به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، بیک محمدلو، معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سهم تولید ناخالص داخلی از اقتصاد دریا محور حدود ۲ درصد است.
حسن بیک محمدلو گفت: ظرفیت هایی متعددی در بخش اقتصاد دریا محور وجود دارد از حوزه های دریایی و بندری تا شیلات و آبزی پروی و صنایع دریایی و موضوعات مرتبط با گردشگری دریایی می تواند سهم ما را در تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه ضریب اشتغال در بخش دریایی ۴ برابر نسبت به بخش های دیگر است گفت: کشور ما یک کشور دریایی است و ۵۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد که باید از این ظرفیت طبیعی استفاده کرد.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی گفت: همه فعالیت های اقتصادی اعم از استقرار صنایع و جمعیت در حوزه ساحلی با ۶۰ کیلومتر عمقی که در پس کرانه وارد می شود را می توان یک به نام اقتصاد ساحلی تعریف کرد.
حسن بیک محمدلو گفت: بیش از ۸۰ درصد جمعیت کشورها در کنار آب است، اما در کشور ما اینگونه نیست. از استقرار صنایع بزرگ تا شهرهای پرجمعیت و کلان شهرها همه تمایل به مرکز دارند و ما شهر پرجمعیتی کنار ساحل نداریم.
وی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه بندری و دریایی به عنوان مرجعیت این بخش ظرفیت زیادی در بنادر برای تخلیه و بارگیری ایجاد کرده است و اکنون حدود ۲۷۰ میلیون ظرفیت داریم
و امیدواریم ظرفیت ترانزیتی ما افزایش پیدا کند.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در ترانزیت باید بخش ها و روش های حمل و نقل یکپارچه عمل کنند. به همین لحاظ وزارت راه و شهرسازی مجدد موضوع سند لجستیک را در دستور کار قرار داده است که همکاری بین بخش ریلی؛ دریایی و جاده ای هماهنگ تر عمل کند.
حسن بیک محمدلو گفت: در بخش بارگیری و تخلیه مشکلی نداریم، اما نگاه لجستیک و هماهنگی بین روش های حمل و نقلی و ایجاد ترافیک بار اهمیت دارد. کشور ما به لحاظ جایگاه ویژه ای و روابطی که با همسایگان دارد توانسته یک بازار ۶۰۰ میلیونی ایجاد کند که بهره برداری از این بازار خیلی کم است.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی گفت: مطالعات نشان می دهد در کشورهای مختلف بخش گردشگری دریایی در واقع سهم خوبی را به خودش اختصاص داده، اما در کشور ما موضوع حمل و نقل و شیلات سهم بیشتری دارد و باید از ظرفیت استفاده نشده در گردشگری دریایی استفاده کنیم.
حسن بیک محمدلو گفت: فعالیت های اقتصادی که در ساحل و دریا صورت می گیرد با یک واحد متمرکز هدایت و راهبری نمی شود و پراکندگی موضوع باعث شده ظرفیت ها بارور نشود البته پرورش نیروی متخصص در این زمینه یکی از الزامات پیشرفت است.

اتمام خبر


CAPTCHA