به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، صنایع تبدیلی بخش دام راهکاری برای ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه
ایجاد صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری به منظور تبدیل مواد خام دامی در استان کرمانشاه که یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود می تواند به ایجاد اشتغال، افزایش سطح درآمد و ایجاد ارزش افزوده بیشتر کمک کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان کرمانشاه با حدود سه میلیون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود که از این تعداد حدود یک میلیون و 150 هزار راس دام در اختیار عشایر استان قرار دارد که سالانه 450 هزار تن محصولات دامی در استان تولید می شود که از این میزان حدود 25 هزار تن آن گوشت قرمز و بیش از 300 هزار تن نیز شیر است.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در در استان فعال است و گوشت و فرآورده های گوشتی از طریق این کشتارگاه در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
در طول چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید با برنامه ریزی و حمایت از بخش دام، میزان تولید فرآوردهای دامی در استان کرمانشاه افزایش یافته و واحدهای صنایع تبدیلی جدیدی نیز فعال شده است.
صنایع تبدیلی امکان ایجاد شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم را فراهم می کند و می تواند از این ظرفیت برای کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه استفاده کرد.
از مهم ترین فعالیت های اقتصادی انجام شده از ابتدای دولت یازدهم در بخش کشاورزی استان کرمانشاه می توان به بیش از 542 میلیارد ریال سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی اشاره کرد که این میزان سرمایه گذاری معادل 44 درصد کل ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در این بخش از ابتدای انقلاب تاکنون است.
حمایت های دولت از ایجاد صنایع تبدیلی فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش فراهم آورده و متقاضیان می توانند از این فرصت برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی باتوجه به مزیت های استان در بخش دامپروری و وجود مرزهای رسمی برای صادرات محصولات خود استفاده کنند.
رویکردهای حمایتی دولت نه تنها باعث افزایش میزان سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی شده بلکه افزایش میزان تولید محصولات دامی را نیز به دنبال داشته است.
** افزایش بیش از 48 هزار تنی تولیدات دامی استان
بنا بر اعلام رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، تولید محصولات دامی استان از 393 هزار و 521 تن در ابتدای دولت یازدهم (ابتدای سال 92) به 442 هزار و 511 تن در پایان سال 95 رسیده که این افزایش 48 هزار و 990 تنی محصولات دامی، رشد 12.5 درصدی را در تولید گوشت قرمز، شیرخام، گوشت مرغ، تخم مرغ، عسل و سایر تولیدات نشان می دهد.
خسرو شهبازی گفت که تولیدات بخش دام و طیور و زنبورعسل استان از ابتدای دولت یازدهم تاکنون افزایش قابل توجهی داشته به طوری که تولید گوشت قرمز از 31 هزار و 800 تن در ابتدای سال 92 به 36 هزار و 200 تن با 11 و 6 دهم درصد رشد در سال 95 رسیده است.
همچنین تولید شیر از 30 هزار و 582 تن در ابتدای سال 92 به 33 هزار و 500 تن با 9 درصد رشد در سال 95، تولید گوشت مرغ از 50 هزار و 887 تن در ابتدای سال 92 به بیش از 63 هزار و 700 تن در سال 95 رسیده است.
با اقدام های هدایتی، حمایتی و تسهیلاتی دولت یازدهم تولید تخم مرغ از هشت هزار و 500 تن در ابتدای سال 92 به 11 هزار تن با 26 درصد رشد در سال 95 رسیده و تولیدات عسل استان از هزار و 752 تن در ابتدای سال 92 به 2 هزار و 875 تن با 32 درصد رشد در سال 95 رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه گفت که افزایش تعداد واحدهای دامداری و دامپروری نقش بسزایی در افزایش تولید محصولات دامی استان در دولت یازدهم داشته که تسهیلات مناسبی برای راه اندازی آنها توسط دولت پرداخت و زمینه افزایش تولید فراهم شد به طوری که تاکنون واحدهای مرغداری صنعتی گوشتی و تخمگذار استان در ابتدای سال 92 فقط 518 واحد بوده که در سال 95 به 783 واحد افزایش یافت.
