به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مرتضی فیروزآبادی با اعلام این خبر در تشریح این برنامه ها گفت: باتوجه به بند ۵ مصوبات هشتاد و یکمین جلسه شورای عالی اشتغال در سال ۱۴۰۱، اجرای ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای ۵ دهک پایین درآمدی در کشور از سوی این نهاد منظور شده که در مجموع حدود ۲۸ هزار میلیارد ریال، جهت تسهیلات اشتغال به گروه های هدف پرداخت خواهد شد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، توجه ویژه این نهاد به اشتغالزایی برای زندانیان را خاطر نشان کرد و افزود:با توجه به انعقاد تفاهم نامه با سازمان زندان ها در خصوص ایجاد اشتغال برای زندانیان آزاد شده و خانواده های آن ها در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، ۲۰ هزار فرصت شغلی در مدت زمان یاد شده هدف گذاری شده است.
اما فیروزآبادی از ایجاد حدود ۱۳۹ هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار تنها در سال گذشته (سال ۱۴۰۰) و همچنین ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی برای زندانیان آزاد شده و خانواده های آن ها در سه سال گذشته خبر داد.
وی در توضیح برنامه های کمیته امداد در زمینه راهبری شغلی گفت: در سال جاری ایجاد ۲۰۰ هزار فرصت شغلی پایدار از طریق الگوی راهبری شغلی یعنی مشارکت اقتصادی کارآفرینان حرفه ای و فعالان کسب و کار با مددجویان مستعد، برای راه اندازی کسب و کار های دارای توجیه اقتصادی و درآمد زا مدنظر است که بر این اساس، ۶۰ درصد از برنامه یادشده در قالب ۲۰ زنجیره تولیدی-خدماتی با مشارکت راهبران پیشران و ۴۰ درصد آن نیز از طریق ظرفیت راهبران شغلی بومی، محلی و منطقه ای استان ها تامین خواهد شد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، در خصوص برنامه های هدایت شغلی نیز این گونه توضیح داد: طرح های هدایت شغلی در قالب مشاغل مستقل و یا اجرای طرح های سراسری در زمینه های حمل و نقل، طرح های مولد خورشیدی و... اجرایی می شود. بنابر این وی از اجرایی شدن ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در قالب کاریابی برای مددجویان واجد شرایط خبر داد.
فیروزآبادی همچنین به طرح های کاریابی در سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد ۱۰۰ هزار کاریابی نیز در قالب معرفی افراد به بنگاه های اقتصادی در قالب تعامل با کارفرمایان و بسته های تشویقی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و یا پرداخت حق بیمه سهم کارفرما از سوی کمیته امداد انجام می شود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص بیشترین طرح های شغلی مددجویان در حوزه های مختلف خاطرنشان کرد: کمیته امداد متناسب با وضعیت مددجویان از قبیل محل سکونت آن ها و ویژگی فردی از جمله توانمندی آن ها شامل سن، تحصیلات و جنسیت و...، فرصت شغلیشان را اجرایی می کند که بر این اساس طیف وسیعی از مشاغل در عرصه های صنایع دستی، مشاغل خرد و کوچک، مشاغل دانش بنیان و... در قالب این طرح اجرایی شده است. به گفته فیروزآبادی فراوانی فعالیت ها در راستای کارآفرینی در این معاونت در سال گذشته به ترتیب عبارت بودند از؛ خدمات ۴۳ درصد، دامپروری ۳۲ درصد، صنایع دستی ۱۱ درصد، صنعتی و معدنی ۷ درصد، کشاورزی ۷ درصد و شیلات ۱ درصد.
اتمام خبر