به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری در نشست روسای پارک های علم و فناوری کشور که پیش از ظهر امروز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با اشاره به این که در سال های اخیر نقش پارک ها پررنگ شده است، بیان کرد: برای نگهداری از یک آکواریوم باید کارهای زیادی کرد اما یک ماهی در طبیعت به راحتی زندگی می کند. کشور نزیست بوم فناوری و نوآوری یز باید مانند طبیعت شود و نیازی به نگهداری دولت نداشته باشد. جایگاه ها باید مشخص شود. پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، صندوق های بورس و سرمایه گذاری، بانک و شتاب دهنده ها باید در این چرخه کار کنند.
وی افزود: پارک ها جایگاه مهمی در زیست بوم علم و فناوری دارند. پارک های علم و فناوری استانی نباید تنها به فکر آبادانی پارک باشند باید به فکر آبادانی استان باشند. باید در پارک ها بستری ایجاد شود تا بخش خصوصی در آنها سرمایه گذاری کنند. حمایت دولتی به درد کارآفرینی نمی خورد، دولت در شرایطی نیست که کارآفرینی را شناسایی کند، این نوع حمایت به جایی نمی رسد، تنها باید ریسک سرمایه گذاری بخش خصوصی را کاهش دهیم.
‏معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که موفقیت پارک های علم و فناوری در جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی است، گفت: نسبت سرمایه گذاری بخش خصوصی به دولتی باید ۸ به یک یا ۱۰ با یک شود. سال خاصی است و روسای پارک های علم و فناوری باید رابطه خوبی با استاندارها داشته باشند. در بحث فناوری نباید وارد مجوز شد، مجوز به معنای سرکوب کردن شرکت هاست. تنها مجوزی که معاونت علمی می دهد مجوز دانش بنیان است که جلوی کسب و کار را نمی گیرد، شرایط خاصی دارد و نوعی مجوز تشویقی است.
ستاری بیان کرد: روسای پارک علم و فناور باید مسئول فناوری استان ها تلقی شوند، البته این جایگاه دلی است و تنها به صورتی یه دست می آید که پارک چند مشکل و چالش استان را با فناوری و نوآوری حل کند. تفاوت پارک های علم و فناوری با دانشگاه ها در این است که پارک جای بخش خصوصی است. استان های محروم می توانند از رح احمدی روشن برای حمایت طرح های فناورانه استفاده کنند که هدفش ایجاد زیست بوم پژوهشی است. معاونت از پروژه های نوع یک حمایت می کند که ۷۰ درصد آن را بخش خصوصی داده و ۳۰ درصد با معاونت است که آن هم برای کاهش ریسک سرمایه گذار خصوصی صورت می گیرد.
وی افزود: فرهنگ سرمایه گذاری بخش خصوصی در پارک های خارج از وزارت علوم مانند پارک کشاورزی، ارتباطات جا نیفتاده است. یکی از برنامه های ما تبدیل سازمان تات است که وظیفه حل مشکلات کشاورزی را دارد. رهبری تاکید ویژه ای بر حوزه کشاورزی داشتند و اولین برنامه ما نیز با وزرات جهاد کشاورزی بود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص کارخانه نوآوری مطرح کرد: کارخانه نوآوری یک شتاب دهنده خصوصی است و تمام بخش های آن از بخش خصوصی است. به عنوان دولت از راه اندازی کارخانه های نوآوری در استان ها حمایت می کنیم اما باید به سویی پیش برویم که سرمایه گذار خصوصی به سراغ راه اندازی کارخانه نوآوری برود.
ستاری با تاکید بر اصلاح فرهنگ در جامعه بیان کرد: بیشتر مشکلات جامعه از بی سوادی است. مشکل زباله، دانش و اکوسیستم است. این مشکلات فرصتی برای اشتغال زایی هستند. فرهنگ دانش بنیانی باید در تمام بخش های کشور ایجاد شود.
وی افزود: ارزیابی شرکت های دانش بنیان به مرکزیت نیاز دارد. اعتبار دانش بنیانی شوخی بردار نیست و نباید بهم بخورد. فرق میان صنعت و کارخانه سازی در این است که ور صنعت طراحی و بهینه سازی می شود و برای فرد تحصیل کرده اشتغال زایی می کند. وقتی تعداد بازیگران زیست بوم فناوری در پارک ها زیاد می شود، اعتبار آن پارک افزایش می یابد.

اتمام خبر


CAPTCHA