به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار درباره طرح در این طرح اگر بنگاه های اقتصادی در مناطق کمتربرخوردار به غیر از مراکز استان ها نیروی کار جدیدی بگیرند دولت بخشی از دستمزد بنگاه اقتصادی را پرداخت می کند که کمتر از یک سوم تعیین شده است.
علاءالدین ازوجی، مدیرکل توسعه اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، درباره آخرین وضعیت طرح های اشتغالی دولت گفت: در برنامه سال 97 یک تفاهمی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور ایجاد شده است که این موضوع به قانون بودجه سال 97 بازمی گردد.
 وی ادامه داد: آیین نامه اجرایی در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شد و مقرر شد که سازمان برنامه با سایر دستگاه ها برای تدوین این آیین نامه اقدام کنند، البته یک بار این آیین نامه بررسی شد و برای انجام برخی تغییرات به سازمان بازگشت تا تغییرات اعمال شود.
ازوجی اظهار داشت: محور اقدامات اشتغالی دولت تبصره 18بودجه 97 است. این توافقی که صورت گرفته است کمکی به برنامه سال 97 کرده است که دستگاه های مختلف برای انجام امورات به آن توجه می کنند. برنامه اجرایی بخش کشاورزی،برنامه اجرایی صنعت و معدن،برنامه اجرایی ورزش،بهداشت و سلامت در همه حوزه ها زمینه های اشتغال زایی برنامه ریزی شده است. یعنی تمام رسته های پر اشتغال شناسایی شده است و با مداخلات به دنبال این هستیم که اشتغالزایی ایجاد کنیم.
ازوجی افزود:برای هدف گذاری برای ایجاد اشتغال باید برنامه ریزی کرد که چقدر منابع نیاز است. برنامه کاج برای سال 97 هم ادامه دار است. چرا که آن منابعی که سازمان برنامه برای ما اختصاص داده است همچنان ادامه دارد. آن قسمت برنامه اشتغال برای شغل اولی ها، برای یارانه دستمزد هم اجرایی خواهد شد. یعنی 8استانی که نرخ بیکاری بالاتری دارند و کمتربرخوردارند، در مراکز استان ها دولت در حد 270 تومان تا 300 هزار تومان یارانه دستمزد به کارفرما پرداخت می کند تا آن کارفرما بقیه حقوق را تأمین و نیروی کار را جذب کند.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال جاری یک طرح به سه طرح سال گذشته اضافه شد، در این طرح اگر بنگاه های اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار به غیر از مراکز استان ها، نیروی کار جدیدی بگیرند دولت بخشی از دستمزد بنگاه اقتصادی را پرداخت می کند که کمتر از یک سوم تعیین شده است به عنوان مثال اگر حداقل دستمزد یک میلیون و 200 هزار تومان باشد حدود 300 هزار تومان دولت به عنوان یارانه دستمزد به بنگاه اقتصادی کمک می کند.
ازوجی بیان داشت: طرح مشوق های بیمه کارفرمایی و همچنین یارانه دستمزد، از بعد تقاضای نیروی کار است که درجه اشتغال زایی را افزایش خواهد داد. همچنین کارورزی و مهارت آموزی از دید عرضه اقتصاد است، با این روش نیروها آموزش می بینند و نیز سرمایه انسانی شکل می گیرد که درجه اشتغال پذیری را افزایش خواهد داد.
مدیر کل توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اشتغال حمایتی بیان داشت: با نهادهای عمومی و نهادهای حمایتی همچون بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و دیگر نهادهای درگیر در بحث اشتغال کسب وکارهای خرد هستند، هماهنگ شد تا وارد این فضای کاری شوند.
وی ادامه داد: مورد دیگر اشتغال روستایی است که در بحث اشتغال فراگیر، بانک مرکزی طبق تبصره بودجه سال 96 موظف شد با همکاری شبکه بانکی 20 هزار میلیارد منابع در اختیار دبیرخانه شورای عالی اشتغال و استان ها بگذارد که این اتفاق افتاده است و کار انجام می شود؛ این منابع مالی برنامه اشتغال فراگیر بخشی از قانون حمایت از اشتغال روستایی است تا از منابع صندوق توسعه ملی بهره مند شوند.
ازوجی بیان داشت: سال گذشته قسمت بزرگی از این بحث ها در قالب نوشتاری و مصوبات قانون، آیین نامه ها و دستورالعمل ها بود، سپس به فرآیند اجرا رفت. بسیاری از طرح ها که مد نظر اشتغال روستایی بود، در سطح استان ها در کمیته فنی کارگروه اشتغال استان تصویب شد که در بسیاری از استان ها نیز فعال شده است.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیش از 230هزار طرح از سوی متقاضیان مطرح شد که قسمتی از آن در دستگاه اجرایی مصوب شده و قسمتی دیگر به کمیته فنی رفته است.
وی ادامه داد: برای آنکه کار تسریع شود به جای آنکه کل طرح ها به کارگروه اشتغال استان برای تصویب برود، کمیته فنی ذیل گروه اشتغال، متشکل از نمایندگان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور روستایی استانداری، دستگاه اجرایی مرتبط با طرح و کارگزار، شکل گرفته است تا از بعد کارشناسی و فرآیندکار تسریع و تقویت شود.
شروع کار چند طرح بزرگ اقتصاد ایران ازجمله برنامه اشتغال روستایی، برنامه اشتغال فراگیر و همچنین برنامه هایی در قالب کاج (طرح هایی برای افزایش مهارت و اشتغال پذیری جوانان) اتفاق افتاده است.
