به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، نشست تحلیلی – تشریحی بررسی وضعیت اشتغال استان با حضور استاندار خراسان جنوبی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و روسای ادارات تابعه در شهرستانها برگزار شد.
در این جلسه عباس رکنی طی گزارشی بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران در سال 95، بیشترین نرخ بیکاری استان مربوط به شهرستان سرایان با 16.6 درصد و سپس شهرستانهای نهبندان و قاین به ترتیب با 16 و15.4 می باشد که نیاز به توجه بیشتر به ظرفیت ها و پتانسیل های شهرستان در ایجاد اشتغال دارد.
وی افزود: کمترین میزان بیکاری مربوط به شهرستانهای خوسف و سربیشه با 5.4 و 6.4 است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به عنوان دبیر کارگروه تخصصی اشتغال استان نرخ بیکاری استان را بر اساس وضعیت شاخص های عمده نیروی کار استان که توسط مرکز آمار ایران در سال 96 اعلام شده است، برابر 11.5درصد و میزان مشارکت اقتصادی استان را 40.7 اعلام کرد.
وی نرخ بیکاری کشور را در شاخص های عمده نیروی کار 12.1 درصد اعلام کرد که بر این اساس نرخ بیکاری استان از میانگین کشوری کمتر است و میزان مشارکت اقتصادی کشور در سال 96، 40.3 است که سهم مشارکت اقتصادی استان از این میانگین بالاتر است.
وی افزود: بر اساس طرح امارگیری نیروی کار در سال 95، سهم شاغلان به تفکیک بخش های عمده اقتصادی به ترتیب به خدمات، کشاورزی و صنعت با 38.7، 32.9 و 28.4 درصد بوده که این ترتیب آمار همچنان در استان پایدار است.
رکنی از جایگاه قابل قبول استان در بررسی طرح های متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری خبر داد و افزود: استان خراسان جنوبی در زمینه معرفی طرح های متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال پایدار ، روستایی و عشایری به بانکهای عامل جزو 5 استان اول در کشور می باشد .
در این جلسه استاندار خراسان جنوبی نیز بر پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی استان در پرداخت مطالبات کارگران توسط روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تاکید و اظهار کرد: ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم اولویت برنامه های دولت است.
وی خواستار توجه و تمرکز جدی و بیش از پیش مسئولین در سطح استان و شهرستانها شد.
دکتر مروج الشریعه ضمن ابراز خرسندی از فرصت نشست بوجود آمده با مدیران کمیته اشتغال در شهرستانها؛ برگزاری این جلسه را نشان از اهمیت موضوع اشتغال در استان دانست.
مقام عالی دولت در استان تاکید کرد: بحث اشتغال و سرمایه گذاری بایستی به صورت جدی و مستمر رصد شود.
وی اظهار داشت: از امروز باید استان در صحنه مسائل اقتصادی کشور به گونه ی دیگری نقش آفرینی کرده و با همه وجود در میدان باشیم.
دکتر مروج الشریعه با تاکید بر جامع و کامل بودن اطلاعات مربوط به اشتغال و همراهی همه فرمانداران تابعه در هر شهرستان ؛ دستور تدوین تابلویی از وضعیت اقتصادی شهرستانهای استان را صادر نمود و افزود: با تدوین این تابلو و رصد پتانسیل ها و ظرفیت های شهرستانها، کم کم طرح های کمی را به معرفی و ایجاد طرح های کیفی تبدیل کنیم.
اتمام خبر