعال هستند و این استان با تولید و صادرات بیش از صدها هزار متر مربع یکی از مراکز گمنام اما مهم تولید کننده فرش دستباف و دیگر دستبافته های داری است.

از مزیت های تولیدات استان تنوع محصولات می باشد به صورتی که با توجه به سکونت و همنشینی اقوام کرد، ترک، ترکمن، بلوچ و تات و گوناگونی دست بافته های آنان، استان دارای مجموعه ای از محصولات با نوع ترکیب بندی در طرح و نقش،‌ تولید، مصالح و ابزار است.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

اتمام خبر


CAPTCHA