به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، دکتر مرتضی توکلی در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره آموزشی صنایع دستی دریایی و افتتاحیه کتابخانه دریایی در مرکز اقیانوسشناسی بوشهر بیان کرد: در زمان حاضر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در مرزهای دریایی دنیا زندگی میکنند اما تجمع جمعیت در مرزهای دریایی کشور ایران نسبت به میزان مرزهای ساحلی بسیار کم است.
وی با بیان اینکه سابقه رویدادهای تاریخی کشور در این مساله بیتاثیر نیست، افزود: تاریخ نشان میدهد که ایران ۱۶ بار از مرزهای دریایی مورد هجوم واقع شده در حالی که تنها ۴ بار از این مرزها به دیگر کشورها رجوع کرده است.
توکلی بیان کرد: دسترسی به آبهای آزاد برای کشور ایران مزیتی ممتازی است که بسیاری از کشورها از آن بیبهره هستند و این حق و تکلیفهایی را برای ما ایجاد کرده است.
وی عنوان کرد: حق ما فرصتی است که دسترسی با این میزان مرزهای دریایی در اختیار ما قرار داده است و تکلیفی که به عهده ما قرار دارد استفاده بهینه و محافظت از این نعمت است.
رئیس مرکز ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی یادآور شد: چهار مرکز اقیانوسشناسی در کشور فعال است که از این میان ایستگاههای شمال کشور، چابهار و هرمزگان ظرفیت لازم را نداشته است و از این میان ایستگاه خلیج فارس در بوشهر بهترین مرکز بوده و عملکرد خوبی ارائه کرده است.
توکلی با اشاره به وقوع آلودگیهای نفتی در آبهای خلیج فارس، اظهار کرد: نقش مرکز اقیانوسشناسی در سنجش آلودگی نفتی محوری است به شرطی که تقاضا محور باشد.
وی افزود: تا کنون به درخواست سازمان محیط زیست در ۲ سال گذشته سنجش و پایش این آلودگی در ابهای کشور انجام شده است و به تازگی هم در حال توافق برای پایش در پنج سال آینده هستیم.
رئیس مرکز ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی در ارتباط با ذخیره آبزیان کشور گفت: تقویت حضور، تکثیر و پرورش و بهبود زیست آبزیان از سوی این مرکز بررسی میشود که تحقیقات نشان داده است که شاهد کاهش میزان اکسیژن محلول در ابهای خلیج فارس هستیم که فقر اکسیژن باعث کاهش حضور و زاد و ولد آبزیان میشود.
توکلی اذعان کرد: کاهش گونه های ابزی، مهاجرت گونهها و کاهش تنوع زیستی آبزیان در خلیج فارس بر اساس پیشفرضهای علمی سنجیده و اثبات شده است.
وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره کارگاه آموزشی صنایع دستی دریایی در مرکز اقیانوس شناسی بوشهر گفت: استفاده استفاده از فرصتی که دریا در اختیار جامعه بومی قرار میدهد برای اشتغالزایی خرد مهم است.
استفاده از فرصت اشتغالزای صنایع دستی دریایی در استان بوشهر
معاون عمرانی استاندار بوشهر در این آیین بیان کرد: دریا یک منبع اقتصادی پایدار است و در استان بوشهر برای استفاده بهتر از آن باید بیش از پیش کار، تفکر و و برنامهریزی شود.
محمدهادی رستمیان افزود: فرهنگ کار و تلاش در سبقه ملی و مذهبی این مرز و بوم جایگاه ویژهای دارد و این روحیه در بهره برداری از دریا دریا باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: آموزش طولانی مدت، هوشمند و هدفمند صنایع دستی دریایی ثروت آفرین و اشتغالزا خواهد بود.
رئیس مرکز اقیانوسشناسی استان بوشهر ادامه این آیین بیان کرد: همجواری استان بوشهر با خلیج فارس علاوه بر استفاده از مواهب طبیعی، حمل و نقل دریایی، ایجاد شغلهای مرتبط با دریا و تامین منابع غذایی، دارای ظرفیت بالایی در تولید صنایع دستی دریایی و کارآفرینی در این زمینه است.
مریم قائمی یادآور شد: تاریخچه استفاده از صدفهای دریایی و ترکیبات مشابه به قدمت حضور انسان در منطقه خلیج فارس است و هنر فراوردههای صنایع دستی دریایی بیشتر در سواحل ایران بخصوص خلیج فارس رایج است.
وی عنوان کرد: حمایت از فعالیتهای صنایع دستی دریایی و آموزشهای تخصصی در این زمینه، علاوه بر ایجاد اشتغال و رفاه اقتصادی با اهداف تثبیت مرزنشینان در مناطق مرزی ، توانمندیسازی بانوان منطقه به عنوان نیمی از جمعیت استان بوشهر، ایجاد زمینه صادرات محصول به کشورهای حوزه خلیج فارس و دیگر کشورها و تولید فرآوردههای شاخص صورت گرفته است.
قائمی گفت: پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی تا کنون ۱۳ دوره کارگاه آموزشی این هنر را در بندرعباس، چابهار، بوشهر و رشت برگزار کرده و تا کنون هفت دوره آن در مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس برپا شده است و در این دوره ۱۵ هنرجوی بوشهری آموزش تخصصی این هنر را فرا گرفتند.
اتمام خبر