به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مدیر امور عشایر استان تهران فرشید ذبیحی با اشاره به تشکیل و فعالیت ۱۱ صندوق خرد زنان عشایری این استان گفت: توسعه صندوق های خرد برای حمایت و توانمندسازی زنان عشایری استان از اولویت های این صندوق است.
ذبیحی افزود: در راستای سیاست های سازمان امور عشایر ایران و با هدف ارتقاء مهارت های فردی و اجتماعی و افزایش درآمد خانوارهای کم درآمد و ارتقا معیشت زنان عشایری تاکنون ۱۱ صندوق در استان تهران تاسیس و ۳۶۱ نفر از زنان عشایری استان تهران در صندوق های خرد زنان عضو هستند و مشغول کار تولیدی و عرضه در بازار مصرف هستند.
وی افزود: این صندوق ها، تشکل های محلی هستند که با زمینه سازی های لازم از سوی دفتر زنان روستایی و عشایری ایجاد و دسترسی به منابع مالی و استفاده آسان از تسهیلات کم بهره برای فعالیت های دامپروری و کشاورزی را امکان پذیر می سازند.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: توسعه فعالیت های اقتصادی برای زنان بی سرپرست یا بدسرپرست بیش از هر چیز نیاز به سرمایه هرچند اندک دارد تا افراد فاقد سرمایه اولیه بتوانند فعالیت های اقتصادی خود را شروع کنند و این امر در مورد زنان عشایری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: این صندوق ها در شهرستان های ورامین، پاکدشت، شمیرانات، دماوند و فیروزکوه تاسیس شده و بنا داریم با حمایت سازمان امور عشایر کشور این صندوق ها در استان تهران توسعه پیدا کند.
مدیر امور عشایر استان تهران سرمایه فعلی این صندوق ها را بیش از ۶۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: زنان عشایر در قالب این صندوق ها در پرورش دام، تولید لبنیات و همچنین کشت و جمع آوری گیاهان دارویی، زعفران و تولید صنایع دستی فعالیت دارند.
فعالیت زنان عشایر استان تهران توسعه می یابد
وی یاد آور شد: در هر صندوق حدود ۵۰ تا ۷۰ نفر از زنان عشایر عضو هستند که ماهیانه مبلغی به عنوان سرمایه گذاری در صندوق خود واریز می کنند و پس از گذراندن ۶ ماه کلاس های آموزشی مشغول به فعالیت تولیدی می شوند.
وی پایین بودن منابع اختصاص یافته به صندوق ها، تورم بالا و منابع اندک، عدم همکاری بانک های عامل و مانع تراشی برای پرداخت تسهیلات را  از عمده مشکلات صندوق های خرد زنان عشایر اعلام کرد.
مدیرامور عشایر استان تهران ابراز امیدواری کرد، با توجه به نقش زنان عشایر در تولیدات دامی و صنایع دستی، توسعه صندوق های خرد زنان عشایر در مناطق عشایری رشد و پویایی بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه عشایر استان تهران سالانه بیش از ۶۰ هزار تن محصولات لبنی، دامی و پروتئینی تولید و روانه بازار مصرف می کنند گفت: حدود ۴۰ درصد این محصولات که بیش از ۲۵ هزار تن است توسط زنان عشایر تولید می شود.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوب شرقی استان و در شهرستان های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان های دماوند و فیروزکوه مستقر می شوند.
جامعه عشایری استان تهران، تلفیقی از عشایر سایر استان های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان سکونت پیدا کردند.

اتمام خبر


CAPTCHA