ازوجی گفت: آن چیزی که اتفاق افتاده است شروع کار چند طرح بزرگ اقتصاد ایران است، برنامه اشتغال روستایی، برنامه اشتغال فراگیر و همچنین برنامه هایی در قالب کاج (طرح هایی برای افزایش مهارت و اشتغال پذیری جوانان) است. ضمن اینکه اگر بخواهیم به حوزه های دیگر ازجمله قوانین و مقررات ناظر بر بازار کار، اقتصاد کلان موثر بر بازار کار ورود پیدا کنیم بحث های میان مدت کشور مطرح است.
مدیر کل توسعه اشتغال وزارت کار اظهار داشت: یکی از بحث هایی که باید دنبال و تقویت شود، این است که تنها نگاهی دولتی کفایت نمی کند و فعال شدن نمایندگان بخش های خصوصی نیز مهم است و اگر این اتفاق نیافتد نقصان کار ما خواهد بود و نیازمند حضور بخش خصوصی است با این منظر که زمینه ساز مشارکت بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد ایران است.
وی تاکید کرد: بر اساس آمار و اطلاعاتی که منتشر شده است سال گذشته حدود 791 هزار شغل به صورت خالص ایجاد و بر تعداد شاغلین کشور افزوده شده است.
مدیر کل توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که چرا وجود این تعداد شغل احساس نمی شود، بیان داشت: زمانیکه شرایط اقتصادی کشور در رکور قرار می گیرد مشاغل غیررسمی نیز فعال می شوند و با فعال شدن آن نمی توان سیاست گذاری خوبی انجام داد.
وی ادامه داد: در این زمان دولت باید مداخله کند و شغل های ایجاد شده را از آسیب پذیری دور سازد. زمانیکه مشوق های بیمه کارفرمایی، یارانه و دستمزد یا کارورزی را اعمال می کنید همچنین دیگر کارهای انجام شده، اقتصاد کشور را به سمت رسمی تر شدن می برد که یکی از کارکردهای سال 96 و 97 نیزخواهد بود و اقتصاد از دید بازارکار رسمی تر می شود چراکه با دستاوردهای آن چاره ای بجز این نیست و با قاعده های آن نیروها باید بیمه شوند.زمانیکه مشوق های بیمه کارفرمایی، یارانه و دستمزد یا کارورزی را اعمال می کنید، اقتصاد کشور را به سمت رسمی تر شدن می برد که یکی از کارکردهای سال 96 و 97 نیزخواهد بود.
ازوجی گفت: بیمه برای فرد شاغل امنیت شغلی ایجاد می کند و دستمزد آن نسبت به شغل غیر رسمی که فاقد بیمه است، معقولانه تر است و تا حدی می توان گفت رضایت شغلی نیز فراهم می شود بنابراین فرد در هر فعالیتی وارد نمی شود.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اما چند نکته حائز اهمیت است، طی چند سال گذشته بخش خدمات تامین کننده قسمت عمده ای از اشتغال کشور بود و ممکن است برخی افراد در شرایط غیر رسمی باشند و دیگر اینکه در سال قبل برخلاف سال های گذشته بخش صنعت در ایجاد اشتغال به کمک بخش خدمات آمده که نشان دهنده آن است که شاخص های پیشرو اقتصاد تا قسمت کمی در حال خارج شدن از رکود است.
وی گفت: شواهد نشان دهنده آن است که در بخش صنعت تحرکی اتفاق افتاده است ضمن آنکه طبق ساختار شاغلین 70 درصد شاغلین کشور را مردان و 30 درصد دیگر را زننان تشکیل می دهند. این تحرک در جهت ایجاد فرصت های اشتغال برای زنان بسیار کمک کرده است.
مدیر کل توسعه اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد:اگر هر کارفرمایی که یک شغل اولی را جذب کرده است،یارانه دستمزد به آن تعلق می گیرد. یارانه دستمزد جذابیت ایجاد می کند تا کارفرما نیروی شغل اولی جذب کند. هر بنگاهی که بر اساس مشخصات و به صورت مستندات نیروی شغل اولی ایجاد کرده است مشمول یارانه دستمزد می شود که این اقدام در راستای طرح کاج است که در سال 97 ادامه دار شده است.
وی  اظهار داشت: ایجاد اشتغال در بافت فرسوده و حوزه حمل و نقل از دیگر بخش هایی است که حائز اهمیت است و در حال حاضر در حال انجام است. جز فوریت های دولت در زمینه ایجاد اشتغال است. در دستورالعمل تأکید شده بود که برنامه هایی که دستگاه ها می دهند یک نوع مداخلات داشته باشند،برای اینکه مداخلات در سطح استان ها رخ دهد،حدود 45هزار روستای ثابت در بین 97 هزار آبادی کشور داریم،تعداد زیادی از این روستاها خالی از سکنه هستند،باید بگردیم روستاهایی را پیدا کنیم که مزیت آن روستا بر روستاهای دیگر الویت داشته باشد. شناسایی 44 هزار و 486 روستا برای ایجاد اشتغال با مداخلات توسعه ای را در دستور کار قرار داده ایم.
ازوجی درباره فرایند انتخاب روستاهای کانونی برای انجام مداخلات توسعه ای گفت:انتخاب روستاهای هدف طی 4 مرحله انجام شده است:
مرحله صفر: استخراج روستاهای ثابت
 مرحله 1: انتخاب روستاها برحسب شاخص های جمعیتی
 مرحله 2: انتخاب روستاها برحسب فاصله از شهرهای بزرگ و مراکز استان
  مرحله 3: انتخاب روستاها برحسب شاخص های اقتصادی و دسترسی به خدمات و زیرساخت
مرحله صفر(استخراج روستاهای ثابت طی 20 سال گذشته تشکیل پایگاه داده به صورت روندی برای این روستاها (44486 روستا از سال 1375 تا کنون باقی مانده اند).

اتمام خبر


CAPTCHA