به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، هزاران شغل با مدیریت صحیح پسماند

بانوی کارآفرین نمونه کشور در حوزه محیط زیست گفت: بازیافت زباله ها و مدیریت صحیح پسماند هزاران شغل ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا در گیلان، هایده شیرزادی در همایش ملی کسب و کار آفرینی زنان در حوزه محیط زیست که در سالن اجتماعات تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد،گفت: محیط زیست پاک به حدی مهم و با ارزش است که ارزش آن را نمی‏توان با عدد تخمین زد.

وی افزود: تخریب و نابودی محیط زیست تبعات غیر‏قابل جبرانی برای بشر به همراه دارد و از این رو است که حفاظت از محیط زیست در عصر حاضر به یکی از مهم‏ترین دغدغه‏ های بشر تبدیل شده است.

شیرزادی که مدیر شرکت بازیافت کرمانشاه است، ادامه داد: به طور میانگین روزانه 40 الی 45 هزار تن پسماند در شهرها و روستاهای ایران تولید می‏ شود. از دفن 45 هزار تن پسماند در روز یعنی 15 میلیون تن در سال، 15 میلیون تن گاز گلخانه ‏ای و شش میلیون مترمکعب شیرابه تولید می شود و اگر این پسماند ها و پساب ها مدیریت نشود، زمین برای زندگی آیندگان بسیار سخت خواهد بود.

وی با بیان اینکه به دلیل پرداختن به تک محصولی ها در اراضی کشاورزی، مواد آلی خاک های کشور کمتر از یک درصد است، این درحالیست که باید بالای 5 درصد باشد، خاطر نشان کرد: جنگل های گیلان که جنگل های مادر محسوب می شوند به هیچ وجه نباید در چرخه و تولید کاغذ از انها استفاده شود.

شیرزادی تصریح کرد: مدیریت پسماند می تواند صد هزار شغل در هر استان ایجاد کند و ما توانسته ایم با مدیریت پسماند در کرمانشاه اشتغالزایی خوبی برای مردم ایجاد کنیم و در ضمن از محیط زیست پاک هم بهره مند باشیم.

بانوی کارآفرین نمونه کشور در حوزه محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر در اغلب کشورها برای جمع آوری و مدیریت پسماندها از مردم پول دریافت می شود، افزود: وقت آن رسیده است که این تجربه خوب در شهر های ما نیز اجرا شود.

وی با اشاره به وجود اقشار تحصیل کرده زنان و دختران بیکار در استان تاکید کرد: با توجه به قابلیت های بالای کشاورزی، باید از ظرفیت های موجود نهایت استفاده را برد.

هایده شیرزادی با اشاره به محوطه وسیع دانشگاه گیلان که بدون کشت هیچ محصول و یا گلی رها شده است، گفت: دانشجویان از همین دانشگاه شروع کنند و تمرین کارآفرینی داشته باشند.

وی گفت: گیلان از آب و هوای مطلوبی برخوردار است و تنها با کمی همت می توان در آن گلهایی پرورش داد که هر اسانس آن را به 500 دلار صادر کرد.

شیرزادی با اشاره به اینکه من در گذشته به کارآفرینی فکر نمی کردم اما به تجربه دریافتم که کارآفرین بودن فقط همت می خواهد.

وی گفت: در آینده ای نه چندان دور برنامه دارم در کنار مدیریت پسماندهای کرمانشاه، به تولید پلیمر، فراوری و بازیافت انواع نخاله های ساختمانی و تولید انواع انرژی جامد فکر کنم.

اتمام خبر


CAPTCHA