به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، نماینده مردم اهواز مطرح کرد:
سرمایه گذاری در مناطق مرزی اشتغال مناسب در کشور

در تمام دنیا تمرکز سرمایه گذاری خود را در مناطق مرزی انجام می دهند؛ تا زمانی که این رویکرد در کشور اصلاح نشود، بخش عمده ای از مشکلات کشور حل نمی شود.

به گزارش ایسنا همایون یوسفی در جلسه شورای اداری استان اهواز، با اشاره به نامگذاری سال 96 به نام سال "اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال" اظهار داشت: لازم است اکنون که ابتدای سال هستیم، نسبت به واکاوی وقایع و موضوعات مربوط به اشتغال، یک بررسی علمی و دقیق داشته باشیم.

وی افزود: اشتغال مهم ترین دغدغه مسئولان است و اگر برای آن فکر اساسی نشود، ممکن است منشآ بحران های زیادی در کشور باشد. اگر بخواهیم به اشتغال به عنوان یک دغدغه نگاه کنیم، حل آن از سوی یک قوه ممکن نیست و همه دستگاه ها، قوا و ظرفیت های کشور باید پای کار بیایند تا این مشکل برطرف شود.

وی گفت: در جمعیت 80 میلیونی کشور حدود 20 تا 30 میلیون جمعیت شاغل داریم. اگر بخواهیم به یک رقم بیکاری مناسب برسیم و سطح اشتغال در کشور سطح مناسبی باشد، باید عدد اشتغال در کشور به 30 تا 33 میلیون برسد و اگر بخواهیم در بحث اشتغال ورود جدی داشته باشیم، باید ابتدا اهرم هایی که می تواند اشتغال پایدار ایجاد کند، بررسی کنیم و سپس به فکر ایجاد آن باشیم.

نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: برای حل مشکل اقتصاد دو رویکرد اساسی وجود دارد؛ یکی افزایش مشارکت های مردمی است و دیگری ایجاد ارتباط مناسب با بازارهای جهانی تا بازاری برای صادرات کالای خود داشته باشیم. افزایش مشارکت مردم در بحث اشتغال، شاید کمی مشکل باشد. به نظر می رسد با توجه به اهدافی که برای کشور متصور هستیم، چون مردم مشارکت مناسبی در فضای کسب و کار ندارند، شاید ایجاد این فضا کمی مشکل باشد و به زودی به نتایج مناسبی برای بهبود فضای کسب و کار نرسیم.

وی ادامه داد: باید ارتباط سازمان یافته ای با جهان داشته باشیم. با ملاحظاتی که ما در منافع ملی داریم، همچنین اهمیت تحریم ها در کشور، ما ارتباط سازمان یافته ای با بازارهای جهان نداریم که این موضوع ایجاد اشتغال را در کشور دچار مشکل می کند.

وی درباره راهکارهای لازم برای رسیدن به اشتغال مناسب در کشور، گفت: برای این که به عدد خوبی در اشتغال برسیم باید 950 هزار شغل در سال در کشور ایجاد شود که این مساله نیازمند رشد اقتصادی 7 تا 8 درصد است. کشورهای کمی در دنیا هستند که چنین رشدی دارند و به جز چین و هند، کشورهایی که بتوانند بیش از 600 هزار شغل در سال ایجاد کنند، بسیار محدودند.

یوسفی ادامه داد: یکی از موارد دیگری که می تواند اشتغال را بهبود دهد و آن را به سمت اشتغال پایدار پیش ببرد، این است که از فضای رکود خارج شویم. رکود، موجب افزایش مشاغل غیررسمی در کشور می شود. در خصوص تعداد شغل های ایجادشده، گفته می شود که حدود 600 هزار شغل ایجاد شده است.

وی ادامه داد: باید دید این شغل ها، شغل پایدار هستند، یا خیر. وقتی رکود وجود داشته باشد، ما شاهد بحران های کف خیابانی هستیم. امروز هم می بینیم که مقابل مراکز تصمیم گیری دولتی هر روز تجمعات مردمی وجود دارد. اگر امروزه بحران های کف خیابانی و بحران های اجتماعی را در خصوص اشتغال نمی بینیم، علت آن عملکرد مناسب ما نیست بلکه به علت ظرفیت بزرگ اقتصادی کشور است.

