به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،  نشست هم اندیشی مدیران عامل شرکت های تعاونی شهرستان اردکان با حضور سید حمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور تعاون ، محمدحسین ریاحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اعضای هیئت رئیسه اتاق تعاون استان برگزار شد.
سید حمید کلانتری با بیان اینکه تعاونی ها می توانند فعالیت های اجتماعی و اقتصادی موثرتری را در عرصه تولید و خدمات ارائه دهند، گفت: فلسفه وجودی تعاون این است که افراد حقیقی دارای سرمایه کوچک را دور هم جمع می کند تا در یک رشته خاص فعالیت کنند و از این طریق سرمایه های کم و توانمندی های پراکنده، منسجم می شوند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور تعاون اظهارکرد: گاهی به جای افراد حقیقی، شرکت های خصوصی کوچک با انسجام و پیوستن به شرکت های دیگر با عنوان فعالیت خود، می توانند شرکتهای تعاونی فراگیر از جمله تعاونی های مرغداران، دامداران، درودگران و غیره تشکیل دهند.
وی افزود: استان یزد در زمینه گردشگری و صنایع دستی که یکی از متنوع ترین بخش های اقتصادی است توان و ظرفیت مثبت و بالایی دارد و می توان به نحو احسنت از این پتانسیل استفاده کرد.
کلانتری یادآور شد: در شرکت های تعاونی باید روحیه تعاون وجود داشته باشد، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل رابطه تنگاتنگی با هم داشته باشند و تعاونی ها باید بتوانند خود را مطرح ، گزارش کار ارائه و نیازها را بیان و زمینه اعتماد را در بین مسئولان ایجاد کنند.
معاون وزیر با تاکید بر عدم وابستگی تعاونی ها به دولت ادامه داد: تعاونی ها باید با سازماندهی مناسب و توانمندسازی گروه های اجتماعی خرد سطح بهره وری و فعالیت خود را ارتقاء دهند و در نتیجه بتوانند با بخش خصوصی رقابت کنند.
61 شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی در کشور تشکیل شده است
کلانتری از تشکیل 61 شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی در کشور خبر داد و گفت: این نوع شرکت تعاونی را باید در هر شهرستان تشکیل داد و حداقل نیم درصد از جمعیت آن شهرستان به عنوان شرکا و اعضای اولیه این شرکت باید عضو شوند.
وی ضمن اشاره به اینکه فعالیت این شرکت ها سبب تسریع در رشد و توسعه شهرستان ها، هدایت منابع مردمی به بخش های تولیدی، بسترسازی برای ورود بخش های تعاونی و خصوصی به فعالیت های اقتصادی می شود، اظهار کرد: فعالیت هایی که به حمایت همه جانبه مردم نیاز دارد و زمانی که شهرستان احساس کند که باید یک کار مهمی در حوزه زیرساختی، عمرانی، تولیدی، خدماتی و غیره انجام دهد در قالب این شرکت تعاونی می توان گام های موثری برداشت.
در راستای تحقق طرح روستا تعاون، 52 تعاونی در استان یزد ثبت شد
در ادامه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، فعالیت تیمی را لازمه تسهیل گری در روند اجرای طرح ها دانست و گفت: سهمیه استان یزد در طرح روستا تعاون  42 تعاونی است که خوشبختانه در راستای تحقق این طرح، 52 تعاونی و بیش از سهمیه استان، به تشکیل و ثبت این نوع تعاونی ها پرداخته ایم.
ریاحی بر لزوم تحقق شعار سال تاکید کرد و افزود: به موجب این طرح، روستاییان می توانند با بهره گیری از ظرفیت تولیدی روستاها در حوزه صنایع پایه غذایی و کشاورزی، محصولاتی باکیفیت و ارزش افزوده بالا و رقابت پذیر در سطح بازارهای ملی و فراملی تولید کنند.
وی افزود: با توجه به ظرفیت و پتانسیل بالای شهرستان اردکان، امیدواریم روند تسهیل گری در اجرای طرح ها و پروژه ها را در اولویت برنامه کاری خود قرار دهید.
به گفته ریاحی جلب مشارکت مردم و استفاده از خرد جمعی، راه های توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است که موجبات رونق و آبادانی روستاها و کاهش مهاجرت ها را فراهم می سازد.
وی در پایان سخنان خود، اظهار کرد: بسیاری از  ناهنجاری های مربوط به فقر، تبعیض و بیکاری که امروز در برخی از روستاها شاهد هستیم ناشی از عدم توجه به سرمایه گذاری در روستاها و مناطق محروم بوده که منجر به خالی از سکنه شدن روستاها شده است و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح در قالب مشارکت مردمی و تشکیل تعاونی ها بر اساس مزیت های نسبی هر منطقه، شاهد رونق اقتصادی و آبادانی روستاها باشیم.
 

اتمام خبر


CAPTCHA