به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، حسینعلی خواجه مظفری اظهار کرد: نرخ بیکاری بر طبق شاخص مرکز آمار ایران در سال ۹۹ در گلستان ۹/۱ درصد بوده و این نرخ در سال ۱۴۰۰ به ۷/۵ درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه این آمار براساس شاخص بین المللی تعریف شده و در این تعریف هر فردی در طول هفته دو روز مشغول کار باشد جزو اشتغال حساب شده و ما به آن اشتغال ناقص می گوییم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان خاطرنشان کرد: اگر آمار اشتغال ناقص را به نرخ بیکاری اضافه کنیم بی شک نرخ بیکاری استان بیش از این عدد خواهد بود.
وی ادامه داد: تعهد اشتغال استان گلستان در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۱ هزار و ۳۱۰ نفر بوده که تاکنون در سامانه رصد تعداد ۲ هزار و ۵۰۵ نفر ثبت نام کردند.
خواجه مظفری گفت: در اقتصاد سنتی متولی و مسئول اشتغال دولت بوده اما در اقتصاد نوین دولت نقشی نداشته و تنها با فراهم کردن زیرساخت ها، پرداخت تسهیلات و نظارت بر اشتغال در ایجاد آن سهیم است.
وی بیان کرد: امسال تسهیلات خوبی در این حوزه مصوبه شده که از طریق بند «الف» تبصره ۱۸ مبلغ یک هزار و ۲۷۳ میلیارد تومان و از طریق تسهیلات قرض الحسنه مبلغ یک هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان و مبلغ ۱۵۷ میلیارد تومان نیز از بخش بازگشت اقساط تسهیلات عشایری و روستایی و در روستاها نیز به فعالیت های حومه روستاهای نواحی صنعتی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، تسهیلاتی پرداخت می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ابراز کرد: در حمایت از کارفرمایان نیز به طرح های کارورزی، مشوق های بیمه کارفرمایان و مهارت آموزی در محیط واقعی کار تسهیلاتی پرداخت می شود.
وی افزود: معتقدم که اشتغال تنها توسط یک دستگاه اجرایی میسر نشده و باید همه دستگاه های اجرایی و سه قوه در کنار هم کمک کرده و یک دستگاه متولی اجرا این امر باشد.
خواجه مظفری خاطرنشان کرد: در استان گلستان تعداد ۲۵ هزار کارگر ساختمانی عضو در انجمن صنفی کارگران بوده که از این تعداد ۱۷ هزار کارگر ساختمانی از طرح بیمه یارانه ای برخوردار هستند.
* در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در گلستان از بیمه بیکاری استفاده می کنند
وی اظهار کرد: هر کارگری که از کار به هر نحوه کناره گیری می کند ظرف مدت ۳۰ روز مهلت دارد به اداره کار شکایت کرده تا بتواند از بیمه بیکاری بهره مند شود، در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در گلستان از بیمه بیکاری استفاده می کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان با اشاره به اعتراض جمعی از کارگران بیمارستان پنج آذر مبنی بر عدم حقوق خود در زمان شیوع بیماری کرونا گفت: این موضوع از فردا در دستور کار قرار می گیرد تا این عزیزان به حق و حقوق خود برسند.
وی در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی بیان کرد: در سال گذشته مبلغ ۶۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در این حوزه مصوب شد و مبلغ ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت شده که امسال این تسهیلات دو برابر شده است.
اتمام خبر