به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،
معافیت بیمه کارفرمایان با جذب فارغ التحصیلان بیکار
رییس کانون شورای اسلامی کار البرز گفت: طرح معافیت بیمه کارفرمایان در صورت جذب فارغ التحصیلان بیکار نیازمند نظارت دقیق و استفاده از اهرم های کنترلی است تا باعث ریزش نیروهای کار نشود.
علی اصلانی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اولین اقدام دولت در شرایط فعلی اقتصاد این است که نقدینگی را به بنگاههای تولیدی تزریق کند و برای عدم فروش کالاهای دپو شده در انبارها چاره ای بیندیشد.
وی افزود: طبعا پس از برداشته شدن تحریم ها و بازگشت پول های بلوکه شده کارگاهها و بنگاهها باید فعال شوند تا اشتغال موجود حفظ شود.
رییس کانون شورای اسلامی کار البرز در ادامه در مورد طرح معافیت دو ساله کارفرمایان از پرداخت بیمه در صورت جذب فارغ التحصیلان بیکار ابراز عقیده کرد و گفت: اگر به کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال کمک کند طرح بسیار خوبی است منتها باید از ابتدای اجرای طرح نظارت دقیق و عالیه ای بر آن اعمال شود.
اصلانی ادامه داد: در دولتهای گذشته طرح های مختلفی برای ازبین بردن بیکاری و اشتغالزایی پیش بینی و اجرا شد که از جمله آنها می توان به پرداخت وام خود اشتغالی، وام بنگاههای زودبازده، طرح ضربتی اشتغال و قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایی در کارگاههای زیر 5 نفر اشاره کرد اما هیچکدام ازاین طرح ها به نتیجه مطلوبی نرسید.
وی افزود: با توجه به طرح هایی که در گذشته دنبال شده به اندازه کافی امتحان پس داده ایم. مشکل ما در تولید قانون نیست بلکه در اجرای آ ن است و اگر قرار است چنین طرحی اجرایی شود باید اهرم های کنترلی لازم را برای اجرای صحیح آن در اختیار داشته باشیم.
این مقام مسوول کارگری درعین حال خاطر نشان کرد: هم اکنون برخی نگرانی ها نسبت به اجرای چنین برنامه ای وجود دارد که اگر این طرح در اختیار کارفرمایان قرار گیرد صد در صد شکست بخورد زیرا با وضعیت بد عرضه و تقاضا در بازار کار چنین طرحی موجب ریزش نیروهای کار خواهد شد.
اصلانی گفت: طبعا وقتی کارفرما ببیند که با استخدام و جذب یک فارغ التحصیل بیکار از پرداخت حق بیمه معاف است ممکن است بخشی از نیروهای کار خود را تعدیل کند و از این جهت به بازار کار لطمه بیشتری وارد شود.
رییس کانون شورای اسلامی کار البرز، پوشش بیمه ای فارغ التحصیلان بیکار و معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه در این طرح را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: چنانچه کارفرمایان معاف از پرداخت بیمه شوند در آن صورت باید جایگزینی برای کارفرمایان داشته باشیم که منابع تامین اجتماعی دچار مشکل نشود ولی اگر این جایگزین دولت باشد با توجه به بدهی بالایی که هم اکنون به سازمان تامین اجتماعی دارد نمی تواند جایگزین خوبی باشد بنابر جزییات این طرح باید دقیق و موشکافانه بررسی شود و سپس به تصویب برسد.
اتمام خبر