به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رییس اداره بهزیستی میبد از دهیاری های میبد خواست در اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه یا CBR برای شناسایی معلولان ، رفع مشکلات آنها و افزایش مشارکت اجتماعی در روستاها همکاری کنند.
سید محسن فلاح در جلسه معرفی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه با حضور دهیاران و مسئولان مراکز مثبت زندگی افزود: هدف کلی برنامه توانبخشی مبتتی بر جامعه یا CBR  توانمندسازی معلولان ، ‏برابرسازی فرصت ها، ارتقای کرامت انسانی فرد ‏معلول و ‏خانواده وی در جامعه و ‏ارتقای عزت نفس و ‏مهارت های روزمره زندگی و ‏مهارت های اجتماعی معلولان است.
وی پیشگیری از تشدید اثر معلولیت و عوارض آن ، کمک به ارتقای عملکرد جسمی، روانی و اجتماعی معلولان ، تشکیل شورای CBR در سطوح کشوری و استانی و شهرستانی ، به کارگیری افراد جامعه در جهت توانمند سازی معلولان ،  آموزش های فردی و گروهی به افراد معلول ، کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای افراد معلول ساکن در روستاها را  از اهداف دیگر این برنامه عنوان کرد.
رییس بهزیستی میبد همچنین بر آگاه سازی جامعه نسبت به معلولان و توان بخشی آنها و ارتقای مهارت های اجتماعی و ارتباطی افراد معلول در قالب طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه تاکید کرد.
وی افزود:  در این برنامه تعدادی کارشناس به عنوان تسهیل گر میانی و محلی مانند حلقه واسط سازمان بهزیستی با شوراهای محلی، خانواده های معلولان و مردم محلی عمل می کنند و ضمن شناسایی و نیازسنجی و در صورت نیاز ارجاع به پایگاه CBR مستقر در اداره بهزیستی معرفی می گردند.
وی همچنین با بیان اقدامات حمایتی انجام شده و در حال انجام برای معلولان و همچنین ارایه گزارش غربالگری ها به ویژه بینایی و شنوایی انجام شده اظهار کرد: تعدادی از معلولان روستاها تحت پوشش بهزیستی هستند و شناسایی افراد دیگر دارای معلولیت در روستاها نیاز به همکاری دهیاری ها که در بحث مشارکت های اجتماعی تاکنون پای کار بوده اند ، می باشد.
این مسئول در ادامه بر مناسب سازی مکان های عمومی در روستاها تاکید کرد و همچنین توضیحاتی بیشتر مرتبط به طرح توانبخشی مبتتی بر جامعه یا CBR برای دهیارها ارایه داد.
عرفان کریم بیگی بخشدار مرکزی میبد نیز با قدردانی از اقدامات خوب و نگاه مثبت اداره بهزیستی و مراکز و موسسه های زیر مجموعه این اداره در مورد توجه قرار دادن مشکلات افراد معلول و محروم و نیازمند در روستاهای زیر مجموعه بخش مرکزی به اقدامات انجام شده در کمک به افراد نیازمند از سوی بخشداری و دهیاری ها اشاره کرد و آمادگی بخشداری و دهیاری ها برای همکاری با مجموعه بهزیستی برای شناسایی و کمک در رفع مشکلات معلولان و افراد نیازمند را اعلام کرد.
در ادامه جلسه دهیارهای بخش مرکزی گزارشی از وضعیت روستا و وجود افراد نیازمند به کمک از سوی مجموعه بهزیستی میبد ارایه دادند ، همچنین گزارشی از فعالیت های  چهار مرکز مثبت زندگی که هر یک به عنوان یک بهزیستی کوچک در چهار گوشه شهر در حال فعالیت هستند ارایه شد.
همچنین کارگاه آگاه سازی پیشگیری از معلولیت ها ویژه زنان سرپرست خانوار و فرزندان پایه دهم و یازدهم آنها توسط حوزه پیشگیری بهزیستی میبد به مناسبت  گرامیداشت هفته بهزیستی برگزار شد.
رییس اداره بهزیستی میبد در این دوره آموزشی ۲ روزه گفت : یکی از دغدغه های جدی بهزیستی ارایه آموزش ویژه زنان سرپرست خانوار با هدف آگاهسازی پیشگیری از معلولیت ها است.
وی با بیان زمان شروع این طرح از سال ۷۵ ،  هدف از طرح را در ابتدا تأکید بر آگاه سازی زنان در گروه های نوسواد و کم سواد عنوان کرد و افزود: این طرح به تدریج  سایر افراد جامعه با سطح سواد دیپلم و بالاتر را نیز شامل شده است.
فلاح در ادامه اظهار کرد: طی سالهای گذشته با همکاری آموزش و پرورش، دانش آموزان دبیرستانی جامعه هدف آموزش ها بودند و در سال ۱۴۰۰ و به دنبال عقد تفاهم نامه همکاری بین معاونت های اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، این طرح برای زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی در دستور کار قرار گرفت.
فلاح تصریح کرد: در این طرح با حضور و همکاری مدرسان دوره دیده مورد تایید بهزیستی سلامت و پیشگیری از بیماری و معلولیت، سلامت دستگاه اسکلتی عضلانی، سلامت بینایی و شنوایی، ژنتیک و بیماری های ژنتیک زنان سرپرست خانوار مورد بررسی قرار می گیرد و در خصوص حوادث غیر رانندگی و حوادث رانندگی و ترافیکی نیز آموزش داده می شود.
شکوه رجبی مسئول واحد آزمایشگاه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد و مدرس کارگاه نیز در این کارگاه توضیحاتی در ارتباط با آزمایشات ژنتیک ارایه داد و لزوم آگاه بودن مردم از مشکلات ژنتیکی را برشمرد.
مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

اتمام خبر


CAPTCHA