به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، پیام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت روز جهانی معلولان
دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت روز جهانی معلولان پیام داد. متن پیام بدین شرح می باشد.
جامعه ای عادلانه است که بتواند برای همه شهروندانش فرصت های برابر فراهم کند و بالاخص برابری فرصت ها را پیش روی کسانی قرار دهد که به علل طبیعی و اجتماعی محدودیت هایی برای ایشان ایجاد شده است. معلولان همان گروهی هستند که طبیعت و جامعه توانمندی های ایشان را محدود کرده اند و شیوه برخورد جامعه با آن ها آزمون میزان تحقق عدالت و برخی از متعالی ترین ارزش های انسانی در هر جامعه ای است. معلولان براساس موازین الهی، اخلاق و ارزش های انسانی حق دارند تا از حقوق فردی و اجتماعی برابر با سایر افراد بهرهمند شوند و جامعه ای اخلاقی تر و انسانی تر است که زمینه تحقق فرصت های برابر را برای معلولان فراهم می کند.
دوازدهم آذرماه هر سال روز جهانی معلولان نام گذاری شده و فرصتی است تا مردم، اندیشمندان، سازمان ها و دستگاه های دولتی و غیردولتی در این اندیشه کنند که تا چه اندازه برای ساختن دنیایی که در آن معلولان قادر به مشارکت فعال در حیات اجتماعی باشند تلاش کرده ایم، دست آوردهای ما چه بوده است و آیا امروز معلولان ما بهتر از گذشته زندگی می کنند و آیا جامعه سهم خویش در قبال آن ها را ایفا کرده است؟ روز جهانی معلولان هم چنین یادبودی برای توانمندی های ایشان است، روزی که هشیارانه به اطراف و اکناف جامعه نگاه کنیم و ببینیم که معلولان چگونه از مرزهای محدودیت فراتر رفته و سهمی درخور و شایسته در زندگی ما ایفا کرده اند و به شایستگی ها و توانمندی های ایشان توجه کنیم. این روز هشداری دوگانه است. اول آن که به هوش باشیم و به صورت فردی و اجتماعی چیزی در حق ایشان کم نگذاریم. دوم، ایشان را کم توان نبینیم و از اعتماد کردن به ایشان نهراسیم.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مأموریت فراهم آوردن حمایت اجتماعی مؤثر از معلولان، زمینهسازی برای اجرای صحیح قوانین حمایتی مرتبط با معلولان را در دستور کار قرار داده است. قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با تلاش مشترک معاونت رفاه و تأمین اجتماعی این وزارتخانه، سازمان بهزیستی و تشکلهای غیردولتی فعال در امور معلولان، بازبینی شده و مقرر است بخشی از مفاد اصلاحی آن پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی هیأت دولت، توسط رئیس جمهور محترم در قالب مصوبه حقوق افراد دارای معلولیت به دستگاههای اجرایی ابلاغ گردد. لایحه اصلاحی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نیز از سوی هیأت محترم دولت به مجلس محترم شورای اسلامی ارائه گردید که به رغم فراز و نشیبهای بسیار، تلاشها برای اصلاح مجدد و تصویب آن کماکان ادامه دارد. بدیهی است موفقیت دولت در پیشبرد این حرکت قانونمند درگرو تسریع روند تصویب و ابلاغ این قانون و همیاری تمامی دستگاههای اجرایی و نهادهای قانونگذار و تشکلهای مردم نهاد معلولان است.
ما سعی کردیم ابتدا سیاست توانمندسازی را مطمح نظر قرار دهیم و در مرحله دوم بهزیستی جامعه محور و بهزیستی در خانه را طرح کردیم، تصمیماتی نیز برای افزایش نگهداری این قشر عزیز در منزل گرفته شد، چرا که معتقدم معلولان باید در کنار خانواده باشند. همچنین تلاش کردیم تا پیشگیری را در اولویت برنامه های خود داشته باشیم تا فرد معلول بدنیا نیاید. چون رنجی که یک معلول از نظر انسانی می کشد و هزینه های اجتماعی سنگینی که دارد غیرقابل محاسبه است. انواع غربالگری ها را نیز در دستورکار قرار دادیم. همچنین براساس توانمندسازی با همه مشکلات، 25 هزار شغل در 94 و 13 هزار شغل در 95 ایجاد کردیم.
تلاش کردیم از ظرفیت بیمه ها به نحو مطلوب استفاده نماییم . تحت پوشش بردن بیماریهای منجر به معلولیت را با همه مشکلات انجام دادیم.
معتقدم با همکاری تنگاتنگ دولت و سازمان های مردم نهاد و خانواده های فرد معلول ، می توان کارها را به نحو احسن پیش برد.
تلاش کردیم که مجوزها ساده تر شود و متأسفم که همچنان موانعی وجود دارد و سختی های بی مورد نیز گاهاً در گوشه و کنار صورت می گیرد. باید تلاش کنیم این موانع نیز رفع گردند.
باید از تشکل های معلولین با هدف شنیدن صدای معلولین حمایت بیشتر شود و در بحث توانمندسازی به سازمان های فنی و حرفه ای نیز دستورات لازم داده شده است. البته این اقدامات کافی نیست و مسئولیت خطیری به عهده داریم و باید علمی تر و دلسوزانه تر و جدی تر ورود کنیم.
امید است با تقویت روح عدالتخواهی در سطوح مختلف جامعه و همسویی هرچه بیشتر اقدامات مرتبط با مسائل رفاه اجتماعی معلولان، شاهد تحقق آرمانهای روز جهانی معلولان باشیم.
اتمام خبر