وی گفت: اگر بخواهیم در زمینه بهبود فضای کسب و کار و اشتغال، کار مناسبی انجام دهیم، باید ابتدا به قوانین توجه ویژه ای داشته باشیم و آن ها را اصلاح کنیم. قوانین ما به گونه ای است که رابطه بخش خصوصی و دولتی را بهبود ببخشد، اما زمانی یک اقتصاد مولد خواهد بود و ایجاد اشتغال می کند که ارتباط بخش های خصوصی با یکدیگر بهبود یابد. پس ما با نظام فعلی که در صدد ارتباط دولت با بخش های خصوصی است، نمی توانیم اشتغال ایجاد کنیم.

نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان این که «در بحث اشتغال باید به ظرفیت های ذاتی هر منطقه نگاه کرد»، افزود: نمی توان به تمام نقاط کشور به یک چشم نگاه کرد. امروز بیشترین میزان اشتغال در کشور، در نقاط مرکزی و بیشترین رقم های بیکاری در نقاط مرزی است؛ در حالی که در دنیا کاملاً برعکس است.

وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته می دانند بازتولید ثروت در نقاط مرزی، بیشتر است و تمرکز و سرمایه گذاری خود را آن جا انجام می دهند. شاید یکی از مسائلی که اشتغال را در کشور ما به عنوان یک دغدغه مطرح کرده، این است که ما به مناطق استراتژیک کشور کمتر توجه می کنیم و به همین علت بازتولید ثروت ما کمتر است. تا وقتی این رویکرد تغییر نکند، در خصوص اشتغال، مشکل عمده ای از مشکلات کشور حل نمی شود. زمانی که خوزستان رونق داشت به تنهایی بار عمده ای از اشتغال کشور را بر عهده داشت.

وی تأکید کرد: یکی از راه هایی که می تواند در اشتغال به ما کمک کند، این است که ایجاد اشتغال را به مردم بسپاریم. برای تولید کار هم باید تولید فکر کنیم. یکی از راهکارهای مهم برای ایجاد اشتغال، توجه به شرکت های دانش بنیان است. اگر بر تولید فکر در این شرکت ها تمرکز کنیم، این کار در بازتولید فکر و ثروت بسیار موثر است.

یوسفی گفت: با بررسی هایی که انجام شده، می توان با افزایش سرمایه گذاری در برخی حوزه ها بحث اشتغال را حل کرد. یکی از راه هایی که بار عمده اشتغال را به دوش می کشد، بخش خدمات است. اگر در برخی استان های دیگر می بینیم که بحث اشتغال حل شده، شاید چون 70 تا 75 درصد آن بر عهده بخش خدمات است. در خوزستان چون از گذشته یک سیستم صنعتی داشته ایم، بار اشتغال در بخش خدمات تنها 25 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در استان در حوزه صنایع پایین دستی ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد. در کشور هم اکنون با بحران حفظ مشاغل مواجه هستیم. یکی از مشکلات ما در خوزستان نیز همین است. در دهه 40 تا 50، کارخانجات زنجیره ای ساخته شدند،اما امروز شاهد هستیم که این کارخانه ها یکی پس از دیگری دچار مشکل می شوند. بخشی از این مشکلات به خاطر مشکلات اقتصادی است و بخش دیگر نیز به دلیل وجود گروه هایی است که با قصد و نیت ورشکستگی این کارخانه ها فعالیت می کنند تا آن ها را در مزایده با قیمت پایین تر بخرند و سپس از مستغلات و مایملک این کارخانه ها استفاده کنند.

وی تأکید کرد: اگر امسال تمام وقت خود را بر مساله اشتغال بگذاریم، شاید کار به جایی کرده باشیم. در خصوص ماده 112 قانون برنامه توسعه ششم کشور باید گفت که قرار است به استان های محدوده جنگی توجه ویژه ای شود. محدوده عملیات جنگی مشخص شده، میزان عقب ماندگی مناطق در سال اول مشخص می شود و توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی از سال دوم طرح به بعد، بودجه ای جداگانه برای جبران عقب ماندگی این مناطق تعیین شده تا سالانه 10 درصد عقب ماندگی این استان ها کاسته شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: در بند دیگری از این طرح، لایروبی اروند در نظر گرفته شده است؛ با توجه به نقشی که بنادر در سال های قبل از جنگ در توسعه استان داشته اند، این نکته می تواند بسیار با اهمیت باشد. در بندهای بعدی نیز دیده شده که میزان دریافت حقوق پرسنلی هم در ادارات دولتی و هم غیردولتی به صورت قابل توجهی افزایش یابد. مجلس وظیفه داشت این طرح را به تصویب برساند، اما از استانداری برای اجرای آن کمک می خواهیم.

اتمام خبر


CAPTCHA