به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،
دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران مطرح کرد
مهمترین مزایای بانک اطلاعاتی کارگران

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور از فراهم شدن مقدمات اولیه برای راه اندازی بانک اطلاعات کارگران خبر داده و می گوید: هماهنگی های لازم با استانداری ها و دفاتر پیشخوان برای مراجعه کارگران و ثبت اطلاعات در قالب خود اظهاری صورت گرفته و طرح از هفته آینده در مشهد اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، ایجاد بانک اطلاعات کارگران کشور نخستین بار است که در کشور اتفاق می افتد و فعالان کارگری مهمترین مزایای این بانک اطلاعاتی را شناسایی و طبقه بندی کارگران ساختمانی و کارگران فاقد بیمه عنوان می کنند.

هادی ابوی امیدوار است: پس از یک بازه زمانی دو ماهه، این طرح به تدریج ظرف مدت شش ماه در تمامی استانهای کشور به اجرا درآید.

آنطور که دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور می گوید: این طرح شامل همه کارگران شاغل اعم از کارگران صنوف و کارگران ساختمانی است و قرار است با اجرای آن، کارگران فاقد بیمه در کشور شناسایی و از مزایای بیمه بهره مند شوند.

در طول سالهای گذشته فقدان یک بانک اطلاعات جامع از وضعیت کارگران کشور تصمیم گیری در خصوص خواسته ها و مطالبات قانونی کارگران را دشوار کرده بود و جای خالی آن به شدت احساس می شد حتی ایده تشکیل چنین بانک اطلاعاتی از سوی هیچ سازمان و دستگاهی مطرح نشده بود تا اینکه وزارت کار دولت یازدهم ضمن استقبال از چنین طرحی، موافقت خود را با اجرای آن اعلام کرد.

وزارت کار امیدوار است فراگیری این بانک اطلاعاتی به شناسایی و طبقه بندی کارگران فاقد شناسنامه کار کمک کند و آنها را تحت حمایت های اجتماعی و بیمه ای قرار دهد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر آمار رسمی و مشخصی از تعداد کارگران فاقد بیمه، کارگران زیر پله و کارگرانی که در کارگاه ها به شکل پنهانی مشغول کارند، وجود ندارد.

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور بر این باور است که ایجاد بانک اطلاعات کارگران، موجب شناسایی کارگران محروم از مزایای بیمه شده، زمینه بهره مندی خانوارهای کارگری از خدمات درمانی را فراهم کرده و به بیمه گریزی کارفرمایان پایان می دهد.

رحمت الله پورموسی می گوید: یکی از مشکلات مهم جامعه کارگری، بیمه گریزی است؛ متاسفانه برخی از کارفرمایان، تمایلی به بیمه کارگران خود ندارند و به اندازه کافی حقوق و مزایا به آنها نمی دهند؛ در صورتی که اگر بانک اطلاعات کارگران تشکیل شود از یک سو ثبات و امنیت شغلی کارگران تضمین می شود و از سوی دیگر امکان دریافت حقوق و دستمزد به میزان قانونی برای کارگران به وجود می آید.

در حال حاضر همه کارگران زیرنظر تشکل های کارگری قرار ندارند و بسیاری از آنها فاقد انجمن صنفی هستند، عده ای نیز شناخته شده نیستند و به شکل مهجور و زیرپله ای به کسب و کار کوچکی مشغولند به نظر می رسد وجود یک بانک اطلاعاتی جامع از این دسته کارگران که به شناسایی و ساماندهی آنها کمک کند بیش از هر زمان دیگری ضروری باشد چرا که در سایه این بانک اطلاعاتی، حفظ امنیت شغلی کارگران رقم خورده و امکان برقراری بیمه برای آنها فراهم می شود.

سازمان تامین اجتماعی نیز با در اختیار گرفتن آمار کارگران کشور و اطلاع از وضعیت، فرایند بیمه ای و نوع بیمه اعم از تامین اجتماعی و خویش فرمایی در جهت خدمت رسانی بهتر به جامعه کارگری گام بر می دارد و دستگاههای مسئول از جمله وزارت کار در جریان مباحثی همچون هدفمندی یارانه ها، اختصاص سبد حمایتی دولت و مسکن کارگری با اتکا به اطلاعات به دست آمده تصمیم گیری می کنند.

اتمام خبر


CAPTCHA