به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های تولیدی فرش دستباف به فارس خبر داد
۷۵ درصد ظرفیت خالی اشتغال در فرش دستباف / رشد اقتصادی با اشتغال همراه نیست

عبدالله بهرامی با تأکید بر اینکه ۷۵ درصد ظرفیت تولید و اشتغال زایی تعاونی های فرش دستباف از سال ۹۰ به بعد خالی شده است، گفت: تسهیلات صندوق توسعه ملی باید در قالب تعاونی ها تخصیص داده شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به لزوم توجه به فعالیت های دارای مزیت و توان اشتغال زایی بالا در برنامه ریزی های دولت اظهار داشت: دولت برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم و روستایی لایحه ای را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است که براساس آن یک و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت کند، اما باید در این زمینه برنامه ریزی صحیحی از قبل وجود داشته باشد.

وی افزود: اقدام دولت برای اشتغال و گام برداشتن در این مسیر قابل تقدیر بوده، اما مستلزم تدوین یک استراتژی بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت برای بازار کار ایران است.

بهرامی با بیان اینکه رشد اقتصادی سال های گذشته همراه با ایجاد اشتغال نبوده است، تصریح کرد: این مسئله به دلیل سرمایه گذاری در فعالیت های غیرمولد و بخش هایی است که دارای توان اشتغال زایی پایین رخ داده است، چرا که ارتباطات عمودی و افقی این بخش ها با سایر فعالیت ها بسیار کمرنگ است.

بهرامی با بیان اینکه ایجاد اشتغال نیازمند تقویت بخش هایی است که پیوندهای بسیاری با سایر بخش های مولد دارند، گفت: تجربه سال های گذشته در زمینه طرح های اشتغال زایی نشان می دهد که تسهیلات باید به گروه هایی ارائه شود که در آنها مزیت نسبی در ایجاد اشتغال دارند.

وی گفت: صنعت فرش ایران که از قدیمی ترین فعالیت های اقتصادی کشور است همراه با برند جهانی دارای ارتباطات و پیوندهای مختلف با سایر بخش های اقتصادی است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف خاطرنشان کرد: صنعت فرش ایران پیوندهای مختلفی با سایر بخش های مولد اقتصاد دارد و دهک های پایین درآمدی را درگیر خود کرده است.

وی پیشنهاد داد تا در قالب های حقوقی تعاونی و همچنین اتحادیه های سراسری فراگیر، در فرایند تصویب تخصیص اعتبار به موضوع اشتغالزایی و استفاده از ظرفیت های صنعت فرش و تشکل های تعاونی موجود در این بخش توجه شود.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به توان صادراتی صنعت فرش رشد این بخش موجب تقویت برونگرایی و در نهایت افزایش درآمدهای ارزی کشور می شود.

وی درباره وضعیت کنونی صنعت فرش و میزان تولیدات آن در سال های گذشته به خبرنگار فارس گفت: سال 90 و پس از آن سیر نزولی تولیدات آغاز شد و اکنون در نقطه اوج مشکلات در این بخش مولد اقتصادی قرار داریم، در حالی که این صنعت با بیش از 90 درصد ظرفیت در دهه 80 مشغول به کار بود.

این فعال تعاونی با ارائه آمارهایی از وضعیت تولید و اشتغال در تعاونی های فرش دستباف کشور گفت: بیش از 75 درصد ظرفیت های این بخش همچنان خالی است و در صورت حمایت جدی می توان سالانه بیش از یکصد هزار شغل در این صنعت ایجاد کرد.

اتمام خبر


CAPTCHA