به گفته شهبازی، در ابتدای سال 92 گاوداری شیری صنعتی 145 واحد به 176 واحد در سال 95، پرواربندی بره و گوساله صنعتی از 249 واحد سال 92 به 331 واحد در سال 95، واحدهای پرورش بوقلمون صنعتی از 12 واحد سال 92 به 15 واحد در سال 95، مجتمع های دامپروری از سه واحد سال 92 به 11 واحد در سال 95 و گوسفند داری داشتی صنعتی نیز از 9 واحد در سال 92 به 29 واحد در سال 95 رسید.
وی اظهار کرد که از مهم ترین فعالیت های اقتصادی در بخش دام از ابتدای دولت یازدهم تاکنون می توان به فعالیت هایی شامل انجام عملیات اصلاح نژاد در بیش از 200 هزار واحد دامی دام سبک و سنگین، بهسازی و نوسازی بیش از 40 هزار متر مربع اماکن دامی روستایی، توزیع نهاده های دامی با قیمت مناسب بین بهره برداران به میزان بیش از 200 هزار تن در سطح استان، توزیع بیش از 195هزار قطعه نیمچه بومی اصلاح شده در سطح استان و استمرار آن اشاره کرد.
**سرمایه گذاری بیش از 542 میلیارد ریالی دولت یازدهم در صنایع تبدیلی
از مهم ترین فعالیت های اقتصادی انجام شده از ابتدای دولت یازدهم در بخش کشاورزی استان کرمانشاه می توان به بیش از 542 میلیارد ریالی سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی اشاره کرد که این میزان سرمایه گذاری معادل 44 درصد کل ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در این بخش از ابتدای انقلاب تاکنون است.
آنگونه که رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه می گوید: صنایع تبدیلی نقش اساسی را در زمینه اشتغالزایی برای جوانان تحصیلکرده، بهره وری بیشتر در محصول کشاورزی و افزایش ارزش افزوده محصولات این بخش دارد و دولت یازدهم نیز توجه ویژه ای به بخش داشته است به طوری که با سرمایه گذاری بیش از 540 میلیارد ریالی، 46 واحد تولیدی صنایع تبدیلی به مرحله بهره برداری رسیده که این واحدها 41 درصد از کل مجموع واحدهای بهره برداری شده صنایع تبدیلی از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تاکنون را شامل می شود.
شهبازی افزود: ظرفیت اشتغالزایی که در بازه زمانی سال 92 تا سال 95 در واحدهای تاسیس شده صنایع تبدیلی ایجاد شده 532 نفر می باشد که این میزان 36 درصد از کل ظرفیت اشتغال ایجاد شده در این بخش از ابتدای انقلاب تاکنون است که خود نشان از ظرفیت مناسب اشتغال ایجاد شده برای جوانان در صنایع تبدیلی می باشد.
وی گفت که تعداد طرح های به بهره برداری رسیده صنایع تبدیلی و تکمیلی دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تا پایان سال 95 تعداد 119 فقره بوده که این واحدها ظرفیت فرآوری بیش از یک میلیون و 100 هزار تن از محصولات کشاورزی استان کرمانشاه را شامل می شود و امیدواریم با تکمیل واحدهای در حال احداث به زودی شاهد افزایش ظرفیت هرچه بیشتر صنایع تبدیلی بخش کشاورزی باشیم.
افزایش تعداد واحدهای صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه می تواند نرخ بیکاری 22 درصدی این استان را کاهش دهد و فرصت های شغلی زیادی ایجاد کند و همچنین به رونق اقتصادی و افزایش سطح درامد فعالان این بخش کمک می کند.
وجود 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی نیز از جمله مزیت های استان کرمانشاه است که تولید کنندگان در بخش های مختلف می توانند از این ظرفیت برای صادرات محصولات خود اقدام نمایند.
اتمام خبر