به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به تفاهم نامه همکاری این وزارتخانه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: این تفاهم نامه به دلیل همکاری های مختلف وزارت علوم با وزارت صنعت به امضاءرسیده است. ایشان با اشاره به تفاهم نامه همکاری وزارت علوم با وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: این تفاهم نامه برای همکاری های مختلف وزارت علوم با وزارت صنعت به امضاء رسیده است و امیدواریم با اجرای این تفاهم نامه شاهد همکاری های بیشتر صنعت و دانشگاه باشیم.
وی افزود: یکی از بندهای این تفاهم نامه در رابطه با فرصت های مطالعاتی اساتید دانشگاه ها در صنعت است. در گذشته هر استادی می توانست از فرصت مطالعاتی خود در خارج از کشور به مدت 9 ماه تا یک سال داشته استفاده کند. اکنون بحث ما با صنعت این است که اساتید بتوانند در صنعت حضور داشته باشند.احمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه صنعت ما در گذشته ارتباط لازم را با دانشگاه نداشته است با این برنامه صنعت می تواند از تجربیات اساتید استفاده کند و از طرفی هم با مسائل صنعت آشنا شوند و اساتیدی که از فرصت مطالعاتی خود در صنعت استفاده می کنند علاوه بر حقوقی و مزایایی که از دانشگاه می گیرند معادل این حقوق و مزایا را هم از صنعت دریافت می کنند. البته یکی از توافقاتی که داریم این است که اساتید علاوه بر این بتوانند طبق درخواست استاد و توافق صنعت، یک ماه هم برای تکمیل تجربه به خارج از کشور بروند.
معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید کرد: در بحث پسا دکترا هم طبق توافقاتی که صورت گرفته قرار شده اساتید جوان ما بتوانند در بدو استخدام یکسال وارد صنعت شوند و حقوق و مزایا را از صنعت دریافت کنند و بعد از این مدت، تجربه ای را که از صنعت گرفته اند به دانشگاه بیاورند و دانشگاه ها هم باید اولویت بیشتری برای استخدام این افراد در نظر بگیرند.وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بحث های ما حمایت از پایان نامه های دوره دکترا بوده است. اکنون حدود 600 هزار دانشجوی دوره های تحصیلات تکمیلی داریم که اگر درصدی از این تعداد هم در قالب پروژه های صنعتی شرکت کنند قطعا می تواند کمک بسیاری کند که امیدواریم صنعت اعتبار این موضوع را هم در نظر بگیرد.
احمدی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که توافق شده این است که نخبگان صنعت بتوانند در دانشگاه ها برای ارائه کارگاه های علمی، سخنرانی ها، دوره های کوتاه آموزشی و حتی به عنوان مشاورین پایان نامه ها حضور داشته باشند.
وی گفت: یکی دیگر از مباحث واگذاری مشاوره و حوزه های تحقیق و توسعه مراکز صنعتی بزرگ به دانشگاه های مرتبط است. بطور مثال در حوزه فولاد، خودروسازی، پتروشیمی و غیره یک دانشگاه مجری محوری و مشاور صنعت می شود و یک تعداد دانشگاه دیگر هم همکار این دانشگاه می شود.
احمدی اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های ما این است که دانشجویان ما پس از فارغ التحصیلی بتوانند شش ماه به عنوان کاروز در صنعت حضور پیدا کنند و حقوق آنها هم تا حدی توسط صنعت پرداخت شود که البته این نیاز به تامین اعتبار دارد.
برگرفته از فارس نیوز
اتمام خبر