به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: کارگاه های صنایع دستی در شهرهای ملی صنایع دستی استان موجب اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار و ۸۰ نفر شد.
جعفر صفاخواه ابراز داشت: ۲ شهر کلاته خیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاه های فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شده است.
وی ادامه داد: شهر کلاته خیج در رشته دست بافته های سنتی (تانه بافی) و شهر مهدیشهر در رشته شماره دوزی سنگسری جزوهای شهرهای ملی صنایع دستی هستند.
صفاخواه تصریح کرد: بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ کارگاه صنایع دستی در زمینه دست بافته های سنتی در شهر کلاته خیج فعال است که نزدیک به ۲ هزار نفر در این کارگاه ها مشغول به کار هستند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان ادامه داد: تولیدات صنایع دستی شهر کلاته خیج تجاری سازی شده و مشکلی در زمینه فروش محصولات ندارند.
وی اضافه کرد: ۱۴ تا ۱۵ کارگاه در قالب مشاغل خانگی و سه تا چهار کارگاه بزرگ در مهدیشهر وجود دارد که نزدیک به ۸۰ نفر در این کارگاه ها مشغول به کار هستند..
صفاخواه بیان کرد: روستای ابرسج در رشته نمدمالی از استان سمنان نیز به صورت مشروط در فهرست روستاهای ملی قرار دارد تا پس از رسیدن به استانداردهای مورد نظر به ثبت قطعی برسد.
وی افزود که ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع دستی، ضمن ایجاد آمادگی به منظور حضور آن ها در رقابت ثبت جهانی شورای جهانی صنایع دستی، برای تولیدکنندگان منطقه مورد نظر امتیازهای بسیاری را مانند افزایش اشتغال به واسطه اعتبار و هویت بخشی، آگاهی بخشی، ترویج و همچنین رشد گردشگری داخلی و حتی خارجی و رونق اقتصادی به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات، تلاش برای تقویت بازار فروش از روش های مختلف مانند ایجاد بازارچه صنایع دستی از جمله اقدامات در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در حمایت از شهرهای ملی صنایع دستی در استان است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: یکی از اهداف معرفی شهرها به عنوان شهر ملی صنایع دستی استفاده از ظرفیت بخش های مختلف مانند شهرداری ها، فرمانداری ها و شورای اسلامی شهرها در کمک به رونق گردشگری و صنایع دستی است و دبیرخانه شهرهای ملی با این هدف در شهرداری ها ایجاد می شود.
چهار هزار و ۷۰۰ هنرمند صنایع دستی در ۵۲ رشته در استان سمنان فعالیت می کنند.
معرق، منبت، گره چینی و حجم های چوبی ، شبکه بری های حجیم فلزی، دست بافته های ابریشمین، نگارگری و تذهیب های زرین، گلیم، گلیچ و جاجیم، ظروف سفالی، نمد و پارچه قلمکار از جمله صنایع دستی استان سمنان و تبلور هنر مردم در این منطقه هستند.
اتمام خبر