به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، برخورداری از سواحل طولانی و همجواری با خلیج فارس یکی از مهمترین ظرفیت ها در استان بوشهر است که فرصت های فروانی را در اختیار مردم این استان قرار داده است.
دریا علاوه بر منابع نفت و گازی که دارد، بستری مناسب برای تجارت و دریانوردی است و از قدیم الایام محلی برای امرار و معاش مردم این دیار بوده است و بوشهری با کشورهای حاشیه خلیج فارس مبادلات تجاری گسترده ای داشته اند.
صید و صیادی از دیگر ظرفیت های همجواری با دریا برای مرزنشینان استان بوشهر است؛ بسیاری از اهالی این دیار روزی خود را از دریا می گیرند و دل به دریا زده و از این سفره بزرگ روزی برمی دارند.
پرورش آبزیان یکی دیگر از ظرفیت های خلیج فارس برای استان بوشهر است به گونه ای که بخش عمده میگوی پرورشی کشور توسط پرورش دهندگان استان بوشهر تولید می شود و این صنعت در حال گسترش است.
علی رغم طرح های عظیمی که در حوزه پرورش میگو در استان بوشهر اجرا شده است، در زمینه پرورش ماهی آنگونه که باید کاری انجام نشده و ظرفیت استان در این زمینه خیلی بیشتر از وضعیت کنونی است.
استان بوشهر دارای ۷۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است که باید علاوه بر پرورش میگو، برای توسعه طرح های پرورش ماهی اقدامات لازم در استان انجام شود.
پرورش ماهی در منازل روستاهای همجوار دریا
مدیرکل شیلات استان بوشهر اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های بسیار خوبی که در استان بوشهر وجود دارد، توسعه طرح های پرورش آبزیان را در این استان در دستور کار داریم.
علی بازدار با بیان اینکه اجرای طرح های آبزی پروری باعث تأمین نیازهای مردم به این آبزیان می شود ادامه داد: حفظ ذخایر دریایی که با تهدید جدی روبرو هستند از دیگر مزایای اجرای طرح های آبزی پروری است.
وی خاطرنشان کرد: استان بوشهر قطب میگوی پرورشی کشور است و با توسعه زیرساخت ها و تصویب طرح های مختلف شاهد اجرای سطح زیر کشت و تولید میگوی پرورشی در استان خواهیم بود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به حمایت ویژه از طرح های آبزی پروری در سطح استان بوشهر بیان کرد: پرورش ماهیان دریایی در روستاهای ساحلی استان بوشهر از برنامه های مهمی است که در دستور کار قرار گرفته است.
حمایت همه جانبه از طرح های آبزی پروری
وی اضافه کرد: طرح پرورش ماهیان دریایی با استفاده از آب دریا در مساحت های کوچک در منازل روستاهای همجوار دریا با طرح پایلوت در روستای تنبک شهرستان کنگان کلید خورده است.
بازدار با اعلام حمایت ویژه از اجرای چنین طرح های در سطح مناطق ساحلی استان بوشهر ادامه داد: پیش بینی می شود به تدریج شاهد توسعه آن در سایر نقاط استان باشیم.
مدیر کل شیلات استان بوشهر تصریح کرد: برای حمایت همه جانبه از چنین پروژه هایی حمایت خود را اعلام کرده و خواستار ورود چنین پتانسیل هایی در عرصه تولید محصولات شیلاتی هستیم.
حرکت بزرگ بوشهر در عرصه پرورش ماهی
استاندار بوشهر نیز چندی پیش به اهمیت توسعه طرح های آبزی پروری در استان اشاره کرده و خواستار حمایت ویژه از پروژه های پرورش ماهی و میگو در سطح سواحل استان بوشهر شده بود.
احمد محمدی زاده از آغاز اجرای طرح های بزرگ و مهم در پرورش ماهی و میگو در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: در سواحل استان بوشهر حرکت بزرگی در عرصه پرورش ماهی در قفس با هدف گذاری تولید ۵۰ هزار تن آغاز شده است.
وی با بیان اینکه امسال برای تولید سه هزار تن ماهی پرورشی در استان بوشهر برنامه ریزی شده است تصریح کرد: به ظرفیت هزار تن قفس پرورش ماهی راه اندازی می شود و طرح های مرتبط با این حوزه با جدیت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
با توجه به وجود ظرفیت های فراوان در عرصه پرورش ماهی در استان بوشهر، انتظار می رود که ضمن ایجاد زیرساخت های مناسب برای اجرای چنین طرح هایی، تسهیلات مورد نیاز نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.
اجرای طرح های پرورش ماهی علاوه بر حفظ ذخایر دریایی نقش مهمی در ایجاد اشتغال، درآمدزایی و همچنین ارزآوری خواهد داشت.
اتمام خبر